Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
december 4.
Karácsonyi ajándékötletek álmodozóknak – avagy a legjobb fantasykönyvek ajándékba

Karácsonyi ajándékötletek álmodozóknak – avagy a legjobb fantasykönyvek ajándékba

Könyvajánló

A barátod, barátnőd, családtagod vagy kollégád igazi álmodozó? Szeret elrévedni és a felhők között járni? Imád olvasni és elképzelt világokon gondolkodni? Vagy csak valami újra és ismeretlenre vágyik? Itt a remek lehetőség, hogy megajándékozd. Semmi nem dobja fel úgy a hétköznapokat, mint egy jó fantasykönyv. Egy olyan, amivel el lehet menekülni a mindennapok elől, és be lehet kuckózni télen a hidegben egy forró tea társaságában. Az alábbiakban olyan könyvek következnek, amik tökéletesek egy kis szellemi kalandozásra.

Christopher Paolini: Murtagh

Az egyik legnépszerűbb, fantasyvilágba elkalandozó regényben megismerkedhetünk azzal az érzéssel, amikor a világ kitaszít minket magából a múltban meghozott döntéseink miatt. Azonban felismerve hibáinkat felülkerekedhetünk bármilyen akadályon, és legyőzhetünk bármilyen veszélyt. Eragon világában és a miénkben is. A világ már nem biztonságos a Sárkánylovas Murtagh és sárkánya, Tövis számára. Segítettek megbuktatni egy gonosz királyt, Galbatorixot, ám szembe kellett nézniük a rémuralom alatti vonakodásuk következményeivel. Most mások által megvetetten, a társadalom peremére száműzve, egyedül barangolnak Alagaësián.

Murtagh

Murtagh

Christopher Paolini
Európa Könyvkiadó, 2023.12.06.
Ebben a lebilincselő regényben, melynek főhőse az Örökség sorozatának egyik legnépszerűbb szereplője, a Sárkánylovasnak fel kell fedeznie, mit képvisel egy olyan világban, amely magára hagyta őt.

Stephen King: A harcos – A Setét Torony 1.

Ki ne ismerné Stephen Kingnek, a modern horror koronázatlan királyának munkásságát? A ragyogás, A kiskedvencek temetője és még számos jelentős regény írója, melyekből sokat meg is filmesítettek, most egy egészen új műfajban próbálja ki magát. Fantasysorozatának, A setét toronynak az első része önmagában is hatalmas élmény, és bebizonyítja, hogy King nem csak a horrorhoz ért. Azonban a sorozat további kötetei azok, amelyek az író fantáziavilágának gazdagságát és sokszínűségét A Gyűrűk Ura szintjére emelik. „A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte.” Így kezdődik Stephen King ikonikus sorozata, A Setét Torony első könyve, melyben a horror koronázatlan királya a fantasy birodalmába kalandozik. Egy mitikus, történelem előtti varázsvilágba, amely idegensége ellenére is ismerős – a mesék és mítoszok mellett talán leginkább a nagy amerikai westernekből.

A harcos

A harcos

A Setét Torony 1. kötet

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2023.09.08.
A Setét Torony
"A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte." Így kezdődik Stephen King ikonikus sorozatának, A Setét Torony-nak az első könyve, melyben a horror koronázatlan királya a fantasy birodalmába kalandozik. Egy mitikus, történelem előtti varázsvilágba, amely idegensége ellenére is ismerős a mesék és mítoszok mellett talán leginkább a nagy amerikai westernekből.

Geroge R. R. Martin: Trónok harca – A tűz és jég dala 1.

Stephen King után következzen egy másik irodalmi nagyágyú fantasy mesterműve, a Trónok harca George R. R. Martintól. A fantasyt is megújító, és azt a sorozatkedvelőkkel is megszerettető alkotó kultikus regénysorozatának első része, egy tökéletes felütés Westeros világának nagyszabású történetéhez. A hatalmi intrikákkal, háborúkkal, természetfeletti erőkkel és a valós történelemből vett elemekkel megfűszerezett regény felejthetetlen élményt nyújt a kezdő és gyakorlott fantasyolvasóknak egyaránt. Westeros hét királyságát egykor a sárkánykirályok uralták. Vérrel és tűzzel teli uralmuknak Robert Baratheon vetett véget, aki letaszította a Vastrónról az utolsó, őrült Targaryen királyt.

Trónok harca

Trónok harca

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A)
A tűz és jég dala
Westeros hét királyságát egykor a sárkánykirályok uralták. Vérrel és tűzzel teli uralmuknak Robert Baratheon vetett véget, aki letaszította a Vastrónról az utolsó, őrült Targaryen királyt.

Natalia Sherba: Az Óraharc – Óramágusok VI.

Ezt a fantasysorozatot gyakran emlegetik úgy, mint az új Harry Pottert, és nem véletlenül. A hat köteten át tartó, izgalmas és lebilincselő utazás egy felejthetetlen kaland a szereplőkkel, amely mind a felnőtt, mind a gyerek közönség kezébe ragasztja ezeket a regényeket. A könyv frissességét az idő mint történetmesélő elem, egyúttal mint mágikus erő szerepeltetése adja, amely a mégoly ismerős karaktereket, mint a tündérek vagy a szellemek, is új köntösbe öltözteti. Igazi kikapcsolódás és földön túli izgalmak sora várja az olvasót a sorozat befejező részében.

LÉPJ BE AZ IDŐ BIRODALMÁBA! A serdülő óramáguslány, Vasilisa Ognev reménytelen helyzetben találja magát, miután tanítványául szegődik a hatalmas Szellemnek: Astragor Tűzkígyó Várában tanulótársai a halálának közelgő időpontjára kötnek fogadásokat. Ám őt csakis az foglalkoztatja, hogy megtalálja és kiszabadítsa az időtlen Ürességbe taszított barátját, Fesht.

Az Óraharc

Az Óraharc

Óramágusok VI.

Natalia Sherba
Európa Könyvkiadó, 2023.09.01.
Óramágusok
A serdülő óramáguslány, Vasilisa Ognev reménytelen helyzetben találja magát, miután tanítványául szegődik a hatalmas Szellemnek: Astragor Tűzkígyó Várában tanulótársai a halálának közelgő időpontjára kötnek fogadásokat.

Karen Lynch: Rendíthetetlen

A YA irodalom egy friss gyöngyszeme ez a regény, amely egy erős női protagonista szemszögéből mesél el egy izgalmakkal és kalandokkal teli életet. Sarának nyomozás közben kell rájönnie, hogy nem lehet képes mindent egyedül megoldani, és szüksége lesz a barátai segítségére. Le kell vetnie magabiztos álcáját, és meg kell nyílnia azok előtt, akik a legközelebb állnak hozzá, mert csak így győzedelmeskedhet, és tárhatja fel apja halálának titkát. Sara Grey élete tíz éve romokban hever, amióta brutálisan meggyilkolták az apját. Immár tizenhét esztendős, de a borzalmas nap emléke nem hagyja nyugodni, és megszállottan próbál értelmet találni a történtekben. Élete titkokkal teli, családja és barátai mit sem sejtenek az őt körülvevő természetfeletti világról és a lány misztikus képességéről.

Rendíthetetlen

Rendíthetetlen

Olykor a bennünk rejtőző démonok valódiak

Karen Lynch
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.09.12.
Rendíthetetlen
Sara Grey élete tíz éve romokban hever, amióta brutálisan meggyilkolták az apját. Immár tizenhét esztendős, de a borzalmas nap emléke nem hagyja nyugodni, és megszállottan próbál értelmet találni a történtekben. Élete titkokkal teli, családja és barátai mit sem sejtenek az őt körülvevő természetfeletti világról és a lány misztikus képességéről.