Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
december 5.
Karácsonyi ajándékötletek film- és sorozatfüggőknek

Karácsonyi ajándékötletek film- és sorozatfüggőknek

Könyvajánló

Izgalmas pillanat egy könyvmoly életében, amikor kedvenc könyvei valósággá válnak, kedvelt szereplői formát öltenek, és a világ, mely eddig csak a fantázia része volt, igazzá válik egy sorozatban vagy filmben. Az alábbi cikkben olyan könyveket gyűjtöttünk össze, melyek története a filmvásznon és a lapok között egyaránt izgalmas élményt nyújt. Akik még nem tudják, milyen ajándékkal lepik meg szeretteiket karácsonykor, ezek között a könyvek között biztosan megtalálják a megfelelőt.

Anna Painter: A hivatalos Netflix szakácskönyv

A hivatalos Netflix szakácskönyv Netflix-ihlette ételeket és italokat kínál, hogy a kedvenc sorozatunk legújabb évadával együtt elfogyaszthassuk a legfinomabb fogást. Minden fejezet a népszerű Netflix-műsorok és -filmek alapján ajánl ízletes recepteket, amelyek által valamelyest mi is részesei lehetünk a világnak, amely a vásznon elevenedik meg. A hetven receptet tartalmazó szakácskönyvből mindenki megtalálhatja nemcsak kedvenc filmjét vagy sorozatát, de a számára kedves recepteket is. Cobra Kai, Outer Banks, Stranger Things, Money Heist, és még számos műsor várja különleges ételeivel a rajongókat.

A hivatalos Netflix-szakácskönyv

A hivatalos Netflix-szakácskönyv

70 recept a tévéből egyenesen az asztalodra

Anna Painter
Alexandra Kiadó (A), 2023.11.30.
Távirányítót a kézbe, és irány a konyha!
Akár az Ozark, A konyhafőnök asztaláról (Chef's Table), az Emily Párizsban, vagy a Nyerd meg az életed (Squid Game) rajongója vagy, A hivatalos Netflix szakácskönyvben garantáltan találsz olyan receptet, amely kedvenc netflixes filmed, sorozatod, illetve műsorod világába, vagy annak kulisszái mögé repít el.

Anthony Doerr: A láthatatlan fény

Nemrég került vászonra A láthatatlan fény című könyv filmes adaptációja, amelyet a Netflix vetít novembertől. A könyvön alapuló minisorozat az viszontagságos II. világháborút mutatja be két fiatal szemén keresztül, akik súlyos megpróbáltatások, küzdelmek és tiltás ellenére válnak szövetségessé. A történetben egy látássérült lány, Marie-Laure és egy náci katona, Werner sorsát követhetjük nyomon, miközben ádáz harc folyik az emberi életekért és egy titokzatos gyémántért. Anthony Doerr regénye letehetetlen olvasmány, melynek a könyvespolcunkon és a szívünkben egyaránt helye van.

„Ha egy könyv sikere abban mérhető, hogy mennyire képes megmozgatni az olvasót, és hány emlékezetes karaktere van, akkor a Pulitzer-díjas Doerr regénye mindkét tekintetben diadalmaskodik. Meggyőzi az olvasót… arról, hogy a háború – reményvesztettsége, kegyetlensége és gyötrelmes erkölcsi döntései ellenére – nem tagadhatja meg a világ örömeit.”  -  Publishers Weekly

A láthatatlan fény

A láthatatlan fény

Anthony Doerr
Alexandra Kiadó (A), 2023.12.07.
Két kamasz… A II. világháború sötétsége… És a halványan pislákoló humánum, amely megmutatja az egyedüli kiutat: a láthatatlan fényt. Marie-Laure LeBlanc, a Természettudományi Múzeumban dolgozó zseniális lakatosmester lánya hatéves korában megvakul.

Holly Ringland: Szirmokba zárt szavak

Holly Ringland első műveként alkotta meg a Szirmokba zárt szavak című regényét, amely az egyik leggyönyörűbben elmesélt történet. Alice életét követhetjük nyomon, aki hazugságok és bántalmazások között próbálja megállni a helyét és felfedni a múltját, amely súlyos erővel nehezedik szívére. Az önmaga megtalálásához vezető út családi titkokkal van tele, amelyekre az egyetlen gyógyír a virágok nyelve, amelyben Alice nap mint nap megnyugvást lel és magyarázatot talál. Ezt az életutat kívánja megeleveníteni a hét részből álló televíziós adaptáció, amely az Amazon Prime streamingszolgáltatón érhető el. Az ausztrál vidékek sokszínűsége, a virágok gyógyereje, a családon belüli erőszak feldolgozása és a gyógyulás alkotja ezt a történetet, amely elsöprő erővel hat a befogadóra.

„A Szirmokba zárt szavak története ritka szépség. Egyike azoknak a regényeknek, amelyek csendben belopják magukat az ember szívébe, ahol végül szabadjára engedik erejüket.” -  Amazon, olvasói vélemény

Szirmokba zárt szavak

Szirmokba zárt szavak

Holly Ringland
Alexandra Kiadó (A), 2023.08.04.
A kilencéves Alice Hart a világtól elszigetelten él a tenger partján, ahol édesanyja elbűvölő virágai és azok titkos történetei óvják erőszakos apjától. Ám amikor egy tragédia visszavonhatatlanul megváltoztatja az életét, Alice-t addig soha nem látott nagymamája veszi pártfogásába, aki az Ausztráliában őshonos virágfajok mellett segítségre szoruló nőknek is menedéket nyújt.

Stephen King: Éjszakai műszak

Stephen King első novelláskötete zseniális képzeletének legsötétebb mélységeit mutatja be. Olvashatunk benne mutálódott patkányokról, amelyek rossz útra tértek; egy kataklizmikus vírusról, amely az emberiséget fenyegeti; egy megszállott, gonosz fűnyíróról; hátborzongató gyerekekről; egy dohányosról, aki mindent megtesz, hogy leszokjon; egy visszahúzódó alkoholistáról, aki ijesztő átalakulásba kezd, és egy férfiról, aki meg van győződve arról, hogy a szekrényben lévő repedés felelős a gyermekei meggyilkolásáért. A legutóbbi kötet, mely A mumus címet viseli, félelmetes élményt nyújt filmadaptációként; a megnézés után is árnyakkal és látomásokkal kísérti a nézőt.

Éjszakai műszak

Éjszakai műszak

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2020.08.15.
„…nem tudok úgy elaludni, hogy a lábam kilóg a takaró alól. Mert ha egyszer egy hideg kéz kinyúlna az ágy alól és megragadná a bokámat…” – írja Stephen King e húsz kiváló elbeszélést tartalmazó kötet előszavában.
A félelem – hiába is tagadnánk – mindannyiunk életében jelen van. Emlékezzünk csak vissza gyerekkori mumusainkra, nyomasztó álmainkra, felnőttkori szorongásainkra.

Katherine Center: Boldogság kezdőknek

A Boldogság kezdőknek egy történet arról, hogy a küzdelmeink hogyan vezetnek el bennünket az erősségeinkhez, és megmutatja, hogy a legkétségbeejtőbb pillanatokban is helyt tudunk állni, akárcsak Helen Carpenter balul elsült házassága következtében. A könyvből a Netflix készített filmadaptációt, mely valósággá változtatja a túlélőtúrával járó veszélyeket, amely nemcsak természeti csapásokat, de érzelmi megpróbáltatásokat is tartogat, melyek alól a váratlan szerelem sem kivétel.

„Katherine Center egyedülálló tehetséggel rendelkezik ahhoz, hogy a legvalószínűtlenebb helyzetekben is megtalálja a humort. Az üdítő Boldogság kezdőknek című könyvében komikus pontossággal tárja fel az élet zűrös pillanatait, és bebizonyítja, hogy az érzelmi katasztrófa közepette is lehetséges újrakezdeni – és megtalálni az igaz szerelmet.” -   Jillian Medoff, az I couldn’t love you more című bestseller szerzője

Boldogság kezdőknek

Boldogság kezdőknek

Néha teljesen el kell tévedned, hogy megtaláld magad

Katherine Center
Pioneer Books, 2023.07.17.
Helen Carpenter sohasem tartozott a kalandvágyó emberek közé, ám házassága összeomlása után öccse unszolására csatlakozik egy túlélőtúrához. Itt az esély, hogy végre összeszedje magát, a vadon és a megpróbáltatások új embert faragjanak belőle, ám miután megtudja, hogy idegesítő öccse még idegesítőbb barátja is velük tart, biztos benne, hogy a túra felér majd egy sorscsapással.

Anthony Marra: A Mercury Pictures bemutatja

Miután egy kihágás miatt Maria Lagana apját letartóztatják, Olaszországból Hollywoodba menekülnek édesanyjával, hogy megszabaduljanak múltjuktól. Tizenöt évvel később, miközben Amerika belép a II. világháborúba, Maria a Mercury Pictures produceri asszisztenseként dolgozik, és próbálja megakadályozni, hogy magán- és szakmai élete szétessen, mivel a stúdió a csőd szélén táncol. Mialatt a világban háború dúl, Maria az ellentmondásos politika, a megosztott lojalitás és a versengő ambíciók útvesztőjében próbál meg harcolni. Amikor azonban egy, az apja múltjából származó idegen érkezése veszélyezteti Maria gondosan felépített életét, a lánynak végre szembe kell néznie apja sorsával – és a sajátjával.

„Anthony Marra új regénye csupa humor és bölcsesség. Nagystílű, mint egy szuperfilm, és közben mégis finom részletekkel ábrázolja az emberi szív működését. A Mercury Pictures bemutatja az élet és a művészet közötti bonyolult összefüggésekről és a tisztesség áráról beszél, valamint arról, miképpen békülhetünk ki a múlttal, hogy végre elindulhassunk a jövő felé. Őszintén megható és életigenlő könyv: élvezet olvasni.” – Celeste Ng, a Kis tüzek mindenütt szerzője

A Mercury Pictures bemutatja

A Mercury Pictures bemutatja

Anthony Marra
Európa Könyvkiadó, 2023.09.24.
A Mercury Pictures bemutatja hőse, Maria Lagana különleges, okos nő, aki Mussolini Olaszországából menekült Los Angelesbe, és a negyvenes évek Hollywoodjában próbál nemcsak érvényesülni, de boldogulni is. Egy időtlen történet szerelemről, hazugságról és önfeláldozásról.