Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. december 13.
Miért válassz online hangoskönyvet?

Miért válassz online hangoskönyvet?

A könyves világ hírei

Kétségtelen, az online streamingelhető hangoskönyvek népszerűsége folyamatosan nő: külföldön a könyvek ilyenfajta „fogyasztása” már rendkívül elterjedt és divatos. Hazánkban is egyre több olvasóban merül fel az igény a klasszikus olvasás alternatíváira, így a Moobius úgy döntött, elsők között hozza el kedvenc történeteidet hangoskönyv formájában, híres magyar színészek és elismert hangművészek bevonásával. És hogy miért is érdemes a Moobius online hangoskönyveit választanod? Összeszedtük neked a legfontosabb érveket!

1. Hangoskönyvedet menet közben is hallgathatod, így a történetet is kiélvezheted, és más teendőidet is végezheted ezzel egy időben.

Míg a klasszikus olvasás a kezek lefoglaltsága miatt szinte lehetetlenné, de mindenesetre kihívásokkal telivé teszi, hogy a történetben való elmerülés mellett más tevékenységeket, például házimunkát végezzünk, vagy kevésbé intenzíven sportoljunk, a hangoskönyv a zenehallgatáshoz hasonlóan csak egy megfelelő fülhallgatót igényel.

2. A Moobius hangoskönyvek esetén te döntheted el, milyen rendszerességgel szeretnél hangoskönyvet vásárolni!

Ha szeretnéd a hangoskönyvélményt a mindennapjaid részévé tenni, esetleg több könyvünk is érdekel ilyen formában, a Moobius hangoskönyv-előfizetést ajánljuk! Előfizetőként kedvezményes áron, havi 2999 Ft-ért krediteket kaphatsz, amelyeket azonnal beválthatsz hangoskönyvekre, vagy akár gyűjtögetheted is őket egy későbbi beváltáshoz. Ha azonban az ehhez hasonló, hosszú távú elköteleződés nem a te világod, esetleg csak egy-egy könyvünket szeretnéd meghallgatni, lehetőséged van azokat egyesével is megvásárolni. A hangoskönyv-vásárlási lehetőségeidről többet megtudhatsz ide kattintva.

3. Bármelyik vásárlási módot is választod, nincs hozzáférési idő: ha egyszer megrendeled a hangoskönyvet, az idők végezetéig hallgathatod azt!

Akár előfizetés keretein belül, akár egyesével vásárolsz hangoskönyvet, a Moobius fiókodba belépve addig és annyiszor hallgathatod meg őket, ahogyan neked kényelmes, akár az előfizetésed felmondása után is. Letöltésre nincs lehetőség, azonban mindössze internetkapcsolat kell, és már élvezheted is hangoskönyvedet – akár hónapokkal és évekkel a megvásárlása után is.

4. A hangoskönyvek fejlesztik a memóriát, a szövegértési képességet és a figyelmet.

Többször is összeszedtük már, miért is érdemes olvasni: stimulálja az elménket, csökkenti a stresszt, és gazdagabbá teszi a szókincsünket is. A hangoskönyvek mindezen felül azonban egészen más készségeket is fejlesztenek, hiszen a látásunk helyett a hallásunkra helyezik a hangsúlyt. A „kritikai hallgatás” készsége – csakúgy, mint a kritikai gondolkodásé – a mindennapok során is fontos, hiszen például egy munkahelyi értekezlet során is éppolyan szükség van a hallottak gyors feldolgozására és a véleményalkotásra, mint egy hangoskönyv hallgatása esetén. A megértéshez ráadásul az agyunk különböző részeit aktivizálja, így fejlesztve a figyelmet és a memóriát is.

5. A hangoskönyvek kiváló olvasási alternatívát nyújtanak a gyengén látóknak és a különböző olvasási nehézséggel, például diszlexiával küzdőknek.

Azok számára, akiknek a hagyományos olvasás nehézkes, élvezhetetlen vagy egyenesen lehetetlen tevékenység, a hangoskönyvek végre elhozhatják azt az élményt, amiről eddig le kellett mondaniuk.

6. Ráadásul egy radikálisan új megközelítésből élvezheted ugyanazt a történetet!

Olvasás közben egy egész világ elevenedik meg a szemünk előtt. Azonban ha a történetet nem a sorokat bújva, hanem egy gyönyörű hangon keresztül ismered meg, lehet, hogy olyan részletekre is felfigyelsz, esetleg egy olyan nézőpontot kapsz, ami a hagyományos könyv esetén rejtve maradt volna előtted..