Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. szeptember 4.
Könyvek, amik a jövőben játszódnak

Könyvek, amik a jövőben játszódnak

Könyvajánló

„Nekem az olvasás olyan, mint másnak az evés. Létfunkció” – vallja Szabados Ágnes híradós műsorvezető, aki a munkája mellett élete nagy feladatának az olvasás népszerűsítését tartja. 2017 januárban kezdte el „olvasó-kihívását”, amelyben a résztvevők feladata, hogy havonta egyetlen könyvet elolvassanak az általa megadott témában. A csoport mára már több mint 25 000 tagból áll, és népszerűsége töretlen.

Ági minden hónapban kiválaszt egy közös könyvet, melyet a csoporttagok az adott hónap végén, egy „kibeszélő” online videóban vitatnak meg. A közös könyv mellett minden hónapban a csoport tagjai egy adott tematika mentén választhatnak maguknak olvasnivalót, mely most a következő: egy könyv, ami a jövőben játszódik.

Hogy segítsünk, összegyűjtöttük néhány olyan kötetet, melyek megfelelnek a feltételnek!

Álmok a csillagok közt

Álmok a csillagok közt

Christopher Paolini
Európa Könyvkiadó, 2020.09.18.
Kira Navárez mindig is új életformák felfedezéséről álmodozott. De most egy rémálomban ébredt.
Kira Navárez xenobiológus egy kolonializálatlan bolygón végzett rutinszerű felmérés során idegen életforma nyomaira bukkan, a váratlan találkozás azonban az első pillanatok csodáiból a rémálmokba taszítja.
Az Androméda evolúció

Az Androméda evolúció

Daniel H. Wilson
Alexandra Kiadó (A)
Ötven év telt el azóta, hogy egy műholdszonda által a Földre hozott titokzatos, földön kívüli anyag néhány óra leforgása alatt kiirtotta egy arizonai városka majdnem teljes lakosságát, és kirobbantotta minden idők legnagyobb tudományos válságát. Az emberiség pusztulását csak egy maroknyi kutató önfeláldozó munkája akadályozta meg.
Az Intézet

Az Intézet

Stephen King
Európa Könyvkiadó
Az éjszaka közepén Luke Ellis szüleit brutálisan meggyilkolják a saját házukban, őt pedig elrabolják. Másnap Luke egy intézetben ébred egy ugyanolyan szobában, mint a sajátja, mellette pedig hasonló szobák nyílnak, bennük hasonló fiúkkal és lányokkal: mindannyian különleges természetfeletti képességekkel rendelkeznek.
Setét puszta

Setét puszta

Philip Reeve
Cartaphilus Könyvkiadó
Ragadozó városok
Az egykor világszerte rettegett London nem több mérgekkel és radioaktív sugárzással teli élettelen roncsnál. A romok alatt azonban a város titkokat rejt, amelyek talán véget vethetnek a lassan az egész világot felemésztő háborúnak.
Futu.re

Futu.re

Dmitry Glukhovsky
Európa Könyvkiadó, 2019.08.22.
Minden jel arra mutat, hogy az orvostudomány már a mi életünkben felfedezi az öregedés ellenszerét. Örökké fiatalok maradhatunk, örökké fogunk élni. Vagy ha nem is mi, a gyerekeink már sohasem halnak meg. Szép világ lesz: fiatal, egészséges, szép emberek világa. Olyan világ, melyben mindenki kiteljesítheti önmagát, megvalósíthatja az álmait, mert mindenre végtelen sok ideje lesz.
Robokalipszis

Robokalipszis

Daniel H. Wilson
Cartaphilus Könyvkiadó, 2015.
Carta Light
Az emberek többsége csak akkor ébred rá, milyen veszély fenyegeti őket, amikor már túl késő. Az utóbb Nulladik órának elnevezett időpontban fellázad az emberiséget segítő technológia: a robotok váratlanul háborút indítanak.
Jáde város

Jáde város

Zöldcsont-saga I.

Fonda Lee
Európa Könyvkiadó, 2020.04.08.
Zöldcsont-saga
A jáde Kekon szigetének éltető eleme. Mindig is bányászták, adták-vették, csiszolták, lopták, öltek érte - de évszázadokon át csakis az olyan tiszteletre méltó Zöldcsont harcosok viselhették, mint a Kaul család tagjai, akik különleges adottságaik révén, a mágikus zöld kő erejét használva védelmezték a szigetet az idegen megszállóktól.
Csontórák

Csontórák

David Mitchell
Európa Könyvkiadó, 2019.04.15.
Miután csúnyán összeveszik az anyjával, a tizenöt éves Holly Sykes dacosan otthagyja az otthonát. Nem szökni akar, csupán bebizonyítani, hogy ő már nem gyerek, ám a távolléte alatt súlyos tragédia éri a családját, ami hatással lesz Holly egész életére, a szeretteire… …és azokra, akiket még nem is ismer.