Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
október 9.
Októberi programok és újdonságok kiadóvezetőnk ajánlásával

Októberi programok és újdonságok kiadóvezetőnk ajánlásával

Könyvajánló

Kedves Olvasóink!

Újra és újra melegséggel tölti el a szívemet az, hogy milyen nagyszerű közösség szerveződik a könyveink, az olvasás szeretete köré. Elég csak ránézni a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon készült, vagy az Alexandra könyvvásárok VIP-csoportban megosztott fotókra. A Valérie Perrin dedikálására várakozó sorban szövődő barátságok, egymásnak süteményt osztogató rajongók, a Szántó Dániel könyveit kupacban ölelgető krimikedvelők, a Natalia Sherba mágikus iskoláját imádó fiatal és örökifjú olvasók, a szépséghibás könyvek között is felfedezhető kincsek, a kedves ajánlások és könyvvásáros élménybeszámolók – az ilyenek miatt érdemes könyvkiadóként munkához látnunk mindennap.

Azonban most, a könyvfesztivál után sem fogunk unatkozni, hiszen októberben (és november elején) rengeteg izgalmas programmal készülünk nektek! Először is, ezen a héten kerül megrendezésre az őszi Margó Fesztivál és Könyvvásár, ahol – akárcsak minden évben – most is találkozhattok az Európa Könyvkiadó szerzőivel. A sort Bódis Kriszta nyitja, aki a Tüdős Klára életét regényes módon feldolgozó Istenhegy-trilógia második részét mutatja be 2023. október 12-én, csütörtökön. A Kisasszonyképző olvasóinak különösen érdekes lehet a kötet és a bemutató, hiszen a folytatás Tüdős Klára életének talán legizgalmasabb szakaszát mutatja be: amikor az összetett személyiséggé érett nő fellázad a Tanácsköztársaság igazságtalanságai ellen, megalapítja európai szinten elismert divatszalonját, valamint a szerelmi életében is nagy változások következnek be. Bár a Korzón a pokolba egy trilógia második része, önmagában is olvasható.

Korzón a pokolba

Korzón a pokolba

Istenhegy II.

Bódis Kriszta
Európa Könyvkiadó, 2023.09.25.
Istenhegy
"Tüdős Klára olyan női ikon, akinek embersége, egyénisége, alkotóereje és tettei túlnőttek a huszadik századon. Az ő szobrát a történelem és az emberi nem drámája faragta, de valahogy úgy, ahogy tengervíz töri, pusztítja el a sziklákat. Én ezt a láthatatlan emlékművet most életre keltem.
Jó volna hozzájárulni Tüdős Klára reneszánszához, alkotásai, munkája, élete újrafelfedezéséhez.

Szombaton (október 14.) 18 órakor Kovács Krisztián könyvbemutatóját élvezhetjük Krusovszky Dénessel és Csepelyi Adriennel. A Hiányzó történetek szerzője második, Minden csendes és nyugtalan című regényében négy évtized mozaikszerű eseményeiből tárja fel az emberi életeket mozgató és egymáshoz láncoló apró összefüggéseket és törvényszerűségeket, miközben arra keresi a választ, minden döntésünk a sajátunk-e, hogyan tudunk szembenézni a múlt hibáival, és hogyan vehetjük saját kezünkbe sorsunk irányítását.

Minden csendes és nyugtalan

Minden csendes és nyugtalan

Kovács Krisztián
Európa Könyvkiadó, 2023.10.10.
1993-ban a budapesti állatkert agg hím tigrise egy éjszakai etetés alkalmával megöli a személyzeti igazgatót. Kende Zalán az éj leple alatt elbujdosik a helyszínről, mert szentül hiszi, hogy ő tehet a tragédiáról. 2017-ben a Boráros téren leég egy könyvesbolt, az elszenesedett romok közt holttest fekszik.

Majd 19:30-tól a svéd Steve Sem-Sandberg beszélget fordítójával, Lipcsey Emőkével W. című regényéről, amely a Woyzeck című Büchner-drámát is megihlető valós lipcsei gyilkosság törvényszéki orvosának 1914-ben megtalált dokumentációit is felhasználva íródott. Egy tragikus és könyörtelen látlelet a háborúk borzalmáról, a társadalmi kiszolgáltatottságról és az emberi lélek sebezhetőségéről, amelynek aktualitása a mai napig megkérdőjelezhetetlen. És ha ez még nem lenne elegendő kedvcsináló, a szerző maga is nagyon érdekes személyiség, hiszen a leginkább íróként és irodalomkritikusként tevékenykedő Steve Sem-Sandberg 2020 óta a Svéd Királyi Tudományos Akadémia, 2023-ban pedig a Nobel-bizottság tagja – így a könyvbemutatón szó esik majd a frissen kiosztott irodalmi Nobel-díjról is!

W.

W.

Steve Sem-Sandberg
Európa Könyvkiadó
Lipcse, 1821 nyara. Johann Christian Woyzeck, alkalmi munkás és egykori zsoldos katona, meggyilkolja Johanna Christiana Woostot, egy seborvos özvegyét. Az elkövetőt a korban újdonságnak számító, tudományos alapokon nyugvó kihallgatásoknak vetik alá, hogy kiderüljön, véletlenül, ösztönszerűen vagy előre megfontolt szándékkal követte-e el tettét, s milyen motivációi voltak.

Azonban nem ő az egyetlen külföldi szerzőnk, aki a héten Magyarországra látogat. Érkezik ugyanis Margot Vanderstraeten, írói nevén J. S. Margot is, hogy 2023. október 15-én, vasárnap 16 órakor egy fotókiállítás megnyitójával egybekötve bemutassa Minján című új riportregényét a Rumbach zsinagógában. A Minján a szerző előző – világszerte nagy sikerű – könyve, a Mazel tov megjelenésének köszönhető, az ortodox zsidó közösségben köttetett barátságai történetét meséli el, a hagyományait sokszínűen gyakorló antwerpeni „gyémántnegyed” nyilvánosság elől elzárt területeire nyújt betekintést. A könyvbemutató után megnyitásra kerül Dan Zollmann autista világi zsidó fotókiállítása, aki olyasmit vitt véghez, amit egyhamar nem tud más fotográfus megtenni: sikerült dokumentálnia az antwerpeni haszidok hétköznapi életét. Szeretettel ajánlom mindazok számára, akik szívesen ismerkednének meg egy, a világ előtt ismeretlen kultúrával!

Minján

Minján

Találkozásaim ortodox zsidókkal

J. S. Margot
Európa Könyvkiadó, 2023.09.10.
"Rögtön láttam, hogy sájtlit hord. Sötét, vállig érő, bubis parókát, lila kalapkával. Frufruja két egyenlő részre esik szét. Barna blúza nyakig begombolva, fölötte az olasz Missoni márka jellegzetes cikcakkmintás blézere az ősz valamennyi barna árnyalatában pompázik. Hatvan körüli, haszid nőnek saccolom.

A színházrajongók számára is tartogat ez a hónap érdekességeket: 2023. október 31-én bemutatásra kerül ugyanis Bérczes László Kötőszavak című kötete a Jurányi Házban. Beszélgetőkönyvek sorát köszönhetjük neki, rendkívüli és szeretetre méltó művészek portréit (Cseh Tamás, Törőcsik Mari, Tompa Miklós, Kovács Lajos, Mucsi Zoltán, Szarvas József), most azonban saját életével vet számot. Sokan szerepet kapnak ebben a számvetésben, ám a főszereplő ezúttal a közöttük munkálkodó, közvetítő, gyakran őrlődő ember: Bérczes László. A könyvbemutatón a szerzővel Háy János beszélget.

Kötőszavak

Kötőszavak

Beszélgetőkönyv önmagammal

Bérczes László
Európa Könyvkiadó, 2023.09.20.
Más-más hagyományokkal, nézetekkel, más-más döntésekkel egymás mellett élő, gyakran egymással szembekerülő kortársakat köt össze a szerző, aki könyvében az életéről, pályájáról mesél. Ő az egri diák, a szolnoki tanár, a színikritikus, a régi Magyar Napló, a Hajónapló, a Színház szerkesztője, színházszervező, a Bárka, majd az Ördögkatlan mindenese, emlékezetes előadások rendezője.

November 2-án pedig a hadtörténet és a hadászati elméletek iránt érdeklődőknek tudok programot ajánlani: ekkor tartjuk ugyanis dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség volt parancsnokának könyvbemutatóját. A háború öt alapelve azonban azok számára is érdekes lehet, akik „csupán” útmutatóra vágynak a mindennapjaik során. Dr. Ruszin-Szendi Romulusz szerint ugyanis a háború alapelvei, legyen szó a szembenálló és a szövetséges erőkhöz való viszonyunkról, célkitűzésünk meghatározásáról vagy éppen a kommunikáció fontosságáról, bármiféle konfliktus során jól alkalmazhatóak, és segítségükkel könnyebben nyerhetjük meg életünk csatáit.

A háború öt  alapelve

A háború öt alapelve

Hogyan nyerd meg életed csatáit

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz
Alexandra Kiadó (A), 2023.09.20.
„Meggyőződésem, hogy a háború öt alapelve nemcsak és kizárólag a katonáknak ad, adhat iránymutatást, hanem alkalmazható az élet más területein is.”
A háborúk a történelem hajnalától kezdve az emberi civilizáció kiirthatatlan részét képezik, és a szomszédunkban dúló háború megmutatta, hogy nem csak tőlünk időben és térben távoli eseményekről van szó.

Ebben a hónapban azonban nemcsak érdekes programokat, hanem megannyi könyvet is tudok ajánlani nektek – hiszen szép sorjában érkeznek az év utolsó megjelenései, és garantálom, hogy ebben a válogatásban mindenki talál majd neki tetszőt!

Az első és legfontosabb, hogy a világpremierrel egy időben, október 24-én az Alexandra Kiadó gondozásában érkezik Britney Spears A bennem lévő nő című önéletrajza! Bár mindig felhívom a figyelmeteket az előrendelés előnyeire, ez esetben különösen érdemes kiadócsoportunk oldalain előrendelni a könyvet, hiszen kizárólag a mi előrendelőink kapják kézbe az országban a világpremier napján! Így most ténylegesen az első olvasók között lehetsz – világszinten! Britney Spears megalkuvás nélküli nyíltsággal és figyelemre méltó humorral megírt memoárja rávilágít a zene és a szeretet erejére, és annak fontosságára, hogy a nők végre a saját szavaikkal mondhassák el történetüket. Már alig várom, hogy közösen kézbe vehessük!

A bennem lévő nő

A bennem lévő nő

Britney Spears
Alexandra Kiadó (A), 2023.
Britney Spears végre saját maga mondja el történetét szabadságról, hírnévről, anyaságról, túlélésről, hitről és reményről.

Ha szereted a romantikus fantasy műfajt, október a te hónapod! Megjelent ugyanis a Kígyó & Galamb várva várt folytatása! A kétségbeesett, bosszúra vágyó Lou egyre sötétebb varázslatokhoz folyamodik, hogy végezhessen ellenségeivel, ám könnyen lehet, hogy ezzel azt is elpusztítja, ami összeköti őt Reiddel. Az egykori boszorkányvadász azonban szent esküt tett: hűséges marad Louhoz, és védelmezi – míg a halál el nem választja őket… A Vér & Méz sötét, fordulatokkal teli történet a szerelem és a gyűlölet mindent elsöprő erejéről.

Vér & Méz

Vér & Méz

Shelby Mahurin
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.09.26.
Kígyó & Galamb
A Magyarországon is óriási sikert aratott Kígyó & Galamb folytatása sötét, fordulatokkal teli történet a szerelem és a gyűlölet mindent elsöprő erejéről.

Emellett folytatódik Tracy Wolff elsöprő sikerű Sóvárgás-sorozata is! A Hadakozásban a Katmere tanárai és diákjai háborúra készülnek. Az elmúlt évezredek legpusztítóbb, legvéresebb háborújára, amely a természetfeletti lények uralma alá hajtaná az emberiséget, és Cyrust az egész bolygó teljhatalmú urává tenné. Egy háború, amelyre nincsenek felkészülve, egy véres sakkjátszma, amelynek nem ismerik a szabályait. Mégis mit tehet egy tucat tinédzser, hogy mindezt megakadályozza? Hamarosan kiderül…

Hadakozás

Hadakozás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.11.10.
Sóvárgás
"Ez egyáltalán nem az ő hibája. Ha viszont most megölöm, miközben tehetetlenül hever előttem a földön, az igenis az én hibám lesz. Ezzel a bűnnel pedig nem fogok tudni együtt élni."
A Katmere tanárait és diákjait elrabolták, közeleg a háború.

A történelmi regények és megható családtörténetek rajongóinak több felejthetetlen olvasmányt is hozunk ebben a hónapban. Nemrég érkezett meg a nyomdából Melissa Fu A barackvirágok földjén című önéletrajzi elemeket tartalmazó debütáló regénye, amely egy nemzedékeken és kontinenseken átívelő, gyönyörűen megírt történet száműzetésről, veszteségről, és az otthon újbóli megtalálásáról. A háború elől Amerikába menekülő, és ott új életet kezdő Zsen-su lánya, Lily kitartó kérlelése ellenére sem hajlandó beszélni családja múltjáról. Gyerek- és ifjúkorában fájdalom, veszteség és félelem rejtőzik; nem akarja ezt gyermekére hagyni. Ám hogyan találhatná meg valaki a helyét a világban, ha nem tudja, honnan jött?

A barackvirágok földjén
Kék könyveink akcióban!

A barackvirágok földjén

Melissa Fu
Alexandra Kiadó (A), 2023.11.10.
"Minden szerencsétlenségben ott az áldás, és minden áldás magában hordozza a szerencsétlenség magvát. Így megy ez, mióta csak világ a világ." Kína, 1938. Fiatal feleségként Mej-lin büszke a férjére, aki országukat védi a japán megszállókkal szemben. Ám ahogy az ellenséges csapatok egyre közelebb érnek lakhelyükhöz, Mej-lin földönfutóvá válik négyéves fiával, Zsen-suval.

Szintén a generációkon át öröklődő traumák kérdéskörét vizsgálja az Auschwitz hegedűse. Jean-Jacques Felstein korán elhunyt édesanyja 1943-ban került Auschwitzba, ahol komolyzenei tudásának köszönhetően a női zenekar tagja lett – ám életének e borasztó időszakáról sosem mesélt fiának. Jean-Jacques így kontinenseken átívelő nyomozásba kezdett, hogy kiderítse a földi pokolban létrehozott zenekar és érzékeny lelkű édesanyja történetét. Szívszaggató, rendkívüli önéletrajzi könyv a túlélésről és a fájdalom igája alóli felszabadulásról, amit mindenkinek ajánlok, aki szereti az igaz történeteket.

Auschwitz hegedűse
Kék könyveink akcióban!

Auschwitz hegedűse

A zenének a pokolban is szólnia kell

Jean-Jacques Felstein
Alexandra Kiadó (A), 2023.11.02.
A kicsi Jean-Jacques alapvető élménye édesanyja távolléte és hidegsége. Ahogy idősebb lesz, a családi asztalnál elejtett szavakból, kihallgatott beszélgetésfoszlányokból és legfőképpen a hallgatásból, az asztal melletti üres helyekből bontakozik ki előtte a történet, amit korán meghalt édesanyjával esélye sem lesz megbeszélni.

És ha már igaz történeteknél tartunk, a Negyven kabát és egy gomb a második világháború egyik legkülönösebb igaz történetét kelti életre. 1942 nyarán negyven zsidó gyermek keveredett az olaszországi Nonantola falujába, ahol látszólag menedékre lelnek a háború elől. Egy évvel később azonban német csapatok érkeznek a faluba, és a gyermekek újra a halállal néznek szembe. Ám ezúttal nincsenek egyedül: egész Nonantola népe velük van.

Negyven kabát és egy gomb

Negyven kabát és egy gomb

Ivan Sciapeconi
Alexandra Kiadó (A), 2023.10.10.
A Negyven kabát és egy gomb a második világháború egyik legkülönösebb igaz történetét kelti életre, és megmutatja, hogy az emberség és a bátorság ragyogása a legsötétebb időkben is reményt nyújthat - ha nem engedünk a félelemnek és a közönynek.

Az Európa Könyvkiadó gondozásában egy egészen különleges emlékirat is olvasható magyarul: a tavaly elhunyt Hannah Pick-Goslar bensőséges, szeretetteljes portréja gyermekkori legjobb barátjáról, Anne Frankról. Az Auschwitz poklából szerencsésen kiszabaduló Hannah elmondja mindazt, amit Anne Frank már nem tudott, ezzel emléket állítva a holokauszt áldozatainak. Könyve a remény, a lelkierő és a bátorság memoárja is.

Barátnőm, Anne Frank

Barátnőm, Anne Frank

Emlékirat barátságról, veszteségről és túlélésről

Hannah Pick-Goslar
Európa Könyvkiadó, 2023.09.15.
„Kislányként szemtanúja voltam, amint a szeretett világom összeomlott és eltűnt, elpusztította az értelmetlen gyűlölet, ahogy a legjobb barátnőmet, Anne Frankot is.”
Amikor családja Amszterdamba költözik, Hannah barátságot köt egy szintén Németországból érkezett kislánnyal. Az éles eszű és szókimondó kislány neve Anne Frank.

Bár látszólag még messze a karácsony, valójában már csak néhány hetünk van a szeretet ünnepéig… Épp ezért úgy gondolom, ideje megmutatnom, mire számíthat tőlünk idén az, aki szeretne már most az ünnepekre hangolódni! A nagy sikerű Amin sosem leszünk túl és Amit sosem fedünk fel megjelenése után érkezik Lucy Score hangulatos, téli romantikus komédiája, a Karácsonyra állni fog! Merry városa messze földön híres karácsonyi vásáráról, ám idén sajnos a Veronica hurrikán pusztítása nyomán a kisváros nyolc héttel az ünnepek előtt még romokban hever. Catalina King televíziós valóságshow-sztár számára a természeti katasztrófa a tökéletes kihívás. Tévécsatornája vállalna minden költséget, és elvégeznék az összes szükséges felújítást, ha cserébe sorozatot forgathatnának a munkálatokról. Azonban a mogorva, de szexi Noah Yates polgármesternek ez egyáltalán nem tetszik… Egy biztos: természeti katasztrófa utáni romeltakarítás még sosem volt ennyire szexi!

Amin sosem leszünk túl

Amin sosem leszünk túl

Ez a rosszfiú aztán nem fog belezúgni a jó kislányba!

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.02.21.
Knockemout
Knox örömmel játssza a rosszfiú szerepét, az életét pedig épp úgy szereti, mint a kávéját: magában. Egyedül basset houndját, Waylont tűri meg maga mellett. Knox ki nem állhatja a drámát, még akkor sem, ha az egy szökevény menyasszony formájában kopogtat az ajtaján.
Amit sosem fedünk fel

Amit sosem fedünk fel

A jófiúk mindig a jólányokat választják… Vagy mégsem?

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.09.22.
Knockemout
A Morgan fivérek közül mindig is Nasht tartották a jó fiúnak: ő a megbízható rendőrfőnök, mindenkire kedvesen mosolyog, és ott segít, ahol tud. Azonban Nash épp egy lövöldözésben szerzett sérüléséből lábadozik, és az eset óta pánikrohamok és rémálmok kínozzák. Nem önmaga többé, de képtelen segítséget kérni a szeretteitől.
Karácsonyra állni fog!

Karácsonyra állni fog!

Természeti katasztrófa utáni romeltakarítás még sosem volt ennyire szexi

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.11.14.
A connecticuti Merry városa messze földön híres hangulatos karácsonyi vásáráról, amely nem csupán remek mulatság, hanem a település egyik legfőbb bevételi forrása is. Idén azonban másképp lesz, ugyanis a Veronica hurrikán pusztítása nyomán a kisváros hat héttel az ünnepek előtt még romokban hever.

És ha már karácsonyi romantikánál tartunk, hamarosan magyar nyelven is élvezhetjük az elmúlt évek egyik legnagyobb romantikusregény-sikerét, Carrie Elks Winterville-sorozatát! Irány a város, ahol mindennap karácsony van! Amikor egy könyörtelen cég megvásárolja Holly Winter apró szülővárosát, hogy síparadicsomot építsen a helyére, a fiatal nő úgy dönt, mindent megtesz, hogy megállítsa őket. Mivel jól ismeri – talán túl jól is – a cég jóképű vezérigazgatóját, Hollynak esélye nyílik megmentenie szülővárosát – ám hajlandó feláldozni a saját szívét érte?

Isten hozott Winterville-ben!

Isten hozott Winterville-ben!

Carrie Elks
Pioneer Books, 2023.11.07.
Amikor egy könyörtelen cég megvásárolja Holly Winter apró szülővárosát, a festői szépségű Winterville-t, hogy síparadicsomot építsen a helyére, a fiatal nő úgy dönt, mindent megtesz, hogy megállítsa őket.

A sort még sokáig folytathatnám az érkező újdonságainkkal, azonban már csak egy könyvet ajánlok ebben a hónapban nektek: Milly Johnson legújabb regényét, a Játszik még a fényt! Ha olvastatok már a keserédes romantika királynőjétől, tudjátok, mire számíthattok. Ha azonban még nem vetettétek bele magatokat Milly Johnson magával ragadó életművébe, ez a barátságról, szerelemről, veszteségről és újrakezdésről szóló történet garantáltan ellopja majd a szívetek!

Játszik még a fény

Játszik még a fény

Vannak, akiket épp olyan tévedhetetlenül vezet egymáshoz a sors, mint az iránytű

Milly Johnson
Pioneer Books, 2023.10.17.
Laurie-nak és Pete-nek sosem kellett volna találkoznia. Ám a sors okkal hozta őket össze. Hat hónappal korábban ugyanazon az estén veszítették el a párjukat és a rájuk váró közös jövőt. Gyászukkal küzdve csatlakoznak egy terápiás csoporthoz, és itt találnak egymásra. Pete és Laurie azon kapják magukat, hogy szomorúságukból boldogság és egy új kezdet reménye kezd sarjadni.

Őszintén remélem, hogy ez a sok új könyv és program feldobja majd nektek az egyre rövidülő őszi napokat. És tényleg ajánlom, hogy kezdjetek el már most a karácsonyi ajándékokon gondolkodni, hogy ne kelljen már az utolsó napokban aggódni! Mi igyekszünk ehhez minden segítséget megadni: az ajándékokat tőlünk 1 napos szállítási idővel kaphatjátok kézhez egészen a decemberi nagy hajtásig, most például az év utolsó Moobius zsákbamacskacsomagjai közül válogathattok, hamarosan pedig még több karácsonyi ajánlattal készülünk nektek… Tartsatok velünk!

Mint tudjátok, jövő hónapban megérkezik a kislányom, így ez az október különösen várakozással teli számomra. Az olvasás népszerűsítése mellett hamarosan új „szerelemprojektbe” vágok, és már alig várom, hogy ezt is megoszthassam veletek!

 

Szeretettel,

Matyi Alexandra