Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2020. augusztus 8.
Kedvenc detektívtörténeteid gyermekednek

Kedvenc detektívtörténeteid gyermekednek

Előrendelhető újdonság

Mindenki imádja a pörgős, rejtélyekkel teli detektívtörténeteket: miért lenne ez másképpen a gyerekekkel? Sir Arthur Conan Doyle Sherlock Holmesát aligha kell bemutatnunk valakinek. Mint briliáns londoni detektív, Holmes ismert magas intelligenciájáról, híres a megfigyelőképességéről és a logikájáról, amelyet a bűnügyek megoldásánál igen kiválóan használ. Alighanem az egyik legnépszerűbb fiktív krimifigura a világirodalomban, valamint számos film- és sorozatfeldolgozás főszereplője – gondoljunk csak a Robert Downey Jr. főszereplésével készült filmekre, vagy a Sherlock című BBC-sorozatra, amelynek legújabb évadára immár három éve várnak a lelkes rajongók.

A Sherlock Holmes-könyvek azonban értelemszerűen idősebb korosztálynak szólnak, nem valók a legkisebbek kezébe. Claudio Comini és Renzo Mosca olasz szerzőpáros azonban gondolt egyet, és a gyerekek számára is élvezetes formába hozta kedvenc detektívtörténeteinket: így született meg a Sherlock Dog-sorozat! Sherlock Dog híres magándetektív, igazi nagyvárosi kopó – a szó szoros értelmében. Hű társával, John Matchsonnal – aki természetesen egy jól megtermett kandúr – ők ketten őrzik Gordon város nyugalmát, hiszen a rejtélyes bűnügyek megoldásakor a rendőrség mindig a segítségükre szorul!

A sorozat első részében, a Bűntény a Tyúkhúsleves utcában című könyvben egy titokzatos tolvaj tartja rettegésben a város lakóit: csak egy kis liszt és egy eltűnt festmény a nyom, amin elindulhatnak… A Városi Rendcsőrség pedig természetesen ismét tévúton jár. Kaland, rejtély, izgalom – és két kitűnő szimattal rendelkező nyomozó: ez várja a gyerekeket a Sherlock Dog-könyvek lapjain! A történeteket ráadásul imádnivaló rajzok teszik még izgalmasabbá. Ha a Geronimo Stilton-könyveket szeretitek, garantáljuk, hogy ebben sem fogtok csalódni!

Bűntény a Tyúkhúsleves utcában

Bűntény a Tyúkhúsleves utcában

Sherlock Dog a magándetektív

Claudio Comini, Renzo Mosca
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Sherlock Dog
Gordon városának lakóit titokzatos tolvaj tartja rettegésben. A helyi rendcsőröknek szokás szerint most is szükségük van Sherlock Dog, a híres magándetektív és hű társa, John Matchson segítségére. Csupán némi liszt és egy eltűnt festmény a nyom, amin elindulhatnak.