Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2020. június 30.
Kétrészes minisorozat készül az egykori FBI-elnök, James Comey nagy port kavaró könyvéből

Kétrészes minisorozat készül az egykori FBI-elnök, James Comey nagy port kavaró könyvéből

Megfilmesítés

Először 2019 őszén röppent fel a hír, hogy tévésorozatot készítenek az egykori FBI-elnök, James Comey nagy port kavaró visszaemlékezéséből, a Magasabb rendű hűség című könyvből. Most azonban kihirdették, a CBS Studio Center produkciós iroda vezetésével készülő minisorozatnak a Showtime amerikai televízióadó ad majd otthont, és a csatorna nem fukarkodott az információmegosztással sem!

Magasabb rendű hűség

Magasabb rendű hűség

James Comey
Alexandra Kiadó (A), 2018.
Comey volt FBI-igazgató e könyvben először számol be arról, mit tapasztalt a legkritikusabb helyzetekben az amerikai kormánynál töltött két évtizedes karrierje során. Megvizsgálja, milyen a jó, etikus vezetés, és hogyan lehet ésszerű döntéseket hozni. A beszámolója példa nélküli betekintést nyújt a hatalom kulisszáiba.

A Showtime nyilatkozata szerint a két részből álló, összesen 4 órát felölelő minisorozatot, amely a The Comey Rule (tükörfordításban: A Comey-szabály) címet kapta, az amerikai elnökválasztások után, novemberben fogják bemutatni. A sorozatban Donald Trump is fontos szerepet kap majd, hiszen a történet a 2016-os elnökválasztás körül zajlik, amikor az FBI az orosz befolyásolás, valamint Hillary Clinton e-mailjeinek ügyében nyomoz, és kitér arra is, hogy ez a nyomozás hogyan hatott az elnökválasztás eredményére. A sorozat második fele ezután a választás utáni hónapokkal foglalkozik, amikor Trump és Comey egymás ellen fordulnak, és végül utóbbinak távoznia kell a pozíciójából.

James Comey szerepét az Emmy-díjas Jeff Daniels alakítja, míg Donald Trumpot az Erőszakik című filmből is ismert brit színész, Brendan Gleeson viszi a vászonra. A Showtime nyilatkozatában be is mutatta a sorozatban alakított karakterüket, és bár látatlanban nem tudunk véleményt mondani, mindenesetre igen bizakodóak vagyunk a szereposztással kapcsolatban. A képek magukért beszélnek:

33493746_1b8d32c3f287511c7835748621b3b319_wm.jpg
comeyrule_jeffdaniels_jamescomey_700x467.jpg

A The Comey Rule első számú alkotója Billy Ray író-rendező (A hazugsággyáros), Daniels és Gleeson mellett többek között feltűnik a sorozatban Holly Hunter (Zongoralecke), Jennifer Ehle (Büszkeség és balítélet) és Jonathan Banks (Breaking Bad) is. A feldolgozás James Comey könyve mellett több mint egy évnyi interjúanyagot használ fel.