Nincs engedélyezve a javascript.
Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram 2022

„A szellemi életet az író és az olvasó együtt teszi” – mondta Kacsó István, és a Moobius csapata teljes szívvel hisz ebben. Épp ezért olyan fontos számunkra, hogy a változatos, minőségi olvasmányok és a könyves közösségi tér biztosítása mellett a feltörekvő íróknak is valódi segítséget nyújtsunk.

2022-ben immár második alkalommal rendeztük meg a Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogramot, amely 2022. június 30-án a legfontosabb pontjához, az eredményhirdetéshez érkezett.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a végére ért a második Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram. Rengeteget tanultunk a tavalyi év tapasztalataiból, és végig arra törekedtünk, hogy a lehető legigazságosabb, legjobb módon találjuk meg a következő tehetséges írónkat. Ez pedig nem más, mint Völgyi Viktória, akivel már alig várom a közös munkát! Az egész kiadócsoport nevében gratulálok a nyertesünknek, és köszönöm minden pályázónak a részvételt, a bizalmat!” – Matyi Alexandra, az Alexandra Kiadócsoport vezetője

landing_eredemenyhirdetes_nyertrs_2022-1.jpg

Hamarosan ismét találkozunk!

Mindig is szerettél volna íróvá válni, esetleg régóta pihen egy regényrészlet a fiókodban, de segítségre lenne szükséged ahhoz, hogy kiadásra érdemes művé fejleszd?

Most megadjuk a kezdőlökést! Az immár második éve megrendezésre kerülő Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram lehetőséget ad kezdő íróknak, hogy megmutassák tehetségüket, és profi szerkesztők segítségével olyan alkotássá fejlesszék irományaikat, amelyek a könyvesboltok polcairól köszönhetnek majd vissza.

abra_07.jpg

1. Leadod a hiánytalanul kitöltött jelentkezési formanyomtatványt és a regényrészletedet.

Jelentkezési határidő: 2022. február 15. 23:00


2. Minden beküldött és a formai követelményeknek megfelelő alkotás kikerül a Moobius felületére, ahol az oldallátogatók szavazhatnak rá. A pályázatok szerzői név szerinti ábécésorrendben kerülnek feltöltésre.

Szavazás: 2022. március 2. – március 31.


3. Az elődöntő során a 15 legtöbb szavazatot szerző alkotást újra szavazásra bocsátjuk az olvasóink között.

Szavazás: 2022. április 11. – április 24.


4. 2022. április 26-án kihirdetésre kerül az 5 középdöntős alkotás. Az Alexandra kiadócsoport szerkesztői átnézik és előre meghatározott szempontok mentén értékelik ezt az 5 művet.

A szerkesztőségi értékelés határideje: 2022. április 26. – május 15.


5. 2022. május 16-án kihirdetésre kerül a Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram 3 döntős alkotása.


6. A döntős pályázók bekerülnek a Moobius Mentorprogramjába, amelynek keretein belül összesen 2 alkalommal vehetnek részt tanácsadáson az írásművüket értékelő profi szerkesztővel, tovább javítva szövegük minőségét.

A mentorálás határideje: 2022. június 15.


7. 2022. június 19-én 23 óráig leadásra kerülnek a profi szerkesztő segítségével végleges formájukat elnyert regényrészletek.


8. A Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram eredményének kihirdetése: 2022. június 30.

A nyertes pályázó műve könyv és/vagy e-könyv formájában kerül kiadásra.


A Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram csapata nem megfelelőnek ítélt pályázati anyagok esetén jogosult kevesebb mint 3 döntőst választani a Mentorprogramba, és jogosult elállni a győztes művének könyv és/vagy e-könyv formájában való kiadásától.

Ilyen esetben a Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram győztese 50 000 Ft kárpótlási fődíjban részesül.

A Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram 2021 döntős pályázóinak ajánlásával:

„Úgy hiszem, hogy a versenynek csakis nyertesei vannak. Örömmel gondolok vissza arra az izgalommal fűtött időszakra, amikor fordulóról fordulóra szurkoltam a kéziratomnak, illetve azokra a sikerélményekre, amelyek mindeközben értek. A versenydrukk igazi kis családot kovácsolt az olvasóimból, és megismerhettem új embereket, akik a pályázatnak hála találtak rám. A versenyen való eredményes részvétel olyan állomása az írói pályámnak, amelyre mindig büszke leszek.” (Url Izabell)

„Az biztos, hogy még soha semmilyen verseny nem érdekelt ennyire. […] Az eredményhirdetés napján, amikor negyedik újraolvasásra is a saját nevemet láttam a nyertes pályázóként megjelölve, rájöttem a lényegre: még a vágyak és a valóság közötti leghatalmasabb szakadék sem elég nagy ahhoz, hogy ne lehessen hidat építeni rá. A Moobius Irodalmi Versenye segített elérni a célom. Ezúton is köszönöm a Moobius csapatának a lehetőséget, a történetembe vetett bizalmát. Ez a verseny elindított az utamon, és felejthetetlen lett számomra.” (Erős Márti, a Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram 2021 nyertese)

A Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram 2021 győztes alkotása:

Kalliopé

Kalliopé

(E-könyv)

Erős Márti
Carta TEEN Kiadó
Hogy mi az a Kalliopé? Mitológiai alak, a költészet múzsája, egyben színjátszó kör, egy társulat, ahol hasonló érdeklődésű fiatalok találkoznak, és bár kissé mindenki különc, a színház szeretete mindnyájukat összeköti.

Szerzői és felhasználói jogok:

  • A pályázat benyújtója megőrzi a pályamunkák tekintetében a személyhez fűződő szerzői jogait.
  • A pályázat benyújtója a benyújtással hozzájárulását adja ahhoz, hogy az Alexandra Könyvesház Kft. – a www.moobius.hu oldal üzemeltetője – a pályaművet elektronikus formában nyilvánosságra hozza, illetőleg megjelentesse, és ennek érdekében az Alexandra Könyvesház Kft. számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló és ingyenes felhasználási jogot engedélyez azzal a feltétellel, hogy az Alexandra Könyvesház Kft. a pályázó nevét minden megjelenés esetén köteles feltüntetni.