Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
július 31.
Olvass és lazíts velünk nyáron!

Olvass és lazíts velünk nyáron!

Könyvajánló

Javában szólnak a nyári slágerek a rádióból, megérkezett az igazi júliusi hőség! Szóval ha a legkondi hűtötte lakás kényelmében, a strandon napozva vagy akár úton vagy életed nyaralására, és nem tudod, melyik könyv legyen útitársad, akkor most tőlünk megtudhatod, nálunk mik az aktuális kedvencek! Íme 6 könyv, amit érdemes elolvasnod idén nyáron!

Lauren K. Denton neve talán már ismerősen csenghet egyesek számára, ugyanis előző könyvei nagy sikert arattak az olvasók körében. Ha neked is tetszett a szerző Menedék vagy A hurrikán éve című műve, vagy csak szeretnél megismerkedni Lauren munkásságával, a Nyárvég romantikus története telitalálat lesz számodra! A történet főszereplője, Lily élete a feje tetejére állt, amikor egy reggel szembesülnie kellett a ténnyel, hogy férje faképnél hagyta, és teljesen egyedül, megélhetés nélkül kell újraépítenie az életét. Jobb ötlet híján fodrásznak állt a zömében nyugdíjasok által lakott üdülőfaluban, ahova csupán pár hete költözött, így indulva el az újrakezdés göröngyös és izgalmas, meglepetésekkel teli útján.

Nyárvég
Toplista

Nyárvég

Lauren K. Denton
Pioneer Books, 2024.07.18.
Lily Bishop egy reggel arra ébred, hogy férje válási papírokat és egy rövid búcsúlevelet hagyott neki a konyhapulton. Az egy georgiai hegyi falucskából származó Lily alig egy éve ment férjhez a tehetős és vonzó Worthhöz, és csupán pár hete költöztek az alabamai tengerpart közelébe, csak hogy férje váratlanul faképnél hagyja.
A hurrikán éve

A hurrikán éve

Lauren K. Denton
Pioneer Books
Betsy és Ty Franklin már régen letettek a gyermekvállalásról. Ty teheneket tenyészt alabamai farmjukon, míg a tehenészet napi ügyeit intéző Betsy mélyre temette magában a közös gyerekről szőtt álmait. Ám amikor művészi ambíciókat dédelgető húga, Jenna lepasszolja nekik lányait - "csak két hétre" -, a gondosan felépített falak omladozni kezdenek.

Lucy Score az a szerző, akinek a neve hallatán rengetegen egyből izgatottá válnak, nem véletlenül, hiszen folyamatosan ontja magából a jobbnál jobb könyveket. Ezek sorát erősíti legújabb kötete, a Mindörökké soha is. Brick, az elvált, magányos rendőr monoton, de kényelmes és megszokott hétköznapjai merőben megváltoznak, amikor egy rég nem látott ismerős érkezik a szigetre. Remi maga a megtestesült tiltott gyümölcs számára: főnöke lánya, öccse régi szerelme, volt felesége legjobb barátnője, és nem utolsósorban régi társa a gyerekkori csínytevésekben. A közéjük állt, évek óta tartó harag mégsem elég nagy ahhoz, hogy Brick kíváncsiságának gátat szabjon: mindenáron ki szeretné deríteni a váratlan látogatás okát.

Mindörökké soha

Mindörökké soha

Lucy Score
Pioneer Books, 2024.06.27.
Brick Callan akkor érzi magát a legjobban Mackinac szigetén, amikor tél van, és eltakarodnak a turisták. A csupa izom, nagy szakállú rendőr szereti a magányt, a csendet, az állandóságot. Meg a marharagut, amit minden héten főz magának egy nagy fazékkal. Nem hánytorgatja fel a múltat, felelősségteljesen végzi munkáját, békében él önmagával.

Alice Cavanagh Sunnyside – A ház, amit építettünk tökéletes választás azok számára, akik igazán rajonganak a régi vágású szerelmi történetek iránt, ami jelen esetben egy izgalmas csavart is rejteget magában. A frissen házasodott Marie és Mac álmaik háza előtt készítenek egy fotót, nem is sejtve, hogy egy ötvenéves hagyományt alapoznak meg ezzel. Az évek telnek, az album egyre gyarapszik képekkel, életük folyamatosan változik, szerelmük viszont ugyanolyan virágzó az utolsó fotón is, mint az elsőn. A fotóalbum lapjai ma egy idősek otthonában élő hölgy kezei között forognak, aki ugyan nem ismeri a képek szereplőit, minden nap kíváncsian lapozza át életük történetét, próbálva megfejteni, vajon miért is ért az olyan váratlanul véget, és mi az, amit a fényképezőgép nem tudott elmesélni nekünk.

Sunnyside

Sunnyside

A ház, amit építettünk

Alice Cavanagh
Európa Könyvkiadó, 2024.05.20.
Fordította: Varga Zsuzsanna

Ha olvastad és szeretted A tengerparti ház titka vagy a Karácsony a Kandalló Vendégházban című könyveket, Jenny Hale újabb izgalmas történettel állhat szolgálatodra, a Mezítlábas nyárral. Libbynek mindene megvolt: tökéletes ház, tökéletes munka, tökéletes barát. Majd amikor mindezt egy szempillantás alatt elveszíti, kénytelen visszamenni oda, ahonnan egykor menekült: szülővárosába. Ugyan félt a változástól, hazaköltözése hatására megkérdőjelezi, eddig jó helyen volt-e, hiszen a családias légkör teljesen magába szippantja. A helyzet még inkább érdekessé válik, amikor fiatalkori szerelmével való viszonya fellazul, és elgondolkodik, valóban jó döntést hozott-e évekkel ezelőtt, amikor szívét összetörve elhagyta a fiút. Ha pedig nem lenne elég dolog, amin törheti a fejét, egy váratlan állásajánlatot kap, amivel visszakaphatja az elveszített „tökéletes életet”. Már csak az a kérdés, melyik úton indul el.

Mezítlábas nyár

Mezítlábas nyár

Jenny Hale
Cartaphilus Könyvkiadó, 2024.05.30.
Libby Potter nemrég vesztette el tökéletes munkáját, tökéletes lakását és tökéletes barátját. Ezek után nincs más választása, mint visszatérni szülővárosába, ahonnan egy évtizeddel korábban alig várta, hogy elköltözhessen - és ahol ráadásul még mindig ott él a férfi, akinek annak idején összetörte a szívét.

Samantha álmai darabokra törnek, amikor élete szerelme más nőhöz megy feleségül, és családja is magára hagyja. Útja véletlenül kereszteződik Thomaséval, a Tüskésmajor lakójáéval, ahol közös történetük elkezdődik. Jessica Redland Tüskésmajor – Váratlan szerelem című könyvében megmutatja, hogyan találja meg közösen két csalódott, magányos ember a boldogságot Tüskésmajor felújításán és a sünmentő központ létrehozásán keresztül. Az úton Samantha új barátokkal gazdagodik, akik segítik a gyógyulásban, azonban tud-e majd újra bízni, ha ismét rátalál a szerelem?

Tüskésmajor - Váratlan szerelem

Tüskésmajor - Váratlan szerelem

Jessica Redland
Pioneer Books, 2024.04.30.
Tüskésmajor
Samantha Wishaw nem reménykedik már a boldogságban, miután végig kellett néznie, ahogy élete szerelme másvalakit vesz feleségül, családja pedig ellene fordul. Ám az életben más is akad a szerelmen túl: például sünök.

Végül egy történelmi vonatkozású, valós eseményeken alapuló könyvet ajánlunk, Pip Williams Elveszett szavak szótára című regényét. A történet az első világháború idején játszódik, amikor is az első Oxford English Dictionary készülési folyamatába tekinthetünk be, fiatal Esmével együtt, akinek édesapja lényegi részt vállal a munkálatokból. Így adódott, hogy egy nap a fiatal lány kíváncsian elkezdte összegyűjteni a földre dobott cetliket, melyeken azok a szavak szerepeltek, amik nem kerülhettek a szótárba. Esme döbbenten fedezte fel, hogy a papírfecnik mind nőkkel és alantas sorban élőkkel kapcsolatosak, s ez arra késztette, hogy kiszakadjon a biztonságos környezetéből, és a háborús hangulat közepette szembeszálljon az elnyomással: hogy létrehozza az Elveszett szavak szótárát.

Elveszett szavak szótára

Elveszett szavak szótára

Pip Williams
Pioneer Books, 2024.04.10.
Esme a szavak világába született. Az anyátlan, javíthatatlanul kíváncsi lány a Scriptoriumban, azaz egy oxfordi hullámlemez sufniban tölti a mindennapjait, ahol lexikográfus édesapja és megszállott munkatársai az első Oxford English Dictionaryn dolgoznak. A vállalkozás elképesztően ambiciózus: az óriási szótár a tervek szerint...