Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2021. január 29.
Öt könyvajándékötlet Valentin-napra magadnak vagy szerelmednek

Öt könyvajándékötlet Valentin-napra magadnak vagy szerelmednek

Könyvajánló

„Love is all around us” vagyis a szerelem körülvesz minket – hangzik az ismert mondás. És milyen igaz: legyen bár szenvedélyesen lángoló, nyugodt és támogató vagy éppen szívszorítóan fájdalmas, a szerelem az emberi lét egyik fő mozgatórugója. A Valentin-nap sokat vitatott ünnepe éppen ezt hivatott éltetni, ám a giccses lufik és szívecske alakú bonbonok sokszor elvonják a figyelmet a lényegről: arról, milyen fontos megélni a szerelem és a szeretet minden pillanatát. Könyvajánlónkban most öt olyan kötetet ajánlunk, amelyek különleges módon érintik ezt a sokszor tárgyalt témát: találsz köztük tudományos kötetet, megrendítő szerelmi történetet és kortárs magyar irodalmat is. Reméljük, te is találsz köztük olyat, amit szívesen forgatsz majd a szerelmesek hétvégéjén, vagy amivel szívesen lepnéd meg párodat!

1. Laura Mucha: Kit, miért, hogyan szeretünk?

Vajon miért éppen Őt választottad? Tényleg létezik „szerelem első látásra”? És honnan tudjuk, tovább kell-e lépnünk? Ideje nyíltan és őszintén beszélni a szerelemről! Laura Mucha nagy sikerű könyve a legújabb tudományos tényeken alapul, amit több száz ember személyes története tesz átélhetővé és emberközelivé. A szerző több mint 40 országból 200 ember vallomását dolgozta fel, akik legszemélyesebb történeteiket, érzéseiket, észrevételeiket fogalmazták meg a szerelemről. E kivételesen őszinte, intim és megvilágító erejű beszélgetések ihletésére veti bele magát Laura Mucha a szerelem vizsgálatába a természettudomány, a pszichológia és a filozófia aspektusából. Ez a könyv az intimitás és a tudomány egyvelege: a tökéletes Valentin-napi ajándék – akár saját magadnak!

Kit, miért, hogyan szeretünk?
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Kit, miért, hogyan szeretünk?

Laura Mucha
Alexandra Kiadó (A), 2020.01.31.
A legtöbb ember fél nyíltan és őszintén beszélni a szerelmi életéről. Nekik szól a Kit, miért, hogyan szeretünk? Laura Mucha nagy sikerű könyve a legújabb tudományos tényeken alapul, amit több száz ember személyes története tesz átélhetővé és emberközelivé.

2. Margaret Mazzantini: Újjászületés

Margaret Mazzantini könyvének zsenialitását mi sem tükrözi jobban, mint hogy 2012-es első megjelenésekor azonnal hatalmas népszerűségre tett szert az olvasók körében, néhány éven belül pedig a használtkönyv-piac hatalmas összegekért árult kincse lett, amiért – túlzás nélkül – küzdöttek és sorban álltak azok a könyvszeretők, akiknek nem jutott saját példány. A háború utáni, vérben úszó Szarajevóban csak a végletekig kitartó remény és bátorság adhat esélyt a túlélésre. Ezzel a várossal forr össze egy fiatal pár sorsa, akiknek szerelme, kapcsolata a város felemelkedésével és porba tiprásával párhuzamosan lángol fel, majd a gyermekért való küzdés kihívásaival néz szembe. Az Újjászületés gyönyörű történet arról, hogyan születhet újjá a borzalomból és az embertelenségből a szépség és a remény.

Újjászületés

Újjászületés

Margaret Mazzantini
Cartaphilus Könyvkiadó, 2020.
"Csak egyszer kérdezte meg, hogyan született. Harmadik általánosba járt, egy házi feladathoz kellett. Papírragasztóval egy kartonlapra ragasztottuk az újszülöttkori fényképét. "Mit írjak oda, anyu?" Le kellett írnia a születése történetét, és természetesen engem faggatott. Felálltam, kinyitottam a hűtőt, kivettem egy szelet húst.

3. Marco Missiroli: Hűség

Az emberi kapcsolatok sokszor fájdalmasan összetettek. Érezhetünk igaz szerelmet a társunk iránt, ugyanakkor vágyhatunk valaki más ölelésére. A Hűség hamarosan Netlfix-minisorozatként is élvezhető története épp ezt az érzékeny, sokszor szőnyeg alá sepert témát dolgozza fel. A kreatív írást oktató Carlo és az ingatlanügynökként dolgozó Margherita első pillantásra tökéletesnek tűnő házaspár, azonban lelkükben ádáz harcot vívnak a vágyak és a sérelmek a szerelemmel. Carlo egyik tanítványához vonzódik, Margherita pedig fizioterapeutája után sóvárog. A házasság és a vágyak csapdájában vergődő pár számára a támaszt gyermekük születése jelenti. Néhány évvel később a múlt azonban újra felbukkan, és számot kell vetniük önmagukkal: a saját érzéseik vagy a másik iránt érzett hűség a fontosabb?

Hűség
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Hűség

Marco Missiroli
Cartaphilus Könyvkiadó, 2020.
Lehetünk-e hűségesek önmagunkhoz anélkül, hogy elárulnánk azokat, akiket szeretünk? A kreatív írást oktató Carlo és az ingatlanügynökként dolgozó Margherita első pillantásra tökéletes párnak tűnik: sikeresek, szeretik és kiegészítik egymást.

4. Ilsa Madden-Mills: Boyfriend Bargain – Áll az alku

Könnyedebb témára vágysz a szerelmesek hétvégéjén? Ilsa Madden-Mills romantikus-erotikus regényében minden adott az egész estés szórakozáshoz: egy pasi kőkemény bicepsszel és hatalmas ütővel, egy mindenre elszánt, titokzatos főhősnő és egy alku: csak semmi szerelem! De egy (hm, vagyis két) forró éjszaka után a fogadkozások ellenére a fiú nem képes többé úgy tenni, mintha semmi sem kötné össze őket – kár, hogy a lány képtelen megbízni egy hokijátékosban, akinek az útja összetört szívekkel van kikövezve.

Boyfriend Bargain - Áll az alku
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Boyfriend Bargain - Áll az alku

Ilsa Madden-Mills
Alexandra Kiadó (A), 2020.11.19.
Célpont: egy pasi kőkemény bicepsszel és hatalmas ütővel!
Az összetört szívű és csalódott Sugar Ryannek más sem hiányzik, mint egy arrogáns, rosszfiú sportoló… ám most mégis arra kényszerül, hogy alkut kössön az egyetem leghírhedtebb bikájával. Már ha a pasi egyáltalán észrevenné, hogy a világon van.

5. Háy János: Házasságon innen és túl

Női sorsok, vélemények, létkérdések, mindennapi gondok együttesét járja körül a könyv, leginkább a párkapcsolatokat vagy épp azok hiányát illetően. „Ez még szerető, az már feleség ez még feleség, az már szerető. Ez még elvált, az már házas, ez még házas, az már elvált. Ez még szeret, az már nem emlékszik, ez még nem emlékszik, az már szeret. Ez még vadászik, az már megfőzte, ez már megfőzte, az még vadászik...” Háy János a tőle megszokott módon mutatja meg, mi is lakozik házasságon innen és túl.

Házasságon innen és túl
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Házasságon innen és túl

Háy János
Európa Könyvkiadó, 2019.11.30.
„Ez még szerető, az már feleség ez még feleség, az már szerető. Ez még elvált, az már házas, ez még házas, az már elvált. Ez még szeret, az már nem emlékszik, ez még nem emlékszik, az már szeret. Ez még vadászik, az már megfőzte, ez már megfőzte, az még vadászik..."
Háy János