Nincs engedélyezve a javascript.
profil_pics2-1.jpg
Pioneer Books
2020. május 18.
Megújul a Pioneer Books kiadó!

Megújul a Pioneer Books kiadó!

A könyves világ hírei

A Pioneer Books könyvkiadó a nevéhez méltóan a kezdetektől arra törekszik, hogy úttörő szerepet vállaljon a társadalmi visszásságokat hitelesen bemutató, magas minőségű olvasmányok kiadásában, kiemelt szerepet fordítva a női létnek, és a nőket a mai napig érintő egyenlőtlenségekre.


A nemzetközi könyvpiacon az utóbbi években egyre jelentősebbé vált az irodalmi irány, ami a nő és a férfi egyenjogúságát helyezi középpontba, az egyedi, ambiciózus és szakmailag is egyenértékű modern nőt mutatja be. Egyre több népszerű és az olvasóközönség által elismert női szerző szólal fel könyveiben a beskatulyázás, a női érdemek és képességek lekicsinyítése ellen, egyre bátrabban hallatva a hangjukat. Azonban mivel mind a kritikusok berkeiben, mind pedig a könyvkiadók tulajdonjogait tekintve markáns férfidominancia jellemző, ezek a művek sokszor nem kapják meg azt a méltatást, amit megérdemelnének.


Éppen ezért a Pioneer Books szerkesztőségében kitűztük célul, hogy az eddigieknél még tudatosabban, még nagyobb terjedelemben juttassuk el a magyar olvasóközönséghez azokat a könyveket, amelyek ennek az új irodalmi irányzatnak a jegyében születtek. Ugyanakkor az új trendekkel való lépéstartás mellett kiemelt figyelmet szentelünk minden olyan alkotásnak is, ami a nők akár múltbéli, akár a mai napig érzékelhető diszkriminatív helyzetével foglalkozik.


Küldetésünk, hogy minden téren támogassuk a nő és a férfi egyenlőségét, és bemutassuk a nőket teljes valójukban: minden erősségüket és gyengeségüket, az erényeiket és a hibáikat is. Hiszen a modern nő olyan, amilyen csak lenni szeretne – a képességei megvannak hozzá. Kiadónk jóvoltából pedig a megfelelő olvasmányok is rendelkezésre állnak.


A Pioneer Books legfrissebb megjelenései

Szívedbe cammogva
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Szívedbe cammogva

James Gould-Bourn
Pioneer Books
Danny élete romokban hever. Feleségét egy éve vesztette el egy autóbalesetben, fia, a tizenegy éves Will pedig a tragédia óta nem beszél. A csapások ezzel még nem érnek véget: a férfit hamarosan a munkahelyéről is elküldik, emellett tartozik a főbérlőjének, aki megfenyegeti, hogy eltöri a lábát, ha nem fizet.
Legvégül
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Legvégül

Anne Griffin
Pioneer Books
A 84 éves Maurice Hannigan egy ír kisváros szállodájának bárjában üldögél. Az idős gazda egyedül van, mint mindig, de ez a nap mégis más, mint a többi. Húzz mellé egy széket, és tartsd készenlétben a poharad, mert Maurice végre kész arra, hogy elmesélje az életét!