Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
péntek
Lélekmelengető olvasmányok a hosszú őszi estékre

Lélekmelengető olvasmányok a hosszú őszi estékre

Könyvajánló

Ahogy telnek a szeptemberi napok, úgy megyünk egyre jobban bele az őszbe, amivel hivatalosan is beköszönt a könyvmolyok kedvenc időszaka. Nincs annál tökéletesebb hétvége az olvasásra, mint amikor az otthonunk melegéből hallgathatjuk az ablakon kopogó esőt, vagy a süvítő szelet. Ezekre a napokra gyűjtöttünk össze olyan szívmelengető olvasmányokat, amelyek jobb kedvre derítik az olvasókat a legborongósabb estéken is.

Holly Ringland, a világsikerű Szirmokba zárt szavak szerzőjének új kötete, az Esther Wilding hét bőre középpontjában a gyász áll, amit Esthernek egy év után sem sikerült feldolgoznia. Nővére öngyilkossága nemcsak őt, hanem egész családját megrázta, ezért a főszereplő Aurora naplójával elindul egy hosszú utazásra Koppenhágától egészen a Feröer szigetekig, hogy kiderítse, pontosan min ment keresztül szeretett testvére.

Esther Wilding hét bőre

Esther Wilding hét bőre

Holly Ringland
Alexandra Kiadó (A), 2024.08.08.
Egy év telt el azóta, hogy Aura Wilding a tengerbe sétált Tasmania partjainál, és hozzátartozói azóta is hasztalan próbálkoznak megbirkózni elvesztésével. Miután Esther Wilding hazatér, hogy családjával együtt emlékezzen meg nővéréről, szülei rábízzák Aura naplóját, amelyben hét fotó látható, mellettük pedig rövid, rejtélyes versikék,

Lucy Score rajongói idén ősszel sem maradnak olvasnivaló nélkül: Mindörökké soha című regényében Brick Callan, a nagy szakállú rendőr alig várja a telet, mert akkor Mackinac szigetéről elmennek végre a turisták. Ám a hétköznapjait felforgatja Remi Ford, egy gyerekkori barátja, aki ezenkívül az exfelesége legjobb barátnője, öccse régi partnere, valamint a főnöke lánya, tehát végképp tiltólistás. A régi időkhöz híven Remi ezúttal is nagy bajba került, amiből Brick szeretne segíteni neki kikecmeregni. A nő elutasítja ezt a nagylelkű gesztust, ugyanis nem váltak el egymástól békésen: a rendőr összetörte a szívét, de Brick nem adja fel egykönnyen a csatát…

Mindörökké soha

Mindörökké soha

Lucy Score
Pioneer Books, 2024.06.27.
Brick Callan akkor érzi magát a legjobban Mackinac szigetén, amikor tél van, és eltakarodnak a turisták. A csupa izom, nagy szakállú rendőr szereti a magányt, a csendet, az állandóságot. Meg a marharagut, amit minden héten főz magának egy nagy fazékkal. Nem hánytorgatja fel a múltat, felelősségteljesen végzi munkáját, békében él önmagával.

Ha kedveljük Lucy Score könyveit, akkor Melanie Harlow Száguldó szerelem című műve minden bizonnyal el fogja nyerni a tetszésünket. Az elsőbálozó tinédzser, Blair Beaufort élete jelen pillanatban nem is lehetne rosszabb: édesanyja magára hagyta a családot, édesapja könyvelési trükkjei miatt pedig gyakorlatilag földönfutóvá vált. Ám ez még nem minden, hiszen a bálba indulva a kocsija megadta magát. Szerencséjére megjelenik fehér ló helyett autóval a jóképű autószerelő, Griffin Dempsey, aki megnézi a járművet. Ennek ellenére Griffin komplikált életéből nem igazán hiányzik egy megmentésre szoruló lány, hiszen épp elég problémája van az apjától megörökölt, csőd szélén álló autószervízzel. Azonban a srác gyenge pontja a védelmező természete, ami éppen passzol a mindig bajba kerülő Blairhez. Vajon meddig tudja Griffin elnyomni a lány iránti érzelmeit?

Száguldó szerelem
Toplista

Száguldó szerelem

Melanie Harlow
Pioneer Books, 2024.07.30.
Bellamy Creek
Blair Beaufort nem is nagyon lehetne rosszabb passzban, amikor elsőbálozó ruhájában és tiarájában tönkrevágja autóját a Bellamy Creek nevű városkában. A lány földönfutóvá vált, miután apja néhány kreatív könyvelői húzásnak köszönhetően elbukta a családi vagyont, az anyja pedig faképnél hagyta őket.

A Hazatérés története egészen 1959 szentestéjéig nyúlik vissza, ahol az ausztráliai Tambille kisvárosában egy férfi véletlenül tetthelyre bukkan a rejtélyes udvarház közelében. A rendőrség nagy erőkkel kezd nyomozásba, próbálja előkeríteni a tettest. Több mint ötven évvel később Jess – aki Londonban élve próbál megélni újságíróként – kénytelen szülőföldjére hazatérni, ugyanis szeretett nagymamája, Nora kórházba kerül. Mikor Jess hazaviszi Norát a családi házba, hogy mellette maradva ápolja, rábukkan egy bűncselekményt elmesélő könyvre, amely elindíthatja újságírói karrierjét. Csupán egyetlen hibája van a kötetnek: átlapozva Jess egyre több és több egybeesést fedez fel a bűntény és a felmenői között…

Hazatérés
Toplista

Hazatérés

Kate Morton
Cartaphilus Könyvkiadó, 2024.09.16.
Adelaide Hills, Ausztrália, 1959 szentestéje. Egy tikkasztó nap alkonyán egy férfi szörnyű dologra bukkan a tájat uraló rejtélyes udvarház közelében. A rendőrség nagy erőkkel fog nyomozásba, és Tambilla kisvárosa rövidesen Dél-Ausztrália legrejtélyesebb gyilkossági ügyének helyszínévé válik.

Lenne kedved visszautazni az időben, méghozzá az 1970-es évekbeli Észak-Írországba? Ezt akár meg is teheted Louise Kennedy Vétkek című kötetével, ahol Cushla szokatlan életébe nyerhetsz betekintést: a fiatal katolikus lány nappal alsósokat tanít, esténként bátyjának segít a családja pubjában. Ám ez még nem minden: itt ismerkedik meg egy protestáns ügyvéddel, Michael Agnew-val, aki sokkal idősebb nála, ráadásul felesége van. Emellett történetüket a korabeli történelmi zavargások is megnehezítik, mivel a protestánsok és a katolikusok nincsenek túl jóban egymással. Ha szeretnél részese lenni egy hetvenes évekbeli, észak-írországi titkos viszonynak, valamint átélni a korabeli hétköznapokat, akkor ez a könyv tetszeni fog.

Vétkek

Vétkek

Louise Kennedy
Európa Könyvkiadó, 2024.06.10.
Fordította: Schultz Judit

Kathryn Hughes augusztus végén megjelent, Az utolsó ígéret című alkotásában Tara Richardst mindössze tizenöt évesen elhagyta édesanyja, hogy Spanyolországba menve jobb jövőt biztosíthasson kettejüknek – minderről azonban a lány nem tudott. Negyven évvel később Tara egy londoni ügyvédtől kap levelet, amit egy idegen hagyott rá, ám a boríték tartalma több kérdést, mint választ hagy maga után. Mi történhetett Tara édesanyjával, Violet Skye-jal a hetvenes évek végén?

Az utolsó ígéret

Az utolsó ígéret

Katheryn Hughes
Alexandra Kiadó (A), 2024.08.29.
Anglia, napjainkban. Tara Richards mindössze tizenöt éves volt, amikor búcsút intett külföldre induló édesanyjának - persze akkor még egyikük sem sejtette, hogy talán most látják egymást utoljára. Tara egész életében sikertelenül próbálta megfejteni anyja eltűnésének titkát. Azonban negyven évvel utolsó találkozásuk után váratlanul levelet kap egy

Szeptember elején debütált Natalia Sherba toplistás Fenissa-sorozatának legújabb része, a Fenissa és az Álmos Ház. A tizenöt éves Fenie családja, Velsonék arra az elhatározásra jutnak, hogy nagy családjuk miatt ideje lenne elköltözniük a szűkössé vált lakásból. A lány álmában megtalálja szeretett családja számára a tökéletes, ám fura házat: a különleges kinézetű bútorok életre keltek, és emberként élnek az Álmos Házban. A különleges otthon úrnőjévé választotta Fenie-t, ám ennek Az Álomvalóság Új Uralkodói nem kifejezetten örülnek, hiszen maguknak akarták megkaparintani az ősi varázserővel és önálló akarattal bíró épületet. Ennek érdekében bármit képesek megtenni, még akár a valóságot is képesek átalakítani…

Fenissa és az Álmos Ház
Toplista

Fenissa és az Álmos Ház

Natalia Sherba
Európa Könyvkiadó, 2024.09.05.
Fenissa
Fordította: Teleki Anna