Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2021. április 27.
Montalbano felügyelő visszatér!

Montalbano felügyelő visszatér!

Megfilmesítés

Andrea Camilleri méltán népszerű krimisorozata, a sokak kedvenceként is emlegetett Montalbano felügyelő-regényszéria ismét képernyőre kerül: a nyomozó ezúttal a LifeTV műsorában deríti fel a rejtélyesebbnél is rejtélyesebb bűnügyeket. A sorozat Montalbano, a zsaru címen fut a televízióban.

A bűnügyi regénysorozat első része a kilencvenes években, a majdnem hetvenéves író tollából született meg, és már akkoriban készült belőle tévésorozat, melyet többek között Magyarországon is sugároztak.

A főszereplő, Salvo Montalbano, a szicíliai Vigata településről (kitalált helyszín) származó detektív, aki nem ismer lehetetlent: bárhol is járjon éppen, bármilyen típusú bűnözővel is találkozzon, mindig minden bűnügyi rejtélyt feltár – legyen szó előre megfontolt vagy hirtelen felindulásból elkövetett bűntényről. Szerelem, érdek, pénz, politika… mind lehet indíték. A felügyelő utazásai során sokszor váratlan, meghökkentő bűnügyi szituációkban találja magát, és azokban olyan, akár befolyásos emberekkel kerül kapcsolatba, akiknek a felbukkanására még ő maga sem számított. Apró részletek, jelentéktelennek tűnő tárgyak, mozdulatok, mondatok… semmi sem maradhat figyelmen kívül, ha Salvo Montalbano feltűnik a helyszínen. Olykor nyers, ugyanakkor alapvetően jóindulatú ember; stílusa páratlan, humora frappáns, s nem mellesleg rajong a kulináris élvezetekért. A karakter megformálása minden szempontból zseniális, hiszen egy korántsem tökéletes, ám nagyon egyedi figurát láthatunk a képernyőn, akit hibáival együtt könnyen megszerethetünk.

A Montalbano felügyelő nem véletlenül világhírű: a detektívsorozat izgalmas epizódjai változatos helyszíneken játszódnak, különböző bűntények felfedésével pedig bepillantást engednek a veszélyekkel teli alvilágba, s az izgalom mindvégigcsak fokozódik…

12 éven aluliak számára nem ajánlott.

Montalbano felügyelő

Montalbano felügyelő

Karácsonyi ajándék

Andrea Camilleri
Európa Könyvkiadó, 2020.11.30.
„Ha Montalbano megmakacsolta magát, az ördög se bírt vele.” Egy fura hangsúllyal kiejtett szó, egy önkéntelen gesztus, egy félrement részlet - a mindennapi élet apró képtelenségeit a felügyelő kivételes finomsággal érzékeli, és innen indítja nyomozásait. Nem is annyira a bűnt kutatja, hanem inkább egyszerre vétkes és védtelen emberségünket.
Montalbano
Utolsó darab!

Montalbano

Egy hónap a felügyelővel

Andrea Camilleri
Európa Könyvkiadó, 2017.11.16.
Fiatalok és öregek, férfiak és nők, szépek vagy csúnyák, buják vagy erkölcsösek, műveltek vagy tanulatlanok, egyvalami közös bennük: a bűn. Bűnt követtek el. Hirtelen felindulásból vagy előre megfontolt szándékkal. Szerelemféltésből, érdekből, politikai okokból, a maffia megbízásából, vagy csak úgy, unalmukban.