Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
március 8.
Olvass az Alexandra Kiadócsoporttal!

Olvass az Alexandra Kiadócsoporttal!

Könyvajánló

Minden ember szereti a jó történeteket. Persze ízlések és pofonok különböznek: ki homlokráncolva krimiket fejt, ki pedig azt szereti, ha könnyével jegyzi a krónika, hogy élt s halt Rómeó és Júlia. Akad, aki több mint húsz éve várja A tűz és a jég dalának 6. kötetét, és olyan is, aki minden délután pletykálkodik a szomszédasszonnyal… Szóval mindannyian meséket hallgatunk, de mindenki mást. És itt jön képbe az Alexandra Kiadócsoport mint a jó történetek kifogyhatatlan tárháza – és kiadói, melyek mindegyike más-más ízlést képvisel. Hadd mutassunk be néhányat!

Pioneer Books

Íme kiadócsoportunk női oldala! Mit jelent ez? Történeteink mindegyike más-más nőket mutat be: erős nőket, gyenge nőket, anyatigriseket, hűséges barátnőket, szüzeket és femme fatale-okat, magabiztos üzletasszonyokat – mindezeket együtt, külön, és még sok-sok másikat, az elérhetetlen teljesség igényével.

Laurie és Pete ugyanazon a napon vesztették el a párjukat, és a rájuk váró közös jövőt. Majd hat hónappal később ugyanahhoz a terápiás csoporthoz csatlakoztak: ott találtak egymásra. Kezdetben közös gyászból állt a kapcsolatuk… de aztán ebből kibontakozott egy egészen újfajta boldogság.

Ez egy szívmelengető, vicces és megható történet – ahogy annak lennie kell –, de mégis valami többről szól: az új kezdetről, ami magában rejti a veszteség fájdalmát és a feltámadás csodáját egyaránt.

Játszik még a fény

Játszik még a fény

Vannak, akiket épp olyan tévedhetetlenül vezet egymáshoz a sors, mint az iránytű

Milly Johnson
Pioneer Books, 2023.10.17.
Laurie-nak és Pete-nek sosem kellett volna találkoznia. Ám a sors okkal hozta őket össze. Hat hónappal korábban ugyanazon az estén veszítették el a párjukat és a rájuk váró közös jövőt. Gyászukkal küzdve csatlakoznak egy terápiás csoporthoz, és itt találnak egymásra. Pete és Laurie azon kapják magukat, hogy szomorúságukból boldogság és egy új kezdet reménye kezd sarjadni.

Lucy Score hatalmas sikerű Knockemout-sorozatának harmadik kötete klasszikus A szépség és a szörnyeteg-sztori. A recept működik, évszázadok óta meséljük és hallgatjuk, mert van benne valami igazán szívhez szóló. Lucian és Sloane élnek és virulnak: kellően pikánsak, izzik körülöttük a levegő. Knockemout kisvárosa továbbra is csodálatos, és nem hiányzik belőle sem a dráma, sem a humor. Lucy Score írói stílusa kiemelkedő – nem véletlenül lett a Knockemout-sorozat kiadóvezetőnk kedvence.

Amit magunk mögött hagyunk

Amit magunk mögött hagyunk

Ennek a rosszfiúnak nem jár a boldog befejezés

Lucy Score
Pioneer Books, 2024.02.29.
Knockemout
Lucian Rollinsnak két célja van: a bosszú, és hogy eltörölje azt a foltot, amelyet abuzív apja ejtett családja nevén. Élete éppolyan élre vasalt, mint személyre szabott öltönye, nincs benne helye kételynek és felesleges érzelmeknek. Kivéve, ha egy tűzrőlpattant kisvárosi könyvtárosról van szó…

Lux Világ

A Lux Világ a kiadócsoport lelki oldala. Felgyorsult, ingerdús világunkban sajnos túl gyakran feledkezünk meg a legfontosabb dolgokról: a belső egyensúlyról és a folyamatos fejlődésről. Hisszük, hogy a nagyváros zsivajában is szüksége van az embernek egy szigetre, ahol megnyugodhat. Mutatunk hát két könyvet, amely hozzásegíthet az egyensúly megtalálásához.

Tulajdonképpen mindannyian csak boldogok szeretnénk lenni… Vallások, művészek és filozófusok évszázadok, sőt évezredek óta próbálják megtalálni és megmutatni az utat a boldogsághoz, több-kevesebb sikerrel. De most a tudományon a sor: 1938-ban, 724 résztvevővel, kezdetét vette minden idők leghosszabb boldogságkutatása, ami mind a mai napig tart. Ennek a kötetnek a szerzői pedig olvasmányos stílusban elénk tárják az egyedülálló vállalkozás legfontosabb tanulságait.

A jó élet

A jó élet

A világ leghosszabb boldogságkutatásának tanulságai

Marc Schulz, Robert Waldinger
Lux Kiadó, 2023.10.17.
Életünket elsősorban társas kapcsolataink minősége határozza meg: minél erősebbek ezek a kapcsolataink, annál nagyobb a valószínűsége, hogy boldog és egészséges életet fogunk élni.

Peter Scazzero annak ellenére, hogy egy gyorsan növekvő keresztény gyülekezet lelkészeként szolgált, rádöbbent, hogy ugyanazokat a hibákat követi el hétköznapjaiban, mint a hívők legtöbbje: kerüli a konfliktusokat, elnyomja az érzéseit, és bár némán, de folyamatosan megítél másokat. Felismerését mély személyes és szakmai válság követte, mely során rájött, hogy Isten megismeréséhez először magával kell szembenéznie. Lehet, hogy a mennybe a poklon át vezet az út?

Érzelmileg egészséges spiritualitás

Érzelmileg egészséges spiritualitás

Ismerd meg magad, hogy megismerhesd Istent!

Peter Scazzero
Lux Kiadó, 2023.11.01.
Mi hiányzik az életedből? Peter Scazzero saját kárán tanulta meg, hogy érzelmileg éretlenül nem érheti el a valódi spirituális érettséget.

Carta TEEN

A Carta TEEN Kiadó célja, hogy a 8–18 éves korosztály is kedvére való történeteket olvashasson. Az izgalmasabbnál izgalmasabb történetek garantáltan magukba szippantják a fiatalabb korosztályt.

A nagy sikerű Izara-sorozat negyedik kötete is szédületes! Egyrészt, mert tele van fordulatokkal (de most komolyan: hogyan fér bele ennyi minden egyetlen könyvbe?), másrészt, mert Ari és Lucian szerelme olyan hévvel ragadja magával az olvasót, hogy annak lehetetlen ellenállni.

Izara - Felperzselt föld (4.)

Izara - Felperzselt föld (4.)

Julia Dippel
Carta TEEN Kiadó, 2023.03.22.
Izara
Ha kell, az egész világ lángoljon a szerelemért. Ari és Lucian története lélegzetelállító véget ér a Felperzselt földben!

Leiner Laura legújabb könyvében felnőtté válásról mesél a rá jellemző humorral és romantikával. Egészen konkrétan Zoéról, aki 40 nyári napon keresztül egy állatparkban dolgozik: minden reggel felszáll a HÉV-re, és bemegy elvégezni monoton munkáját, amiben nem sok örömét leli. Azonban napjának van egy titkos fénypontja: amikor együtt utazhat egy sráccal, akivel megtetszenek egymásnak…

40 nyári nap

40 nyári nap

Leiner Laura
Carta TEEN Kiadó, 2023.04.26.
A tizenkilenc éves Zoé nyári munkát vállal egy állatparkban, ahol a flamingókerttel szemközti pultnál árusít pereceket a látogatóknak. A monoton napok fénypontját eleinte csak a reggeli HÉV-ezés jelenti számára, ahol megtetszenek egymásnak egy vele egy időben utazó, de eltérő megállónál leszálló sráccal.