Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
október 7.
Kiadóvezetőnk októberi hónapköszöntője

Kiadóvezetőnk októberi hónapköszöntője

Könyvajánló

Kedves Olvasóink!

Az első levelek lehullásával hivatalosan is elérkezett az ideje annak, hogy kényelmesen bekuckózzunk a kedvenc könyvünk társaságában. Nagyon szeretem ezt az időszakot, idén pedig még különlegesebb a számomra, hiszen először oszthatom meg a szezon szépségeit a kislányommal, Narinával. A kellemes otthon töltött percek mellett azonban legalább annyira fontosnak tartom, hogy a „könyvimádó családommal” is kapcsolódhassunk. Erre kiváló lehetőséget nyújtanak az Alexandra Kiadócsoport egynapos könyvvásárai, amelyeken széles kínálatunkból országszerte rendkívül kedvező áron válogathattok – hiszen a legolcsóbb kötetünk 100 Ft. Számunkra az arcotokon látott mosoly és az általatok választott óriási könyvkupacok a legszebb ajándékok; ilyenkor még inkább érezzük, hogy mindig, minden esetben számíthatunk egymásra.

Ha pedig már az ajándékoknál tartunk: kiadóink nemsokára zárják a karácsonyi szezont, hogy a várva várt könyvek a fa alá kerülhessenek. Érdemes időben felkészülni az ünnepekre, és már most szemezgetni a kötetek széles választékából. Azért, hogy mindenki megtalálhassa az új kedvenc könyvét, Magyarország egyik legszínesebb könyves kínálatát hozzuk el nektek.

A kapcsolódásra kiváló lehetőséget teremt októberben az őszi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár (október 10–13.) is, ahol bemutatásra kerül Háy János Negyven év című verseskötete. Engedjétek meg, hogy ezzel a könyvvel kezdjem az ajánlót, hiszen a magyar kortárs, József Attila-díjas szerző több évtizeden átívelő munkásságát foglalja magában. A kötetben több mint ezer oldalon keresztül követhetik végig az olvasók a méltán népszerű író művészetének fejlődését, ráadásul Háy János saját maga illusztrálta az éldekorált kiadást. A rendezvényen egy másik kiváló szerző, Kovács Krisztián Ablakok az ébrenlétben című könyvének bemutatóján is részt vehetnek a látogatók, akinek regényét olvasva még inkább ráébredünk, hogy az igaz barátság nem csupán két ember kapcsolatáról szól. Általa a történetben lévő világ képe és a benne élők kapcsolati dinamikái is kirajzolódnak. És valóban, ha belegondolunk, kapcsolataink hálója sok mindent elárul a minket körülvevő valóságról, elénk tárva az élet teljességét.

Az őszi időszakhoz szinte hozzátartozik a bögrében gőzölgő sütőtökös latte illata, ahogyan a szívmelengető sorozatok újranézésének varázsa is. Ezeket a pillanatokat idézi fel az általam izgatottan várt kötet, ami a szezon szerelmeseinek szinte kötelező olvasmány. Laurie Gilmore A Pumpkin Spice kávézó című könyve leginkább a Szívek szállodája hangulatára emlékeztet, csak fűszeresebb változatban. A történetet az éldekorált kiadás teszi még különlegesebbé.

A Pumpkin Spice kávézó
Toplista

A Pumpkin Spice kávézó

Éldekorált

Laurie Gilmore
Pioneer Books
Várható megjelenés: 2024.09.20.
A Szívek szállodája fűszeresebb kiadásban… Jeanie Ellis azonnal kap a lehetőségen, amikor nagynénje felajánlja neki szeretett kávézóját, a Pumpkin Spice kávézót, hiszen végre megszabadulhat szörnyen unalmas irodai munkájától, és új életet kezdhet Dream Harbor aranyos kisvárosában.

Bevallom, nekem nem a kedvencek közé sorolandó, mégis a fanatikus rajongója vagyok a Reszkessetek, betörők! című filmnek. A nem hivatalos Reszkessetek, betörők! szakácskönyvben található recepteket elkészítve pedig szinte a díszletek között érezhetjük magunkat. Ha olyan fogásokkal lepnénk meg a vendégeket, amelyek nem köszönnek vissza minden vacsorán, akkor könnyen elkészíthetjük Mitch reggeli káosz muffinját vagy a betegre zabálós fagyikelyhet.

A nem hivatalos Reszkessetek, betörők! szakácskönyv
Toplista

A nem hivatalos Reszkessetek, betörők! szakácskönyv

Bryton Taylor
Alexandra Kiadó (A)
Várható megjelenés: 2024.11.08.
Ez a te konyhád… Meg kell védened!
Kényeztesd magad betegre zabálós fagyikehellyel - nincs itt senki, aki megállítana! Láss neki a szupersajtos óriás pizzának, ami csak a tiéd, az utolsó szeletig. Adj hálát a bajnokok eledeléért (magas tápértékű mikrohullámos makaróni egy kehely tejjel).

Habár kellemes lelassulni, nem mindig van rá lehetőségünk. A hétköznapok rohanásában olykor észre sem vesszük a körülöttünk lévő világ csodáit. Szerencsére Az év természetfotói – Magyarország 2024 című albumot lapozgatva a természetfotósok szemén keresztül egyedi látószögekből figyelhetjük meg a környezetünket. A legkülönlegesebb képek gyakran „Az Év Természetfotósa” pályázatra készülnek, amelyet immár 32. alkalommal írt ki a naturArt Magyar Természetfotósok Szövetsége. Azért, hogy minél több emberhez eljuttassuk a különleges pillanatokat, az elmúlt évekhez hasonlóan a pályaművekből válogattunk. November 12-én pedig testközelből is megcsodálhatjuk a nyertes fotókat a Magyar Természettudományi Múzeum kiállításán.

Az év természetfotói - Magyarország 2024

Az év természetfotói - Magyarország 2024

Alexandra Kiadó (A)
Várható megjelenés: 2024.11.04.
A naturArt Magyar Természetfotósok Szövetsége immár 32. alkalommal írta ki "Az Év Természetfotósa" pályázatot. Bár számtalan pályázatot rendeznek hazánkban és külföldön, ez a versengés az, amit minden magyar természetfotós meg akar nyerni.

Fontosnak tartom, hogy megismerjük a világot, amelyben élünk, ugyanakkor tisztában legyünk a gyökereinkkel is. A Történelem című kötet közel 700 oldalon keresztül tárja elénk múltunk kulcsfontosságú eseményeit. Nem mellesleg szerkesztőségünk eddigi legnagyobb munkájának tudhatjuk be ezt a könyvet, ami igazi kihívás volt!

Történelem

Történelem

A civilizáció hajnalától napjainkig

Adam Hart-Davis
Alexandra Kiadó (A)
Várható megjelenés: 2024.11.15.
"Kik nem emlékeznek a múltra, örök ismétlésre vannak ítélve." George Santayana, 1905
A Történelem elolvasása után új szemmel tekintünk a világra, és benne elfoglalt helyünkre.

A közeljövőben érkezik az évszázad egyik legjobban várt regénye, a Demon Copperhead, amelyért Barbara Kingsolver Pulitzer-díjat kapott. Az írónőt Charles Dickens David Copperfield című könyve inspirálta. A főhős neves irodalmi elődjéhez hasonlóan hamar megtapasztalja az árvaságot, és saját hangján mesél veszteségekkel teli történetéről, melyben megjelennek örökölt traumák és függőségek, valamint a gyász és gyógyulás. Sarah Rivens Fogoly című regénye a soft dark romance világába csalogat bennünket. Az algériai írónő munkáját akár a francia Harry Potterként is emlegethetjük, hiszen a könyvei számtalan tinédzsert vettek rá az olvasásra Franciaországban.

Fogoly
Toplista

Fogoly

Éldekorált

Sarah Rivens
Cartaphilus Könyvkiadó
Várható megjelenés: 2024.11.15.
Fogoly
Ők találhatóak a bűnszövetkezetek szívében, ahol a hatalom, a nyers erő és a gyilkosság az úr. A foglyok. Veszélyesek, rosszindulatúak és halálosak, ám így sem többek árnyaknál, vezetőik, azaz tulajdonosaik bábjainál.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a fiatalabb korosztály minél inkább örömet találjon az olvasásban. A fantasyregények olyan különleges világokba kalauzolhatják őket, amelyek segítségével még inkább megszerethetik a könyveket. Juliane Maibach regénye, A kulcs szelleme izgalmas rejtélyek közé hívja az olvasókat, miközben a tizenhét éves Teresa új otthonának titkait kutatja.

A kulcs szelleme
Toplista

A kulcs szelleme

Juliane Maibach
Carta TEEN Kiadó, 2024.10.13.
Sorsunk fonala
Nagy-nagynénjének halála a feje tetejére állítja a tizenhét éves Teresa életét. Édesanyjával együtt San Franciscóba, Frida néni egykori házába költözik, és igyekszik mielőbb megismerni új otthonát. Az örökségből arra is telik, hogy Teresa egy elit gimibe járhasson.

Remélem, hogy a könyveinkkel kellemes pillanatokat okozhatunk nektek, akár az otthon melegében olvassátok, akár az Alexandra Joy for Less könyvesboltokban, vagy az egynapos könyvvásárainkon. Egy biztos, mi ebben az évben is szívvel-lélekkel dolgozunk, hogy Magyarország legjobb könyvszelekcióját hozzuk el nektek! S ne felejtsétek, még egy teljes, nyugodt hónap a rendelkezésünkre áll, hogy beszerezzük a karácsonyi ajándékokat és az elkövetkező időre az olvasnivalónkat – ezekre a beköszönő borús napokra.

Tartalmas őszi hónapokat kívánok mindenkinek!
Szeretettel,

Alexandra