Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2021. március 21.
Megjelent a Belle és Sébastien szerzőjének új kalandregénye

Megjelent a Belle és Sébastien szerzőjének új kalandregénye

Friss megjelenés

A kis Paulnak, aki a párizsi külvárosok betondzsungelén kívül sohasem ismert más világot, lenyűgöző élményt jelent megismerni édesanyja szülőföldjének vad, érintetlen erdei tájait. Kószálásai közben találkozik a környék legravaszabb orvvadászával, és a különbségek ellenére őszinte barátság alakul ki az erdei ember és a városi kölyök között. Paul felfedezi a természet titkait, belekóstol a teljes szabadság addig ismeretlen érzésébe, és rátalál az első szerelem is egy gyönyörű, vad cigány lány személyében. Mindez önmagában is elegendő kalandot nyújt egy kisfiúnak, ám Paul egy nap megismeri az erdő legendás királyát, a fenséges szarvast, amelyet meg akar védeni az emberektől, és ez a küldetés végül szembesíti őt saját születésének titkával…

Nicolas Vanier francia író, filmrendező, természetbúvár, a nagy sikerű Belle és Sébastien és más családi kalandfilmek készítője, aki a kritikusok szerint rendkívüli érzékenységgel ábrázolja az ember és a természet viszonyát. Sologne-ban, egy tanyán nőtt fel, itt alakult ki benne a természet és az állatok iránti szeretet. Példaképe, Jack London nyomdokait követve saját tenyésztésű kutyái társaságában szánon járta be Alaszkát, Kanadát, Lappföldet, Mongóliát és Szibériát – az itt szerzett élmények ihlették könyveit és filmjeit. Új könyve, Az élet iskolája igazi szívmelengető kalandregény, óda a természethez, s egyben felnövéstörténet, a barátság, a család, a minden élőlény iránti tisztelet fontosságáról szóló tanítás.

Az élet iskolája

Az élet iskolája

Nicolas Vanier
Európa Könyvkiadó, 2021.03.11.
„Az erdei ösvény végén, ahol a köd elnyelte a világot, lassan előkerült valami, egy kiméra nőtt, mint egy álom. Hatalmas szarvas szaladt át a ködön, agancsa olyan dús volt, hogy egy pillanatra Paul azt hitte, hogy az árnyék tízszeresére növelte...”

A történetből film is készült a szerző rendezésében, François Cluzet és Jean Scandel főszereplésével.