Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
november 22.
Karácsonyi ajándékötletek a feleségednek, menyasszonyodnak vagy barátnődnek

Karácsonyi ajándékötletek a feleségednek, menyasszonyodnak vagy barátnődnek

Könyvajánló

Mindenki számára izgalmakkal teli, amikor elérkezik az év vége! Hull a hó, a város ünnepi fényekben pompázik, az utcák megtelnek zenével, nevetéssel, csupa-csupa édes hanggal, a kandallóban vígan táncol a tűz, és a sarokba bekuckózva, a karácsonyfa mellett, egy szerelmes pár együtt olvas. Meghitt kép. Valójában a valóság nem teljesen ez, többnyire a hó csak latyak, őrült hajsza az ajándékok és az ünnepi menü alapanyagai után, sütés-főzés, folyton rohanás. Azonban ha végre kikeveredtünk a káoszból, azután még édesebb egymáshoz menekülni, bebújni egy nagy, puha takaró alá, és élvezni a pihenés minden pillanatát. Az olvasás segítségével megmerítkezhetünk egy másik dimenzióban, igazán feltöltődhetünk egy jó történet által.

Lepd meg szíved hölgyét egy nagyszerű olvasmánnyal, hogy kipihenhesse az év fáradalmait!

 

Lucy Score: Amin sosem leszünk túl

Mogorva agglegény, tipikus jókislány… és természetesen mindaz, aminek ebből következnie kell. Ez a könyvek mézeskalácsa: a szokásos recept, ami századszor is ugyanolyan jól működik, ha jól van elkészítve. Márpedig Lucy Score története szinte olvastatja magát, és (túl) hamar elfogy.

Amin sosem leszünk túl

Amin sosem leszünk túl

Ez a rosszfiú aztán nem fog belezúgni a jó kislányba!

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.02.21.
Knockemout
Knox örömmel játssza a rosszfiú szerepét, az életét pedig épp úgy szereti, mint a kávéját: magában. Egyedül basset houndját, Waylont tűri meg maga mellett. Knox ki nem állhatja a drámát, még akkor sem, ha az egy szökevény menyasszony formájában kopogtat az ajtaján.

„Szívmelengető, mosolyt csal az arcodra. Ez egy édes kis történet, néhány cseppnyi keserűséggel, csak hogy jobb legyen az íze. Lucy szívből ír, ami egyértelműen látszik az általa megalkotott kedves karaktereken.”  -  (Goodreads, olvasói vélemény)

Mélissa Da Costa: Manon virágai

Olyan ez a könyv, mint egy apró zenedoboz, ami halkan, megható érzékenységgel mesél el újra és újra egy erőtől duzzadó dallamot. A Manon virágai veszteségről és gyászról szól, de az oldalait átitatja az élet végtelen szeretete, sőt csodálata. Ez egy igazán szép történet!

Manon virágai

Manon virágai

Mélissa Da Costa
Európa Könyvkiadó, 2023.09.20.
Kárpótolhat-e az élet a szeretteink elvesztéséért? Nyílhatnak-e még új utak előttünk, ha úgy érezzük, nincs tovább?
Két óra! Amande egész addigi élete mindössze két óra leforgása alatt romba dől. Vidékre menekül, egy magányos auvergne-i házba, hogy háborítatlanul gyászolhassa a férjét és a kislányát.

„Ha három szóval kellene jellemeznem ezt a regényt, azt mondanám: szívszorító, fájdalmas és édes.”

(Goodreads, olvasói vélemény)

Shelby Mahurin: Vér &Méz

Ha a Manon virágai csendes zenedoboz, a Vér & Méz egy kétségbeesett sikoly, ami a lélek mélyéről tör az ég felé, és felszabadítja az embert. A nagy sikerű Kígyó & Galamb folytatása kegyetlen tempóban halad előre – szigorúan csöbörből vödörbe –, és magával rángatja az olvasót. Itt mindent a szerelem és a gyűlölet irányít. Ha ezzel leped meg kedvesedet, garantáltan nem lesz békés karácsonya!

Vér & Méz

Vér & Méz

Shelby Mahurin
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.09.26.
Kígyó & Galamb
A Magyarországon is óriási sikert aratott Kígyó & Galamb folytatása sötét, fordulatokkal teli történet a szerelem és a gyűlölet mindent elsöprő erejéről.

„Meggyötörtek, elárultak, sőt egyenesen megaláztak. A legjobb értelemben.”   -   (Goodreads, olvasói vélemény)

Janelle Brown: Bájos kis hazugságok

A Bájos kis hazugságok egy izgalmas és elgondolkodtató könyv, aminek mindössze annyi köze van a Hatalmas kis hazugságok sorozathoz, hogy ez is nőkről és hazugságokról szól, illetve Nicole Kidmannek annyira tetszett, hogy ebben is szívesen szerepelne. Egy betörő és egy divat-influenszer (tehát két csaló) egymást átszövő, fordulatokkal teli történetét meséli el, és közben meglepően összetett kérdéseket feszeget.

Bájos kis hazugságok

Bájos kis hazugságok

Két szélhámos, egy betörő és egy divatinfluenszer - melyikük az igazi csaló?

Janelle Brown
Alexandra Kiadó (A), 2023.03.13.
A csonka családban, szegénységben felnőtt Nina művészettörténetet tanul, és az az álma, hogy egyszer végre "normális" élete legyen. Amikor az álma darabokra hullik, Nina rövid úton a bűn világában találja magát: ír származású barátjával, Lachlannel milliárdoscsemetéket rabolnak ki Los Angelesben.

Kenzie Swanhart – Julien Levesque: Szakácskönyv pároknak

És íme a nagy finálé! Ha eszetek ágában sincs olvasni az ünnepek alatt; ha inkább kihasználnátok az alkalmat, hogy tanuljatok vagy alkossatok valamit együtt; ha szeretitek a finom ízeket; ha jó csapat vagytok; ha nem szeretnéd, hogy csak az asszonynak legyen helye a konyhában; vagy épp ellenkezőleg, azt szeretnéd, hogy ő is beférjen melléd – akkor most azonnal vedd meg, csomagold be, és tedd szépen a fa alá a Szakácskönyv pároknak című könyvet, amit egy szakácsnő és a párja írtak. Ez nem egy egyszerű receptkönyv, hanem egy teljes útmutató, ami megtanít bennetek együttműködni a konyhában.

Szakácskönyv pároknak

Szakácskönyv pároknak

akik a konyhában is társak

Kenzie Swanhart
Alexandra Kiadó (A), 2023.05.11.
Fogások randi estékre, baráti összejövetelekre és a szürke hétköznapokra - pároknak, akik a konyhában is társak

Nem minden pár ugyanolyan, és nem minden konyhát ural egyetlen szakács. A Szakácskönyv pároknak 100 ízletes fogás páros elkészítéséhez írt receptjével segít, hogy a konyhában is jól működjetek együtt.