Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
április 24.
Készülj velünk! Közeleg az anyák napja!

Készülj velünk! Közeleg az anyák napja!

Könyvajánló

Az édesanyák a legjobb ajándékokat érdemlik, mégis nehéz megtalálni azt a dolgot, ami biztosan örömet szerezhet annak a személynek, aki a legfontosabb szerepet tölti be életünkben.

De ne ess kétségbe, május első vasárnapjáig még pont van annyi időd, hogy egy számára tökéletes könyvet beszerezz, vagy ha nem tudsz dönteni, ugyanolyan örömet szerezhetsz egy online ajándékkártyával is, így édesanyád maga választhatja ki az ízlésének leginkább megfelelő ajándékot. Idézetes könyvünk is ideális választás lehet, ha szívhez szóló idézetekkel tennéd emlékezetessé a mindennapjait, és arra rápillantva mindig te jutsz majd az eszébe.

Könyvajánlónkban számos olyan szívmelengető regényt találsz, amivel garantáltan örömet szerezhetsz szerettednek.

Szívmelengető történetek női sorsokról:

Ann O’ Loughlin: Összefércelt sorsok

Amikor úgy érzi, minden veszve, Connie Carter elhagyja New Yorkot, és lecseréli a nagyvárost a férje után rámaradt, Írország csücskében lévő vidéki kúriára. A beilleszkedés persze nem megy könnyen; nemcsak gyászával kell megküzdenie, hanem a falu lakóinak ellenszenvével is. A ludlow-i nőegylet tagjaiban mégis barátokra találhat, akik foltvarrással próbálják megemészteni saját tragikus történeteiket, Connie pedig rájön, nem ő az egyetlen, akinek meg kell értenie múltját ahhoz, hogy végül túlléphessen rajta. Ez a történet egyszerre szól gyógyulásról, újrakezdésről és nem utolsósorban a nők összetartó erejéről, így tökéletes lehet minden anya és nagymama számára.

Összefércelt sorsok

Összefércelt sorsok

Ann O'Loughlin
Alexandra Kiadó (A), 2023.09.05.
Connie Carter mindent és mindenkit elveszített, ami és aki fontos volt számára az életben. Összetört szívének fájdalmát semmi sem képes enyhíteni, ezért úgy dönt, elhagyja New Yorkot, korábbi boldogságának színhelyét. Férje a bánaton kívül egyetlen dolgot hagyott maga után: egy írországi, lepusztult kúriát, a Ludlow-házat.

Sofia Lundberg: Az elveszett nevek füzete

Nem is gondolnánk, mennyi történet halmozódik fel egy emberélet alatt, és hány sors van, amiről nem tudunk meg semmit, mert sohasem jártunk utána.

Doris 96 éves korában az egész életében vezetett, nevekkel teli füzetének segítségével elkezdi sorra venni azokat az embereket, akikkel kalandos élete során találkozott, és elmesélni életének történetét. Unokahúgával, Jennyvel osztja meg történeteit, aki ugyan messze él tőle, mégis egyetlen támaszként szolgál a Stockholmban élő magányos nőnek. Az izgalmas történetek nemcsak Doris magányát enyhítik, de Jennynek is vigaszt nyújtanak, akinek a saját traumáival kell megküzdenie, miközben Doris kalandjait hallgatja modellkarrierjéről, a világháborúról és egy titkos szerelemről. Ez a könyv nemcsak egy generációk közötti barátság története, hanem inspirációként is szolgálhat olvasói számára. Mert addig kell kérdeznünk szüleink és nagyszüleink életéről, amíg velünk vannak.

Az elveszett nevek füzete

Az elveszett nevek füzete

Sofia Lundberg
Alexandra Kiadó (A)
Egy ember életébe annyi szeretet, boldogság és szomorúság fér… Ha időt szánunk rá, hogy meghallgassuk. Doris 1928 óta ugyanazt a címes füzetet használja. Ebben szerepelnek mindazok, akikkel élete során találkozott. A 96 éves nő most egyedül él Stockholmban. A füzetben szereplő legtöbb ember neve áthúzva, mellette ott áll: meghalt.

Regények szerelemről és újrakezdésről:

Heléne Holmström: Palackba zárt múlt

A híres borszakértőből lett pincérnő, Bente Hammar élete váratlan fordulatot vesz, amikor egy párizsi barátja arra invitálja, segítsen neki felderíteni egy régi palack bor eredetét. Bente kutatását Dirik Holgerrsson történész segíti, akinek saját életének traumáival is meg kell küzdenie. Együtt pedig egy francia faluban találják magukat, ahol egy második világháborúba keveredő titokzatos férfi és egy tiltott szerelem történetét tárják fel a bor történetén keresztül. Holmström regénye nemcsak egy izgalmas kutatást mesél el, hanem azt is, mennyi esélye van az újrakezdésre olyan embereknek, akik azt hiszik, mindenük odaveszett.

Palackba zárt múlt

Palackba zárt múlt

Heléne Holmström
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.11.02.
Az egykor menő tévés borszakértőnek számító Bente Hammar médiakarrierjének egy kínos eset vetett véget. Most egy középszerű étterem pincérnőjeként dolgozik, de a borok iránti szenvedélye változatlan, és amikor egy párizsi barátja egy régi palack bor kapcsán kéri a segítségét, örömmel kap az alkalmon.

Sheila O’ Flanagan: Ház a narancsligetek között

Juno Ryan párja tragikus elvesztése után dönt úgy, Spanyolországban kezdi újra életét a csodálatos Villa Naranjában. Gyászának feldolgozásában nemcsak a veszteségén kell túltennie magát, hanem azon is, hogy szerelme kapcsolatuk alatt végig hazudott neki. A sebeit, úgy tűnik, begyógyíthatja Pep, a fiatal és jóképű borász, ám ehhez Junónak is tennie kell, amikor bekövetkezik egy újabb sokkoló esemény. Vajon képes lesz Juno a gyógyulásra és az újrakezdésre? Vagy örökké traumái és félelmei rabja marad?

 

Ház a narancsligetek között

Ház a narancsligetek között

Kék ég, gyümölccsel teli narancsfák és a tenger - mi más gyógyír kellene a szívnek?

Sheila O'Flanagan
Alexandra Kiadó (A), 2023.06.08.
Juno Ryan úgy érzi, végre révbe ért az élete. Elismert radiográfus, és a dolgok nem is alakulhatnának jobban szerelmével, Braddel. Ám amikor a férfi egy szörnyű katasztrófa áldozata lesz, Juno világa összeomlik. Szerelme elvesztése már önmagában óriási tragédia, ráadásul a fiatal nőnek a hírekből kell megtudnia, hogy Brad egész végig hazudott neki.

Ha egy könyvnyi nevetést ajándékoznál:

Katherine Center: Boldogság kezdőknek

Helen Carpenter az átlagos emberek unalmas életét éli, de amikor tönkremegy házassága, beleegyezik, hogy öccsével és annak idegesítő barátjával csatlakozzanak egy túlélőtúrához. A vadonban eltöltött napoktól Helen azt várja, segítenek neki feldolgozni, hogy addigi élete tönkrement, ehelyett azonban a természet okozta megpróbáltatásokkal kell foglalkoznia. A szúnyogok, szarvasok és hirtelen lecsapó zivatarok között mégis rájön, mik a valóban fontos dolgok az életében, és kik azok, akikre igazán számíthat. Ez a hihetetlenül szórakoztató regény könnyed olvasmány lehet azok számára, akik egy kis nevetésre vágynak, nem utolsósorban pedig tökéletes alkalmat ad egy közös programra is, hiszen a könyvből a Netflix filmet is készített – egyébként sincs jobb program, mint édesanyánkkal közösen összehasonlítani egy könyvet a filmes adaptációjával.

Boldogság kezdőknek
Akciós filmes kedvencek

Boldogság kezdőknek

Néha teljesen el kell tévedned, hogy megtaláld magad

Katherine Center
Pioneer Books, 2023.07.17.
Helen Carpenter sohasem tartozott a kalandvágyó emberek közé, ám házassága összeomlása után öccse unszolására csatlakozik egy túlélőtúrához. Itt az esély, hogy végre összeszedje magát, a vadon és a megpróbáltatások új embert faragjanak belőle, ám miután megtudja, hogy idegesítő öccse még idegesítőbb barátja is velük tart, biztos benne, hogy a túra felér majd egy sorscsapással.

Tökéletes választás a misztikus rejtélyek kedvelőinek:

Erica Bauermeister: Illatok őrzője

Emmeline egy külvilágtól elzárt szigeten él apjával, aki ugyan varázslatossá teszi számára a gyermekkort és a világ megismerését, egyúttal titkokat is rejteget előle. Ahogy Emmeline egyre idősebb lesz, egyre kíváncsibbá válik apja titokzatos illatokat árasztó fioláinak eredetét illetően. Kíváncsisága pedig szerelmekkel és ármánykodással teli események közepébe sodorja őt. Ahhoz, hogy pontosan megérthesse, mibe keveredett, követnie kell az elé táruló nyomokat, amelyek múltjával kapcsolatban is új dolgokat tárnak fel előtte.

Ezt a rejtélyekkel és titkolózással teli izgalmas történetet Reese Witherspoon is könyvklubjába választotta, és ha Reese-nek megfelelt, édesanyáink ízlését is biztosan kielégíti majd.

Illatok őrzője

Illatok őrzője

Erica Bauermeister
Pioneer Books, 2021.10.27.
Emmeline egy mindentől elzárt szigeten tölti varázslatos gyermekkorát apjával, aki az érzékelés útján tanítja őt a világ megismerésére. Egy dologról azonban nem beszél neki: honnan származnak a házukat beborító, titokzatos illatokat tároló fiolák, és az ezeket előállító szerkezet?

Két garantáltan jó ajándék, ha a sok ötlet között bizonytalan lennél:

Ha a rengeteg könyv közül mégsem tudnál választani, vagy félsz, hogy nem találod el édesanyád ízlését, ezzel a két opcióval egyszerűen lehetetlen melléfogni.

László Irén (összeáll.): Gondolatok édesanyámhoz

Ha nem regényekben gondolkodnál, könnyen örömet szerezhetsz ezzel az idézetes naptárral, melyben hírességek, írók és gondolkodók édesanyjukhoz fűződő gondolatait olvashatjuk. Minden napra jut egy-egy részlet, így egész évre alkalmat adhatunk édesanyánknak az elmélkedésre napindítóként vagy akár egy hosszú nap lezárásaként egy-egy idézettel, és persze tudathatjuk vele, hogy mi is az év minden napján gondolunk rá és szeretjük őt.

Gondolatok édesanyámhoz

Gondolatok édesanyámhoz

László Irén
Alexandra Kiadó (A), 2021.10.29.
Gondolatok minden napra
Kevés dolog határozza meg jobban életünket, mint az édesanyánkhoz fűződő viszonyunk. Ajándékkönyvünkben a történelem neves gondolkodói, alkotói és napjaink ismert személyiségei vallanak édesanyjukról, arról a csodálatos személyről, aki létezésünk egyetlen biztos pontja.

Moobius online ajándékkártya:

Ha ajándékkártya vásárlása mellett döntesz, megspórolhatod a tökéletes tárgy választása feletti aggodalmat. Előnye emellett, hogy tetszőleges összeggel töltheted fel; a Moobius oldalán található bármely termékre felhasználható, így nemcsak könyvek, de hangoskönyvek, bögrék, táskák és más kiegészítők vagy dísztárgyak közül is választhat az, akit ajándékkártyával lepsz meg. Továbbá mindkettőtök számára kényelmes választás, hiszen online formátuma miatt megvásárlása és később, felhasználása is egyszerűen, az otthon kényelméből intézhető.

Ha pedig azon aggódnál, hogy az ajándékkártya nem eléggé személyes választás, a többféle választható dizájnnal és egyedi idézettel igazán különlegessé teheted ezt az ajándékot.

Ajándékkártya - A legcsodálatosabb édesanyának

Ajándékkártya - A legcsodálatosabb édesanyának

Moobius
Ha nem tudod, melyik könyvet válaszd, de az olvasás örömét ajándékoznád, van egy szuper ötletünk számodra! Lepd meg szeretteidet – vagy saját magadat – egy igazán személyes ajándékkal: a Moobius online ajándékkártyák egyikével!