Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
2021. október 9.
„Nem a nők az ellenségeink. Meg kell védenünk őket maguktól, éppúgy, ahogy meg kell védenünk magunkat is.”

„Nem a nők az ellenségeink. Meg kell védenünk őket maguktól, éppúgy, ahogy meg kell védenünk magunkat is.”

Friss megjelenés

,,Hadd ismételjem meg, hogy mindenki számára érthető legyek. Nem a nők az ellenségeink. Meg kell védenünk őket maguktól, éppúgy, ahogy meg kell védenünk magunkat is.”

A Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában megjelent Lizzie Fry Boszorkánykör című fantasy-thriller regénye.

Képzelj el egy olyan világot, amelyben boszorkányok márpedig léteznek. Amelyben az anyákról lányokra öröklődő erő ősi és ártalmatlan, mégis rengeteg férfit megrémít. És most képzeld el, az Amerikai Egyesült Államok újonnan megválasztott populista elnöke elrendeli, hogy minden boszorkányt be kell börtönözni a saját és környezete biztonsága érdekében.

Egy ilyen világban nőként élni annyi, mint bűnösnek lenni.

A boszorkányokat világszerte üldözni kezdik. Egy fiatal nő eközben olyan erőt fedez fel magában, amelynek létezéséről fogalma sem volt, és amely azonnal a legüldözöttebb boszorkánnyá teszi őt — és egyben a legveszélyesebbé.

Az írónő A szolgálólány meséjét megidéző, letehetetlen regénye a hatalomról és az elnyomásról mesél egy, a miénkre rémisztően hasonlító világban, miközben tiszteleg a nők ereje előtt is. A regény megírásához az ihletet az adta, hogy az írónő Fry Devonban (Angliában) él, ahol a középkori boszorkányüldözések során rengeteg nőt meggyilkoltak – itt volt a legsúlyosabb a helyzet. Exeter pedig az első és az utolsó hely, ahol boszorkányt akasztottak fel, ezért indul innen a történet.

,,A Boszorkánykör nagyszerű olvasmány. Maga a cselekmény is érdekes koncepció, és Frynak sikerül fenntartania a thrillerszerű tempót a könyvben.” – Olivia Campbell (Indepen-dent).

Boszorkánykör
moobius-krimi-thriller

Boszorkánykör

Lizzie Fry
Cartaphilus Könyvkiadó, 2021.10.08.
„Hadd ismételjem meg, hogy mindenki számára érthető legyek. Nem a nők az ellenségeink. Meg kell védenünk őket maguktól, éppúgy, ahogy meg kell védenünk magunkat is.”