Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. április 22.
Kvadria birodalmának törékeny békéjét négy királynő óvta… Négy halott királynő.

Kvadria birodalmának törékeny békéjét négy királynő óvta… Négy halott királynő.

Könyvajánló

Ki más írhatna izgalmasabb és lenyűgözőbb fantasyregényeket, ha nem egy filmes látványtervező?

Astrid Scholte olyan filmeken dolgozott, mint az Avatar, a Tintin kalandjai és a Táncoló talpak, mielőtt úgy döntött, megvalósítja azt az álmát is, amit azóta dédelget, hogy megtanult olvasni. A média–film szakon végzett ausztrál írónő 2019-ben adta ki az első könyvét Négy halott királynő címmel, amely az Alexandra Kiadó gondozásában már Magyarországon is kapható.

A Négy halott királynő egyszerre fantasy és krimi, amit az írónő különös álma ihletett, melyben ő maga lovas kocsiban ülve utazott, mellette pedig elsuhant az égen egy futurisztikus, ezüstszínű, repülő autó.

Milyen világ lehet az, ahol két, ennyire különböző jelenség egymás mellett létezik? Kvadria birodalmában ez csak egy a számos ellentmondás közül, amik a birodalom békéjének fenntartása érdekében egymással szimbiózisban léteznek.

A regény ámulatba ejtő részletességgel mesél nem pusztán egy, hanem négy nagyon különböző világról – két, egymásra nyomokban sem hasonlító karakter látószögén keresztül. Mindezt pedig egy a történet egész univerzumára kiható bűntény kapcsolja össze – meg persze az elmaradhatatlan szerelmi szál, ami a borzasztó összeesküvés megoldása közben bontakozik ki a karakterek között.

És hogy mi a legjobb ebben a történetben? Nem kell hónapokig, vagy esetleg évekig várni a folytatásra, hiszen ez egyetlen regény!

„Gyilkosságokkal, csonkításokkal és sokkoló fordulatokkal teli, mozifilmszerű utazás. Minden bizonnyal a Négy halott királynő lesz a következő kötet, amiért megszállottan rajonganak az olvasók. Lebilincselő!” – Sarah Glenn Marsh, írónő

„A Négy halott királynő egy sötéten zamatos mese, amely állandó feszültségben tart. Egy borzongató, műfajokat egybeolvasztó könyv; tökéletes választás a fantasy- és a krimikedvelőknek egyaránt. Lehet, hogy én leszek az ötödik halott királynője ennek a történetek – a labirintusszerű fordulataival minden lehetséges módon kicsinált!” – Kerri Maniscalco, The New York Times- és USA Today-bestsellerszerző

Négy halott királynő
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Négy halott királynő

Astrid Scholte
Alexandra Kiadó (A)
Astrid Scholte kíméletlen tempót diktáló, fordulatokban gazdag Young Adult regénye mesterien ötvözi a krimi, a fantasy és a sci-fi elemeit, és nem hiányzik belőle a kaland és a szerelem sem.