Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
január 8.
Kiadóvezetőnk új lendülettel kezdi a 2024-es évet!

Kiadóvezetőnk új lendülettel kezdi a 2024-es évet!

A könyves világ hírei

Kedves Olvasóink!

Az egész kiadócsoport és a magam nevében is nagyon boldog és sikerekben gazdag új évet kívánok!

Remélem, mindenki kipihente az előző év fáradalmait, és testileg-lelkileg feltöltődve indította a 2024-es esztendőt! Ami engem illet, igazán mozgalmasra sikerült a 2023-as évem, és pontosan ilyenre, vagy lehetőleg még mozgalmasabbra tervezem az ideit is. Rengeteg megvalósítandó ötlet van a fejemben, így garantálom, hogy nem fogtok unatkozni velem/velünk! A számos könyves újdonság megjelenése mellett nem marad majd el a nagy sikerű szépséghibás és akciós könyvvásár sorozatunk sem. Az előző évben rengeteg alkalommal volt lehetőségetek válogatni a széles kínálatunkból, amelynek utaztatása és kivitelezése igazán sok szervezést igényel, de nincs nagyobb boldogság számomra, mint látni a rengeteg embert, és emellett az a tudat, hogy ennyien szeretitek az olvasást, és ilyen sokan választjátok az általunk gondozott és forgalmazott könyveket! Ha még nem csatlakoztatok a Könyvvásárok Facebook VIP csoportjához, akkor tegyétek meg, hiszen itt minden aktuális dátumot és friss információt egy helyen megtalálhattok. Sőt! Minden vásárunk alkalmával fut egy nyereményjáték is, ahol limitált létszámú, soron kívüli belépést nyerhettek!

Azt gondolom, hogy a könyvek szeretete jelen világunkban az egyik legnagyobb kapaszkodó a harmónia megteremtéshez, hiszen a rengeteg rohanás és mindennapi teendő mellett az olvasás élményét, és az általa elénk táruló világot a saját szigetünkké tudjuk varázsolni, így elvonulhatunk egy kicsit a körülöttünk lévő zajból! Nem lehetek elég hálás azért a szüleimnek, hogy ilyen értékeket adtak nekem, amit most már hosszú évek óta én adhatok át nektek, és kicsivel később majd kislányomnak, Narinának is!

Minden általunk kiadott könyv sorsát a szívemen viselem, és őszintén bízom abban, hogy ti is legalább annyira szeretni fogjátok, mint amennyire én! Éppen e kapcsán kicsit visszakanyarodnék az előző évre, hiszen nem tudok elmenni szó nélkül az év egyik legnagyobb szenzációjának sikere mellett! Britney Spears memoárja az októberi világpremierjét követően azonnal felkerült a bestsellerlisták élére, többek között a The New York Times kedvencei közé is, így immáron bő 10 hete szerepel a legjobbaknak kikiáltott könyvek között. A másik, amelyet megemlítenék, Lucy Score Knockemout-trilógiája, ugyanis hamarosan érkezik a várva várt befejező része a hatalmas világsikert megélt sorozatnak. A történet az Amit magunk mögött hagyunk című könyvben ér véget, ezzel az írónő végleg elrendezi az elvarratlan szálakat.

A bennem lévő nő

A bennem lévő nő

Britney Spears
Alexandra Kiadó (A), 2023.
Britney Spears végre saját maga mondja el történetét szabadságról, hírnévről, anyaságról, túlélésről, hitről és reményről.
Amit magunk mögött hagyunk

Amit magunk mögött hagyunk

Ennek a rosszfiúnak nem jár a boldog befejezés

Lucy Score
Pioneer Books, 2024.02.29.
Knockemout
Lucian Rollinsnak két célja van: a bosszú, és hogy eltörölje azt a foltot, amelyet abuzív apja ejtett családja nevén. Élete éppolyan élre vasalt, mint személyre szabott öltönye, nincs benne helye kételynek és felesleges érzelmeknek. Kivéve, ha egy tűzrőlpattant kisvárosi könyvtárosról van szó…

Szerelmi történetből nem lesz hiány, rögtön az év elején két tragédiával átitatott regényünk is felkerül az újdonságok közé, a Szerelem Auschwitzban mélyen megrendítő, hiszen a két ifjú csak 13 napig élheti meg a földöntúli érzést, míg végül tragédiába torkollik szerelmük.

Szerelem Auschwitzban

Szerelem Auschwitzban

Tizenhárom nap boldogság a halál kapujában

Francesca Paci
Alexandra Kiadó (A), 2024.02.22.
Az auschwitzi szerelmesek története mesébe illő is lehetne, ám teljes egészében igaz: két fiatal Auschwitz poklában talál egymásra, esik szerelembe, majd tizenhárom nap erejéig a boldogságot is megízlelik, mielőtt történetük tragikus véget ér.

Victoria Vinuesa könyvében adott egy lány, akinek a sorsa már a születésével megpecsételődött, ugyanis három szívrendellenességet állapítottak meg nála az orvosok. Azonban Mia nehézségei itt még nem értek véget, édesanyja két nappal a születését követően elhagyta őt. Az időközben szinte nagykorúvá érett lány elhatározza, hogy elindul Spanyolországba, hogy felkutassa édesanyját, és válaszokat kaphasson az őt marcangoló kérdésekre. Egy young adult regény sem lenne teljes a mindent felforgató románc nélkül, amit ebben a történetben sem kell majd hiányolnunk.

Amikor szerelembe estünk

Amikor szerelembe estünk

Victoria Vinuesa
Alexandra Kiadó (A), 2024.02.28.
Mia, ahogy ő maga fogalmaz, rövid lejárati idővel született. A három szívrendellenességgel küzdő fiatal lány bakancslistáján azonban van egy dolog, amire még az ideje lejárta előtt szeretne sort keríteni: felkutatni édesanyját, aki két nappal a születése után lépett le, és azóta sem látta.

A 2023-as év zárása különösen örömtelire sikerült, hiszen az Alexandra Kiadócsoport által gondozott kiadványok közül négy is elnyerte Az Év Könyve 2023 díjat. Leiner Laura népszerűsége töretlen, a tavalyi közönségdíja után ismét bezsebelte az ifjúsági kategória legjobbjának járó címet. A 40 nyári nap két fiatal felnőtté válásáról és útjainak kereszteződéséről szól. Történelmi tényirodalom témában a II. Erzsébet királynő élete és a királyi család című könyvünk nyerte el leginkább az olvasóközönség tetszését. Spiritualitás és ezotéria témában a Lux Kiadó által gondozott Hét év Tibetben aratott egybehangzó sikert. És végül, nem meglepő módon a horror koronázatlan királyának regénye, a Tündérmese tudhatja magáénak a rangos, olvasók által megszavazott végső elismerést fantasy kategóriában.

40 nyári nap

40 nyári nap

Leiner Laura
Carta TEEN Kiadó, 2023.04.26.
A tizenkilenc éves Zoé nyári munkát vállal egy állatparkban, ahol a flamingókerttel szemközti pultnál árusít pereceket a látogatóknak. A monoton napok fénypontját eleinte csak a reggeli HÉV-ezés jelenti számára, ahol megtetszenek egymásnak egy vele egy időben utazó, de eltérő megállónál leszálló sráccal.
II. Erzsébet királynő élete és a királyi család
Kék könyveink akcióban!

II. Erzsébet királynő élete és a királyi család

Alexandra Kiadó (A), 2022.11.18.
Ebből a lenyűgöző, festmények és fotók garmadájával illusztrált könyvből minden fontos részletet megtudhatunk II. Erzsébet uralkodásáról, a királyi család tagjairól és a brit monarchia történetéről.
Hét év Tibetben

Hét év Tibetben

Heinrich Harrer
Lux Kiadó, 2023.08.24.
1944. A világot ötödik éve borítja lángba és vérbe a második világháború. Az osztrák hegymászó, Heinrich Harrer és társai 1939 óta brit hadifogságban vannak Indiában, míg végül a sokadik szökési kísérletük sikerrel jár, és a Himaláján keresztül Tibetbe, majd a tiltott fővárosba, Lhászába jutnak. Harrer nagy és vészterhes idők tanúja lesz az itt töltött évek alatt: az épp trónjára lépő XIV.
Tündérmese

Tündérmese

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2023.09.20.
A legendás történetmondó, Stephen King képzelete legmélyebb kútjába merül alá ebben a varázslatos regényben. A Tündérmese kiválóan ötvözi Óz Smaragdvárosát a Grimm fivérek meséivel és az üveghegyen túl is rettegve hallgatott gótikus rémtörténetekkel. Lenyűgöző esti mese Stephen King jól ismert szórakoztató és félelmetes stílusában.

Bízom benne, hogy 2024-ben tovább gyarapodik az olvasóközönségünk, és rengeteg jó történettel fogtok gazdagodni! Olvassatok idén is az Alexandra Kiadócsoporttal!