Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
június 1.
Májusi kedvenceitek egy helyen!

Májusi kedvenceitek egy helyen!

Könyvajánló

Magazinsorozatunkban hónapról hónapra összeszedjük nektek, hogy mely 10 könyv volt az abszolút kedvencetek, amit a legszívesebben vásároltatok meg tőlünk. A listában több olyan cím is szerepel, amely még a nyomdában van, de ti már előrendelhetőként lecsaptatok rá. Ez két okból is nagyon jó döntés, hiszen 30% kedvezménnyel juthattok hozzá a kiszemelt kiadványhoz, illetve soron kívül, még a boltokba érkezés előtt kézhez kaphatjátok a saját példányotokat. Áprilisban is rengeteg újdonsággal jelentünk meg, ám ez még csak a kezdet! Rengeteg meglepetést tartogatunk még számotokra, így mindenképpen érdemes minket minden platformon figyelemmel követni.

Ebben a hónapban az Európa Könyvkiadó könyvei közül 4 kiadványt is megtaláltok a felsoroltak között; mindenekelőtt Valérie Perrin édes-bús hangulatú könyvét, amit nagyon megkedveltetek, már több hete szerepel a Moobius toplistájának élén. Ugyancsak töretlen a sikere Lucy Score szerelmes-romantikus, kissé fülledt atmoszférájú regényének, mely Amerikában már több mint 32 hete szerepel a The New York Times bestsellerlistáján, így várható volt, hogy a magyar olvasóközönség szívébe is hamar belopja magát az Amin sosem leszünk túl. Leiner Laura újdonsága a 40 nyári nap, amely ugyan vastagabb könyv, de amint belekezd az olvasó a történetbe, azonnal magával ragadja lendület, és sorjában tűnnek el a lapok. Julia Dippel fantasysorozata, az Izara legújabb részében Ari és Lucian szerelme lélegzetelállító módon ér véget. A német írónő mesterien játszik az olvasó képzeletével, folyamatos feszültségben tartva váratlan fordulatokkal tarkítja a történetet.

Jessica Pan: Bocs, hogy késtem, igazából nem is akartam eljönni

Mi történne, ha egy félénk introvertált egy évig úgy élne, mint egy társaságkedvelő extrovertált? Ha tudatosan próbálna olyan élethelyzetekbe kerülni, amelyeket egyébként mindenáron elkerülne? Jess az extrovertáltak világában töltött évét követi nyomon; hasznos lehet minden introvertált ember számára.

„Lenyűgöző. Bátor. Viccesen őszinte. Akár önmagunknak, akár egy szívünkhöz közel álló introvertáltnak vásároljuk meg ezt a könyvet – netán egy dumagép barátunknak, aki remélhetőleg befogja néhány órára a száját, amíg ezt olvassa –, biztosan nem fogunk mellé Jessica Pan kitárulkozó és élvezetes élettörténetével.”

David Litt, The New York Times-bestsellerszerző

Bocs, hogy késtem, igazából nem is akartam eljönni

Bocs, hogy késtem, igazából nem is akartam eljönni

Egy introvertált rémes és tanulságos éve az extrovertáltak világában

Jessica Pan
Pioneer Books, 2023.05.25.
"Tisztázzunk valamit: nem hiszem, hogy bárki is - introvertált, extrovertált vagy bármi más - gyógykezelésre szorulna. Volt azonban egy olyan időszak, amikor boldogtalan introvertáltként éltem, és kíváncsi voltam, vajon hogyan változna meg az életem, ha egy évet eddig számomra ismeretlennek és ijesztőnek tűnő dolgok kipróbálására szánnék.

Valérie Perrin: A vasárnap koldusai

Justine egy idősotthonban dolgozik segédápolónőként, és imádja hallgatni a lakók történeteit. Különösen mélyen kötődik a 93 éves Hélene-hez, aki egész nap az ablak mellett ül, saját meggyőződése szerint a tengerparton, és várja a férjét és a kislányát, hogy kijöjjenek a vízből. Justine egy kék füzetbe kezdi írni Hélene és Lucien különleges szerelmének történetét, és miközben ez a szerelem magával ragadó regénnyé válik, Justine-nek meg kell küzdenie saját családja több mint másfél évtizeden át elhallgatott szörnyű titkával is. Lehet-e újratanulni egy szerelmet? Lehet-e mentség a szenvedély a legsúlyosabb árulásra? Megtaníthat-e mások szerelmi története arra, hogyan kell szeretni?

A vasárnap koldusai

A vasárnap koldusai

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2023.05.11.
A kivételes elbeszélői képességgel rendelkező Valérie Perrin első regényében finoman fonja össze a két fő történetszálat, így az önmagukban is poétikus történetek egymást erősítve teszik sokáig emlékezetessé a könyvet.

Lucy Score: Amin sosem leszünk túl

A hatalmas nemzetközi siker után (már egészen lenyűgöző módon 32 hete van a The New York Times bestsellerlistáján) az Amin sosem leszünk túl egyértelműen felpezsdítette a hazai olvasókat is. A történet egy rendkívül szerethető és humoros szökött menyasszonyról és egy mogorva, de iszonyú szexi szakállas pasi találkozásáról szól; végeláthatatlan kisvárosi bonyodalommal és rengeteg forró jelenettel megfűszerezve.

Amin sosem leszünk túl

Amin sosem leszünk túl

Ez a rosszfiú aztán nem fog belezúgni a jó kislányba!

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.02.21.
Knockemout
Knox örömmel játssza a rosszfiú szerepét, az életét pedig épp úgy szereti, mint a kávéját: magában. Egyedül basset houndját, Waylont tűri meg maga mellett. Knox ki nem állhatja a drámát, még akkor sem, ha az egy szökevény menyasszony formájában kopogtat az ajtaján.

Leiner Laura: 40 nyári nap

Leiner Laura legújabb könyve ismét hatalmas kedvence lett a fiatalabb korosztálynak. A 40 nyári nap története a felnőtté válás előtt álló két fiatal útjainak kereszteződéséről és egy nem mindennapi kapcsolat kialakulásáról szól, amely nem csupán végigkíséri, de nagyban meg is határozza Zoé állatparkban töltött negyven nyári napját.

40 nyári nap

40 nyári nap

Leiner Laura
Carta TEEN Kiadó, 2023.04.26.
A tizenkilenc éves Zoé nyári munkát vállal egy állatparkban, ahol a flamingókerttel szemközti pultnál árusít pereceket a látogatóknak. A monoton napok fénypontját eleinte csak a reggeli HÉV-ezés jelenti számára, ahol megtetszenek egymásnak egy vele egy időben utazó, de eltérő megállónál leszálló sráccal.

Tracy Wolff: Vívódás

A nem mindennapos Katmere Akadémia tanulóinak kalandos története és az intézmény színfalai mögött zajló kíméletlen küzdelem tovább folytatódik. Tracy Wolff a The New York Times és a USA Today bestsellerírója most sem hagyja cserben olvasóit; belevaló női főszereplője és szenvedő hősei ezúttal is számos természetfeletti lénnyel kell hogy szembenézzenek, de vérfagyasztó romantikában, misztikumban sem lesz hiány, mindeközben pedig nem akármilyen tempót diktál.

„A Vívódás aprólékosan tárja fel a sorozat kevésbé vagy alig ismert részleteit, egy tökéletesen felépített természetfeletti világ feszültséggel és olyan befejezéssel, amit kár lenne kihagyni.”

hypable.com

Vívódás

Vívódás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.03.23.
Sóvárgás
Grace az összeomlás szélén áll. Egyetlen vágya, hogy nyugodtan befejezhesse a középiskolát, erre azonban szinte semmi esélye sincs, mivel a paranormális világ fele rá vadászik.

Adrienne Young: Fable

A 17 éves Fable-nek egyetlen vágya van: kijutni Jeval szigetéről, ahol egy hajótörést követően az apja négy évvel korábban magára hagyta. Ám a valódi nehézségek csak akkor kezdődnek, amikor végül sikerül elhajóznia. Fable hamar rádöbben, hogy a szeszélyes tengernél csak saját társai veszélyesebbek; számot kell vetnie: mit és kit áldoz fel a túlélésért?

Fable

Fable

Ékkő a tolvajok között

Adrienne Young
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.04.13.
A 17 éves Fable-nek egyetlen vágya van: kijutni Jeval szigetéről, ahol egy hajótörést követően az apja négy évvel korábban magára hagyta. Ám a valódi nehézségek csak akkor kezdődnek, amikor végül sikerül elhajóznia. Fable hamar rádöbben, hogy a szeszélyes tengernél csak saját társai veszélyesebbek, és számot kell vetnie: mit és kit áldoz fel a túlélésért?

Julia Dippel: Izara 4. – Felperzselt föld

Az Izara különös világában szintén egy fiatal lányt követhetünk végig a felnőtté válás sokszor rögös, olykor örömöt, máskor pedig fájdalmat rejtő útján. Titkos társaságok, természetfeletti lények és egy tiltott szerelem… A sorozat az emberi lélek varázsáról szól, arról a hatalmas erőről, amely az érzelmeinkben bújik meg, s amelyből élet és halál is fakadhat. A befejező részben pedig megdöbbentő véget ér Ari és Lucian története: ha kell, az egész világ lángolhat a szerelemért!

Izara - Felperzselt föld (4.)

Izara - Felperzselt föld (4.)

Julia Dippel
Carta TEEN Kiadó, 2023.03.22.
Izara
Ha kell, az egész világ lángoljon a szerelemért. Ari és Lucian története lélegzetelállító véget ér a Felperzselt földben!

Stephen King: Minden sötét, csillag sehol

Stephen King négy hátborzongató elbeszélést tartalmazó kötetének központi témája a bosszú, a megtorlás és az erőszak legkülönbözőbb, akár egészen hétköznapi formái.
Az 1922 mesterien adagolja a feszültséget a szörnyű esemény következményeinek poklába egyre jobban alászálló, gyarló központi figura vallomásában.
A dagadt sofőr történetében egy zárkózott írónő vidéki felolvasóestje után hazafelé tartva lerobban, majd támadás áldozatává válik, hogy végül újabb és újabb váratlan csavarok után jussunk el a horrorisztikus végkifejlethez.
A Hosszabbítás jutányos áron rövid elbeszélésében egy rejtélyes, ördögi figurával kötött üzlet nemcsak megmenti Dave Streetert a halálos kórtól, hanem egy életen át tartó neheztelésért is gazdag kárpótlást ad.
Az Egy jó házasság főszereplője, Darcy Anderson épp ceruzaelemeket keres a garázsban, ám véletlenül nekiütközik férje egyik dobozának, és leleplezi párja évtizedeken át rejtegetett titkos, borzalmakkal teli életét.

Minden sötét, csillag sehol

Minden sötét, csillag sehol

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2023.04.30.
Stephen King négy hátborzongató elbeszélést tartalmazó kötetének központi témája a bosszú, a megtorlás és az erőszak legkülönbözőbb, akár egészen hétköznapi formái.
Az első és leghosszabb történet helyszíne egy nebraskai tanyaház Hemingford Home-ban, ahol a gazda, Wilfred épp azt tervezgeti, miként ölje meg a családi földet egy nagyvállalatnak eladni készülő feleségét.

Carlos Ruiz Zafón: A köd városa

A köd városa novellái a négy regényből álló Elfeledett Könyvek Temetője irodalmi világát bővítik tovább a sajnos idejekorán elhunyt világhírű szerző elképzelése és tervei alapján: egy-egy szereplő eddig ismeretlen vonásait tárják fel, beavatnak a legendás könyvtár keletkezésének történetébe, az elbeszélések légköre, témái és motívumai is mind ismerősek lesznek a regényfolyam olvasói számára.

„Zafón varázslattal és fantasztikummal teli elbeszéléseinek letaglózó ritmusa senki máséhoz nem hasonlító csáberővel bír.”

The Guardian

A köd városa

A köd városa

Carlos Ruiz Zafón
Európa Könyvkiadó, 2023.04.14.
A köd városa novellái a négy regényből álló Elfeledett Könyvek Temetője irodalmi világát bővítik tovább a sajnos idejekorán elhunyt világhírű szerző elképzelése és tervei alapján: egy-egy szereplő eddig ismeretlen vonásait tárják fel, beavatnak a legendás könyvtár keletkezésének történetébe, az elbeszélések légköre, témái és motívumai is mind ismerősek lesznek a regényfolyam olvasói számára.

Celeste Ng: Hiányzó szívünk

A Hiányzó szívünk a szeretet és a gyűlölet regénye – lírai kitárulkozás a szülő-gyerek kapcsolatról, a világ bámulatra méltó mesés csodáiról; egyben dermesztő kortárs valóságkép a mesterségesen generált társadalmi feszültségekről, gyűlöletpropagandáról, emberiességünk elvesztéséről. A történet főszereplője Madár, egy 12 éves kisfiú. Megtört, a munkájában lefokozott apjával tengődnek egy kollégiumi szobában, amióta Madár anyja elhagyta őket. Ám egyszer üzenet érkezik az anyától – úgy érzi, meg kell találnia az édesanyját, és meg kell tudnia, miért menekült el a családjától.

Hiányzó szívünk
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Hiányzó szívünk

Celeste Ng
Európa Könyvkiadó, 2023.04.10.
Madár tizenkét éves kisfiú. Egyetemi oktatóból könyvtári alkalmazottá lefokozott, megtört apjával tengődnek egy kollégiumi szobában. Az anyja három éve elhagyta őket. Madár nem tudja, miért, és hogy hová tűnt.