Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2019. október 29.
Louise O’Neill szerint sok férfi fogja utálni a könyvét

Louise O’Neill szerint sok férfi fogja utálni a könyvét

„Szerintem sok férfi nagyon utálni fogja ezt a könyvet. Úgy igazán”

– nyilatkozta Lousie O’Neill, a Majdnem szerelem szerzője a The Irish Timesnak adott interjújában. Elmondása szerint a könyv írásakor nagy hatással volt rá Chris Kraus I love Dick című kötete, ami Magyarországon szintén az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

„Felismertem magamat benne”– mondta O’Neill Kraus kultuszregényéről. – Aztán beszélgetni kezdtem más nőkkel, és az az érzésem támadt, hogy ezek a nők, akiket ismerek, mind nagyon sikeresek, intelligensek, gyönyörűek – olyan sokat elértek már, mégis mindannyian éltek már át megalázó, lealacsonyító helyzeteket.”

Ez nyújtotta számára a fő motivációt, miközben komplex, nehéz döntések elé állította Sarah-t, regényének főszereplőjét. Egy tökéletesen tökéletlen hősnőt álmodott meg. Hozzátette, feministának maradni egyértelműen a férfiakkal való párkapcsolatokban a legnehezebb – még neki is.

A Majdnem szerelem lebilincselő történet társfüggőségről, manipulációról, kiváltságokról, és arról, hogyan ártunk néha akaratlanul is magunknak és a minket körülvevő embereknek. Szeretettel ajánljuk az elgondolkodtató olvasmányok kedvelőinek!

Majdnem szerelem
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Majdnem szerelem

Louise O'Neill
Alexandra Kiadó (A), 2019.
Sarah menthetetlenül beleszeret Matthew-ba. Az sem érdekli, hogy a férfi húsz évvel idősebb nála. Hogy csak titokban hajlandó találkozni vele. Hogy lassan, de biztosan minden mást, ami fontos az életében, feláldoz azért, hogy Matthew-val lehessen. Sarah barátai aggódnak. Az apja nem érti, hogy hagyhatja, hogy egy férfi így bánjon vele.