Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
szeptember 19.
Konok Péter történész, publicista legújabb könyve

Konok Péter történész, publicista legújabb könyve

Előrendelhető újdonság

Konok Péter neve történész, publicista és fordítói munkásságából kifolyólag sokak számára ismerősen csenghet, de erős társadalomkritikai megnyilvánulásai is sok emberhez eljutnak. Fő szakterülete a huszadik századi baloldaliság története, erről két szakkönyvet és számos tanulmányt is publikált már. Magát „addikt szöveggyártónak” tekinti, aki elmondása szerint „ön- és társadalomterápiás szándékból” ír. A könyv a szerző olyan írásainak gyűjteménye, amelyek valahogy mindenhol kilógtak a sorból. Ebben az esetben viszont épp ez a közös bennük, ettől lesznek egy csoport elemei. „…ezek a szövegek mind kakukktojások, és így persze éppen ez bennük a közös: a mindigmásság folyamatossága.”

Bár a cím kissé nyomasztónak tűnhet, összességében Konok Péter célja a szórakoztatás – a komor hangnem viszont néha elkerülhetetlen a kritikai szemlélet megnyilvánításához; főleg, ha valós, és nem torz tükröt akarunk vele mutatni az embereknek, az országnak, a társadalmunknak. A humor és a kíméletlen társadalomkritika ízléses keveréke, egy szórakoztató, de igazán tanulságos olvasmány, amit érdemes az embernek a kezébe vennie.

Mindig valami más. Mindig ugyanaz

Mindig valami más. Mindig ugyanaz

Válogatott közéleti és közérzeti írások

Konok Péter
Európa Könyvkiadó, 2024.09.15.
Nagy Lajos - aki roppant tehetséges és egyben igen pikírt író volt - több karcolatában is a tehetségtelen írók jellemrajzát boncolgatta természetrajzi alapossággal. A tehetségtelen író egyik ismérve, írta Nagy Lajos, hogy novelláskötetének olyan címet ad, mint „A kakukkmadár, és más történetek”.

Amíg pedig várakozunk az előrendelésünkre, a szerző más írásait is fellapozhatjuk: kitűnő választás lehet például a szintén elég friss, júniusi megjelenésű Hol itt fájt, hol ott fájt című publicisztika, amely hasonló koncepció köré épült.

Hol itt fájt, hol ott fájt

Hol itt fájt, hol ott fájt

Válogatott írások életvitelszerűen tartózkodóknak

Konok Péter
Európa Könyvkiadó, 2024.06.12.
"Szeretném már, ha ezeknek a bejegyzéseknek a túlnyomó része teljesen érthetetlen lenne, egy furcsa múlt különös hordaléka, mint azok a valamik, amiket néha fövenyes tengerpartokon találni, és az ember nem tudja róluk, hogy ismeretlen cetek csontszilánkjai-e, elsüllyedt hajók kóbor darabjai vagy csak a hullámoktól csiszolt sörösüveg-töredékek.

Az érdeklődőknek érdemes ellátogatniuk szeptember 28-án a 29. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra, ahol a zenés könyvbemutató után dedikáltathatnak is a megjelentek!

event_konok.jpg