Nincs engedélyezve a javascript.
263514045_10158862629562635_5683411307402082107_n.jpg
Matyi Alexandra
február 5.
Kiadóvezetőnk februári hónapköszöntője

Kiadóvezetőnk februári hónapköszöntője

Könyvajánló

Kedves Olvasóink!

Alig eszméltünk fel a karácsonyi ünnepekből, és máris elrohant egy hónap az évből! Bár ti még nem láthatjátok, számunkra azonban igazán dolgos volt a január. Ilyenkor mindig a megújulásé a fő szerep – azon dolgozunk, hogy az elkövetkező hónapok még az előzőknél is jobbak, az olvasóink számára élvezetesebbek legyenek. Sok új projektbe vágunk bele idén is, amelyek közül mindegyik azt a célt szolgálja, hogy ti még szívesebben olvassatok velünk, és még elégedettebbek lehessetek, ha így tesztek. 

Amellett persze, hogy az elmúlt hetekben megterveztük és beütemeztük a teljes évet, rengeteg izgalmas és szép könyvet készítettünk elő nektek. Szinte napról napra nő az előrendelhető könyveink száma, néhány héten belül pedig elkezdenek érkezni az idei első újdonságok is a nyomdából. 

Sokszor, sok helyen említettem már, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy előrendelőként garantáltan a legalacsonyabb áron, az országban a leggyorsabban kaphatjátok meg a kiadócsoportunk könyveit, így érdemes kihasználni ezt a lehetőséget. Természetesen az előrendelőinktől nem várjuk el, hogy előre fizessenek a könyvekért, amelyekre várnak – akár utánvétes, akár bankkártyás fizetési módot választotok, csak a könyv nyomdai megjelenése után kell kifizetnetek a számotokra „lefoglalt” könyvet. Amúgy is különösen büszkék vagyunk arra, hogy a 15 óráig beérkező megrendeléseket szinte kivétel nélkül ki tudjuk másnapra szállítani, illetve hogy a házhoz szállítás mellett OMV Express One és Packeta csomagpontokra is kérhetitek tőlünk könyveiteket – így országszerte mindenki megtalálhatja nálunk a neki legkényelmesebb opciót.

Hogy milyen újdonságokra számíthattok tőlünk a következő hetekben? Mutatok néhányat. 

Érkezik például a Szerelem Auschwitzban: egy tragikusan rövid, ám annál emlékezetesebb kapcsolat regénye. Mala és Edek igaz története már a tavalyi év legkiemelkedőbb történelmi regényében, Az auschwitzi bábában is említésre került, Francesca Paci azonban a még élő kortársak és fellelt dokumentumok révén egy egész könyvet szentelt kettejük történetének. 

Az auschwitzi bába

Az auschwitzi bába

Meghalni jönnek a világra. Vajon megmentheti-e őket két bátor asszony?

Anna Stuart
Alexandra Kiadó (A), 2023.09.14.
Anna Stuart megtörtént eseményeken és valós személyek történetén alapuló regénye azoknak a bátor nőknek állít emléket, akik Auschwitz poklában is képesek voltak megőrizni emberi mivoltukat.

A két fiatal Auschwitz poklában talált egymásra, esett szerelembe, majd tizenhárom nap erejéig a boldogságot is megízlelhették, mielőtt történetük tragikus véget ért. Bár Malának és Edeknek csupán tizenhárom napnyi boldogság jutott, szerelmük ereje még sokáig velünk marad. Szívből ajánlom a könyvet a dokumentumregények kedvelőinek, és mindazoknak, akik szeretnének hinni abban, hogy a szerelem és a boldogság még a legkilátástalanabb helyzetekben is képes utat törni magának!

Szerelem Auschwitzban

Szerelem Auschwitzban

Tizenhárom nap boldogság a halál kapujában

Francesca Paci
Alexandra Kiadó (A), 2024.02.22.
Az auschwitzi szerelmesek története mesébe illő is lehetne, ám teljes egészében igaz: két fiatal Auschwitz poklában talál egymásra, esik szerelembe, majd tizenhárom nap erejéig a boldogságot is megízlelik, mielőtt történetük tragikus véget ér.

Februárban fejeződik be Lucy Score elsöprő sikerű Knockemout-sorozata is a trilógia záró, Amit magunk mögött hagyunk című részével. Naomi és Knox, valamint Lina és Nash történetei után most a hírhedt, számos ellenséget gyűjtő Lucian kerül középpontba – és a tűzrőlpattant kisvárosi könyvtáros, aki még benne is képes érzelmeket ébreszteni. Sloane viszont családot akar, míg Luciannek esze ágában sincs továbbörökítenie magát, mivel jól tudja, hogy a tönkretett férfiak tönkretett nőket hagynak maguk után. Ennek a rosszfiúnak nem jár a boldog befejezés… Vagy mégis? Ahogy azt Lucy Score-tól megszokhattuk, az Amit magunk mögött hagyunk érzéki romantika, szívszorító dráma és egy csipetnyi humor tökéletes keveréke.

Amit magunk mögött hagyunk

Amit magunk mögött hagyunk

Ennek a rosszfiúnak nem jár a boldog befejezés

Lucy Score
Pioneer Books, 2024.02.29.
Knockemout
Lucian Rollinsnak két célja van: a bosszú, és hogy eltörölje azt a foltot, amelyet abuzív apja ejtett családja nevén. Élete éppolyan élre vasalt, mint személyre szabott öltönye, nincs benne helye kételynek és felesleges érzelmeknek. Kivéve, ha egy tűzrőlpattant kisvárosi könyvtárosról van szó…

Ha még mindig nem elég a Valentin-napi romantikából, a nagy sikerű filmadaptációval rendelkező, Amikor szerelembe estünk című szívbe markoló, mégis életigenlő regényt ajánlom. A három szívrendellenességgel küzdő Mia bakancslistáján van egy dolog, amire még az ideje lejárta előtt szeretne sort keríteni: felkutatni édesanyját, aki születésekor elhagyta őt. A sors azonban úgy akarja, hogy ne egyedül induljon erre a mindent megváltoztató útra: összesodorja ugyanis Kyle-lal, aki nemrég egy általa okozott balesetben vesztette el a legjobb barátját. Együtt indulnak el Spanyolországba, ahol mindketten válaszokra és vigaszra lelhetnek – de vajon jut nekik kellő idő arra, hogy a halállal szembenézve új életre találjanak?

Amikor szerelembe estünk

Amikor szerelembe estünk

Victoria Vinuesa
Alexandra Kiadó (A), 2024.02.28.
Mia, ahogy ő maga fogalmaz, rövid lejárati idővel született. A három szívrendellenességgel küzdő fiatal lány bakancslistáján azonban van egy dolog, amire még az ideje lejárta előtt szeretne sort keríteni: felkutatni édesanyját, aki két nappal a születése után lépett le, és azóta sem látta.

Stephen King rajongói számára két örömhírrel is tudok szolgálni! Egyrészt hamarosan folytatódik a szerző monumentális A Setét Torony-sorozata: február végén érkezik ugyanis az Átfúj a szél a kulcslyukon. Ez a sorozat „négy és feledik” kötete, amely azért született meg, mert a negyedik és ötödik rész között a rajongók közül sokan éreztek valamiféle hiányt…

Átfúj a szél a kulcslyukon

Átfúj a szél a kulcslyukon

A Setét Torony 4,5. kötet

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2024.02.28.
A Setét Torony
A címadó történetet - amely regény a regényben - A Setét Torony sorozat főhőse, Roland lovag meséli el egy viharos éjszakán: a kis Timről szól, akinek favágó apja a veszedelmes, elvarázsolt Vasfa-erdőben lelte halálát.

És ezek után már a folytatásra sem kell sokat várni, hiszen májusig befejeződik a teljes sorozat, és immár új kiadásban, végre megfizethető áron mindenki számára elérhető lesz A Setét Torony.

A harcos

A harcos

A Setét Torony 1. kötet

Stephen King
A hármak elhivatása

A hármak elhivatása

A Setét Torony 2. kötet

Stephen King
Puszta földek

Puszta földek

A Setét Torony 3. kötet

Stephen King
Varázsló és üveg

Varázsló és üveg

A Setét Torony 4. kötet

Stephen King
Átfúj a szél a kulcslyukon

Átfúj a szél a kulcslyukon

A Setét Torony 4,5. kötet

Stephen King
Callai farkasok

Callai farkasok

A Setét Torony 5. kötet

Stephen King
Susannah dala

Susannah dala

A Setét Torony 6. kötet

Stephen King
A Setét Torony

A Setét Torony

A Setét Torony 7. kötet

Stephen King

Persze a hiánypótló utánnyomások mellett az újdonságokról sem feledkezünk el: már előrendelhető a Mester legújabb, Holly című regénye is! Az áprilisban érkező könyvben visszatér Stephen King egyik legellenállhatatlanabb és zseniálisan találékony szereplője, a Mr. Mercedesből ismert Holly Gibney, hogy megoldja azt a hajmeresztő rejtélyt, amely a város lakóinak eltűnése mögött áll.

Holly
Kiadóvezetőnk kedvence

Holly

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2024.04.30.
Stephen King egyik legellenállhatatlanabb és zseniálisan találékony szereplője, Holly Gibney ebben a lebilincselő regényben tér vissza megoldani azt a hajmeresztő rejtélyt, amely a város lakóinak eltűnése mögött áll.
Fordította: Neset Adrienn

Ha kedveled a bűnügyi történeteket, de Stephen King stílusánál valami könnyedebbet keresel, készülj fel Beatrice Hyde-Clare kisasszony legújabb esetére! Lynn Messina könyvsorozata a 19. század elejére repíti az olvasókat, amikor még a gyilkosok is úriemberek voltak. Bár a nyomozás nem éppen úri hölgyhöz méltó viselkedés, a huszonhat éves vénkisasszony, Bea mégis úton-útfélen megoldatlan bűntettekbe ütközik. Egy bosszantóan arrogáns és jóképű herceg pedig illetlen figyelmet tanúsít a gyilkosságok iránt – vagy inkább egy félénk vénkisasszony lenne az érdeklődése tárgya? 

Arcátlan kíváncsiság

Arcátlan kíváncsiság

Semmi sem dob fel jobban egy elegáns vacsorapartit, mint egy vérbe fagyott hulla

Lynn Messina
Gyalázatos megtévesztés

Gyalázatos megtévesztés

Lynn Messina
Becstelen árulás

Becstelen árulás

Lynn Messina

A könyvsorozat tökéletes elegye a fergeteges humorral vegyített klasszikus kriminek és a régi vágású romantikának – a következő, Gyalázatos megtévesztés és Becstelen árulás című részek pedig már előrendelhetők! Ráadásként pedig még egy interjút is hoztunk a szerzővel a Moobius Magazinjába.

„A gyilkosság megadja a történet keretét, én pedig mindenféle dolgokat beleaggathatok – például romantikát is” – Interjú Lynn Messinával, a Beatrice Hyde-Clare kisasszony esetei szerzőjével
„A gyilkosság megadja a történet keretét, én pedig mindenféle dolgokat beleaggathatok – például romantikát is” – Interjú Lynn Messinával, a Beatrice Hyde-Clare kisasszony esetei szerzőjével

Írási szokásairól és imádni való szereplőiről kérdeztük a szerzőt.

Végül, de nem utolsósorban már előrendelhető a Netflix közreműködésével megálmodott A hercegnő és a sárkány is. A Millie Bobby Brown főszereplésével készült film március 8-án debütál a streamingszolgáltató oldalán, és eddigre már a könyvespolcotokra tehetitek Evelyn Skye regényét is! Elodie Brayford élete mesébe illő fordulatot vesz, amikor Aurea titokzatos királyságának trónörököse, Henry királyfi feleségül kéri. Azonban a tündérmesék nem mindig érnek jó véget. Aurea bőséges termését ugyanis fiatal lányok vérével váltják meg. Elodie-nak áldozatként kell szolgálnia új népét, ahogy azt az őt megelőző hercegnők sora tette. Ő viszont nem adja fel harc nélkül, szembeszáll az Aureát rettegésben tartó sárkánnyal. Ám lehet-e bármi esélye egyetlen lánynak a világ legpusztítóbb szörnyetegével és az egész királyság szörnyűséges hagyományaival szemben?

A hercegnő és a sárkány
Toplista

A hercegnő és a sárkány

Evelyn Skye
Cartaphilus Könyvkiadó, 2024.03.05.
Életet az életért. Vért a tűzért.
Elodie Brayford élete nem épp tündérmesébe illő. Egy aprócska, éhínséggel küzdő fejedelemség örökösnőjeként a fiatal lány napjait ügyes-bajos dolgok töltik ki: gondoskodni országa, Inophe népének élelméről, lakhelyéről - avagy épp latrináiról. Élete azonban mesébe illő fordulatot vesz...

Mindez persze csak ízelítő hamarosan érkező újdonságainkból – és addig is, amíg ezek a címek megérkeznek a nyomdából, több ezer könyvünk várja, hogy kézbe vegyétek és szeressétek őket! Hogy az olvasás tényleg mindenki számára elérhető legyen általunk, a hónap végéig hatalmas akciót hirdettünk az oldalainkon. Több ezer könyvünket fél áron tudjátok megvásárolni, és persze idén sem feledkeztünk meg a népszerű Moobius zsákbamacska ajánlatunkról sem!

Január végén ráadásul ismét útjára indítottuk a szépséghibás és akciós könyvvásársorozatunkat, és ebben az évben szinte meg sem állunk: majdnem minden hétvégén más városba látogatunk el! 

A következő hétvégéken Miskolc, Érd, Tatabánya, Szombathely és Sopron következnek, de szerencsére mostanra sok olyan helyszínt is sikerült beszerveznünk, ahová eddig különböző okokból nem jutottunk el – azonban még nem eleget. Nagyon szívesen fogadunk minden ötletet és segítséget az Alexandra könyvvásárok VIP Facebook-csoportban, ahol egyre nagyobb és aktívabb közösség kezd gyűlni az olvasás szeretete köré.


Akármilyen formában is teszitek – a könyvvásárokon vagy online –, köszönöm, hogy velem, velünk olvastok! Biztos vagyok benne, hogy az év előrehaladtával egyre több meglepetést és örömöt tudunk majd okozni nektek mind a könyveinkkel, mind pedig az ötleteinkkel, projektjeinkkel.


Szeretettel:

Matyi Alexandra