Nincs engedélyezve a javascript.
anonymous-02.gif
Európa Könyvkiadó
2020. december 2.
Összeomlik a világ, ha nem segítesz megmenteni

Összeomlik a világ, ha nem segítesz megmenteni

Friss megjelenés

Thore D. Hansen izgalmas regénye racionálisan átgondolt vízió a klímaváltozás következményeiről, az összeomlás szélén álló civilizációkról és a mesterséges intelligencia határairól.


Ez az a világ, ahonnan jössz. Vissza akarod kapni?

Ez az a világ, amelyet létrehoztunk. El akarod pusztítani?

És ez az a világ, amelyet a legtisztábbak megérdemelnek. Ellen tudsz neki állni?


„Elődeink számtalan irodalmi verzióban festették le az apokalipszist, de sötét sejtelmeik soha nem indították őket arra, hogy elhárítsák. Ha arról volt szó, hogy mik a Föld felmelegedésének valódi veszélyei, akkor az emberek a képzelőerő kóros hiányáról tettek tanúbizonyságot.”


2041. SZEPTEMBER 21-én eljött a Föld nulladik órája. Az emberiség képtelen volt megállítania klímakatasztrófát, és a globális felmelegedés következményeként elkerülhetetlen volt az összeomlás. A megmaradt kormányok megállapodtak, hogy a túlélés érdekében alávetik magukat a legtökéletesebb mesterséges intelligencia, Askit irányításának, ami megtervezi és végrehajtja a globális szükségállapot-programot.

2191-ben a pusztító háborúk, járványok és éghajlati katasztrófák után Askit a béke korszakába vezette az utolsó tízmillió túlélőt. A bolygó regenerációjának biztosítása érdekében pedig Askit új elitet, az emberi evolúció legújabb szintjét hozta létre, amelynek személyes fejlődését állandóan figyelemmel kíséri és ellenőrzi. Ők a legtisztábbak.

Eve Legrand utolsó vizsgájára készül, egy lépésre van attól, hogy ő is a kiválasztottak közé kerülhessen. Élete azonban egy csapásra megváltozik, és a metropoliszokon kívüli világokban szembesül a valósággal, amely radikálisan megkérdőjelezi Askit rendszerébe vetett hitét. Eve rájön, Askit valójában arra választotta ki, hogy az emberiség sorsáról egyedül döntsön.


A legtisztábbak
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

A legtisztábbak

Thore D. Hansen
Európa Könyvkiadó, 2020.11.26.
2041. szeptember 21-én eljött a Föld nulladik órája. Az emberiség képtelen volt megállítani a klímakatasztrófát, és a globális felmelegedés következményeként elkerülhetetlen volt az összeomlás.