Nincs engedélyezve a javascript.
anonymous-02.gif
Hechtl Nóra
2020. április 18.

Mi alapján választják ki a könyveket hogy mit adnak ki?

Bernadett Sóky Alexandra csoport
Bernadett Sóky Alexandra csoport
2020. április 18. 18:17
Válaszolok
Nagyon komplex szempontrendszereket mérlegelünk, a leges legfontosabb, hogy az olvasóink szeressék a könyveinket. Továbbá figyelembe vesszük a mű irodalmi értékét, hogy újszerűe, hogy mennyire időszerű. A műfaji kritériumokat is megnézzük. Figyelemmel kísérjük folyamatosan az olvasói trendeket és próbálunk minél szélesebb körben válogatni, hogy minél több olvasónkat elérjük és ők szeressék a könyveket. Persze azt is meg kell néznünk, hogy egy könyv mennyire vág a profilunkba. Meg persze szükség van egy jó intuíciós érzékre is.
Gaborják Ádám - Európa Könyvkiadó, szerkesztő
Gaborják Ádám - Európa Könyvkiadó, szerkesztő
2020. április 18. 18:57
Válaszolok
Vannak, akik nálam jobban rálátnak, de elég hosszú egy könyv vagy kézirat sorsa. Ezt különösen a nemzetközi megjelenéseken látjuk. A legtöbb kiadó egyébként ügynökökkel/ügynökségekkel is dolgozik, akiktől folyamatosan kapjuk az információkat, ajánlásokat (gyakran katalógusok formájában). Rengeteg könyv közül kell választani, nem is gondolná az ember, milyen hatalmas piac. Izgalmas terület. Az egyik legjobb érzés, ha az olvasóknak tetszik az, amiben a kiadó hinni kezdett. És persze a legfontosabb: a jó szöveg. :)
Szilvia Kuczogi
Szilvia Kuczogi
2020. április 18. 19:16
Válaszolok
Ajánlatokat kapunk és keresünk, keresünk, keresünk, keresünk, olvasunk, olvasunk, olvasunk. Újságot, könyvet, kéziratot, sikerlistát, blogokat, kritikákat, szakmai és olvasói észrevételeket. És kiválasztjuk azt, ami igazán európásnak számít, ami értékes és érdekes, és reagál a világunkra 2021-ben.