Nincs engedélyezve a javascript.
Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram

Mindig is szerettél volna íróvá válni, esetleg régóta pihen egy novella vagy regényrészlet a fiókodban, de segítségre lenne szükséged ahhoz, hogy kiadásra érdemes művé fejleszd?

Most megadjuk a kezdőlökést! A Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram lehetőséget ad kezdő íróknak, hogy megmutassák a tehetségüket, és profi szerkesztők segítségével olyan alkotássá fejlesszék irományaikat, amelyek a könyvesboltok polcairól köszönhetnek majd vissza.

 • Leadod a hiánytalanul kitöltött Jelentkezési formanyomtatványt, a motivációs leveledet és a novellád/regényrészleted. Jelentkezési határidő: 2021. február 28.
 • Minden beküldött és a formai követelményeknek megfelelő alkotás kikerül a Moobius felületére, ahol az oldallátogatók szavazhatnak rá. A novellák/regényrészletek abban a formában kerülnek megosztásra, ahogyan a pályázati anyagban leadásra kerültek. A pályázatra való jelentkezéssel a pályázó hozzájárul a novella/regényrészlet megosztásához. Szavazás határideje: 2021. március 31.
 • A 15 legtöbb szavazatot szerző alkotást az Alexandra kiadócsoport szerkesztői átnézik, és előre meghatározott szempontok mentén értékelik. A szerkesztőségi értékelés határideje: 2021. április 29.
 • 2021. április 30-án kihirdetésre kerül a Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram 5 döntős alkotása.
 • A döntős pályázók bekerülnek a Moobius mentorprogramjába, melynek keretein belül összesen 5 alkalommal tanácsadáson vehetnek részt egy profi szerkesztővel, aki segít irományuk továbbfejlesztésében. A mentorálás vége: 2021. június 30.
 • 2021. június 30-án leadásra kerülnek a végleges, profi szerkesztő segítségével továbbfejlesztett novellák/regényrészletek.
 • A Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram eredményeinek kihirdetése: 2021. július 31. A nyertes pályázó műve könyv és/vagy e-könyv formájában kerül kiadásra.


 • A Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram csapata nem megfelelőnek ítélt pályázati anyagok esetén jogosult kevesebb, mint 5 döntőst választani a mentorprogramba, és jogosult elállni a győztes művének könyv és/vagy e-könyv formájában való kiadásától.
  Ebben az esetben a Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram győztese 50 000 Ft kárpótlási díjban részesül.

  A Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram 15 középdöntős alkotása:

  1. Url Izabella: A teheráni csecsemő
  2. Fuchs Vanda Georgina: Beltane éjszakája
  3. Martha Strong: Kalliopé
  4. M. K. Master: Az Adare-i alkimista rejtélye
  5. Rajna Nóra: Freya és a nurd-völgyi örökös
  6. Hogyor Csenge: Limonádé
  7. Sebők Fanni: Inizio - Hazáig űzlek
  8. Ézsiás Rebeka Mónika: Egy csillag meséi
  9. Kiss Vivien Anna: Gyémánthercegnő
  10. Fekete Patrik: Embertelen emberek
  11. Moira Hardy: Világok Őrei - Ansar
  12. Diószegi Dávid: A cukorka
  13. Kiss Virág Luca: Drága Tommy
  14. Hidas Bence: Vörös fenyők
  15. Kiss Balázs József: Ikrek hava

  Gratulálunk a továbbjutóknak, és köszönjük a részvételt minden jelentkezőnek!