Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2023. január 27.
Megjelent Douglas Murray, az Európa furcsa halála és A tömegek tébolya szerzőjének új könyve!

Megjelent Douglas Murray, az Európa furcsa halála és A tömegek tébolya szerzőjének új könyve!

Friss megjelenés

Megjelent napjaink talán egyik legkiemelkedőbb politikai kommentátorának, írójának új alkotása: Douglas Murray könyveivel rendszeresen megosztja, sokkolja és elgondolkoztatja az olvasóközönségét. Ugyanakkor senki sem kételkedik abban, hogy gondolatai, eszméi és rávezetései kulcsfontosságúak a társadalmunk szempontjából.

„Akár egyetértünk vele, akár nem, ő napjaink egyik legfontosabb közértelmisége.” (Bernard-Henri Lévy francia filozófus)

A brit konzervatív író már egészen fiatal kora óta rendszeresen publikál olyan lapokban, mint a The Wall Street Journal, a Standpoint vagy a The Spectator. Olyan regényeket sorolhatunk munkásságához, mint A tömegek tébolya, vagy a hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő Európa furcsa halála, továbbá megalapította a Centre for Social Cohesiont. Legutóbbi könyve, a Háború a Nyugat ellen pedig a The Sunday Times bestsellerlistáján az első helyen szerepelt.
A könyv azt a kérdést veti fel, tulajdonképpen miért van az, hogy minden jelentősebb történelmi eseményt és jelenleg zajló történést a Nyugat nézőpontjából vagy éppen ellennézőpontjából közelítünk meg? Az emberiség történelmét rabszolgaság, hódítás, előítéletek, népirtás és kizsákmányolás jellemzi – miért csak a nyugati nemzeteket hibáztatják érte?
Napjainkban ugyanis a Nyugat reális megítélésével egyre ritkábban találkozhatunk, sokkal inkább folyamatos nemzetközi támadás éri, amelynek értelmében minden dicsőség, de ugyanakkor minden probléma is a fejlett országokból ered és hozzájuk kapcsolható. Ezt a hozzáállást akár kritikai megnyilatkozásnak is nevezhetjük, mégis általánosságban kijelenthető, hogy csupán követjük a véleményvezérek megosztott gondolatait.

„Az év legfontosabb könyve” – Daily Mail

Douglas Murray mindezt kellő óvatossággal és értelemmel közelíti meg, egy olyan nyelvezettel, amely a laikusok számára is teljes mértékben érthető és követhető, megalapozva ezzel a közemberek nyitottságát a téma iránt annak érdekében, hogy tudásuk árnyaltabb legyen, és túlmutasson azokon a megközelítéseken, amelyeket a médiában napi szinten olvashatnak és láthatnak.

Háború a Nyugat ellen

Háború a Nyugat ellen

Douglas Murray
Alexandra Kiadó (A), 2022.11.08.
A Háború a Nyugat ellen tűpontos elemzése napjaink veszélyes folyamatainak, egyben szenvedélyes kiállás a nyugati civilizáció értékei mellett.

„Rendkívül jól megírt és informatív. Ezt a könyvet mindenkinek el kell olvasnia, aki elgondolkodik jelenlegi társadalmi és politikai helyzetünkön, és azon, hogy mit kellene jelentenie egy megfelelő diskurzusnak erről.” – Goodreads olvasói vélemény