Nincs engedélyezve a javascript.
a1d909fc_f720_45c0_ba23_48e01a21a302-1.jpeg
Nagy Zsolt
2020. április 18.

Köszönöm, a lehetőséget, hogy többet megtudhatunk a könyvkiadás mikéntjéről. Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha írtam egy kéziratot, ami egy televízios sorozat alapján készült, milyen engedélyekre lenne szükségem ahhoz, hogy megjelenhessen. Ezeket az engedélyeket az a kiadó szerzi meg, akik kiadásra alkalmasnak találják a kéziratomat, vagy ezt nekem kell elintéznem? Illetve, ha csak interneten szeretném közzétenni ezt a kéziratot (abban az esetben, ha egy kiadó sem akarja kiadni), akkor az is engedélyköteles? Még ha bevételem nem is származik belőle?

Bernadett Sóky Alexandra csoport
Bernadett Sóky Alexandra csoport
2020. április 18. 18:56
Válaszolok
Amennyiben csak az interneten teszed közzé nincs semmilyen kötelezettséged az alkotók felé. Amennyiben egy kiadó foglalkozna vele akkor más a helyzet, minden kiadónál más az eljárás. Azonban pontos választ a kézirat tartalmi ismerete nélkül sajnos nem tudok adni.
Szilvia Kuczogi
Szilvia Kuczogi
2020. április 18. 18:57
Válaszolok
Kedves Zsolt, izgalmasan hangzik. De mit jelent az konkrétan, hogy egy televíziós sorozat alapján készült? Bonyolult jogi helyzet, több helyről kell engedélyt venned/szerezned, hogy aztán jogtisztás felajánhasd egy kiadónak saját szelleni termékedként.
Nagy Zsolt
Nagy Zsolt
2020. április 18. 22:09
Válaszolok
Konkrétan arról van szó, hogy a Bűbájos boszorkák című sorozat világában játszódó történetet írtam, a sorozatban is szereplő szereplőkkel és általam alkotott szereplők is vannak benne.