Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2020. május 12.
Már filmen is elérhető A fehér város csöndje

Már filmen is elérhető A fehér város csöndje

Megfilmesítés

Eva García Sáenz de Urturi könyve, A fehér város csöndje eredeti nyelven 2016-ban jelent meg, és hamar Spanyolország egyik legsikeresebb regényévé vált.

A történet szerint Tasio Ortiz de Zárate, a közkedvelt régész, akit húsz évre ítéltek egy gyilkosságsorozatért, amely egész Vitória lakosságát rettegésben tartotta, hamarosan szabadul. Már csak néhány napot kell a börtönben töltenie, amikor az öldöklés újrakezdődik: az Öreg Katedrálisban egy húszéves pár meztelen holttestére bukkannak. Az áldozatok halálát az okozta, hogy valaki méheket eresztett a torkukra. Unai López de Ayala, bűnügyi profilalkotásban jártas fiatal nyomozó megszállottan igyekszik elejét venni a további gyilkosságoknak. Módszerei rendre felbosszantják a felettesét, Alba főhadnagyot, aki történetesen nő, és akivel ráadásul nyomozás közben zavaros szerelmi viszonyba bonyolódik. Az idő azonban mintha ellenük dolgozna, és Vitória lakóira újra minden sarkon veszély leselkedik.

A könyvből Daniel Carparsoro rendezésével készült film 2019-ben, mely már elérhető a Netflix műsorán.

A fehér város csöndje

A fehér város csöndje

Eva García Sáenz de Urturi
Európa Könyvkiadó, 2020.04.08.
A fehér város trilógiája
Tasio Ortiz de Zárate, a közkedvelt régész, akit húsz évre ítéltek egy gyilkosságsorozatért, amely egész Vitória lakosságát rettegésben tartotta, hamarosan szabadul. Már csak néhány napot kell a börtönben töltenie, amikor az öldöklés újrakezdődik: az Öreg Katedrálisban egy húszéves pár meztelen holttestére bukkannak.