Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2019. július 14.
Pajor Tamás: „Ahova én célzok, az a Szenes Iván és a Radnóti Miklós közötti spektrum”

Pajor Tamás: „Ahova én célzok, az a Szenes Iván és a Radnóti Miklós közötti spektrum”

Haladó magyar című dalverses kötetéről Hódos Hajni kérdezte Pajor Tamást a Könyvesblogon.

„Az irodalom és a zene határán próbálok egyensúlyozni. (...) Úgy vélem, ha csak a zene nélküli költészetet gyakorolnám, akkor nagyszámú figyelmet veszítenék. Ahova én célzok, az a Szenes Iván és a Radnóti Miklós közötti spektrum. A mindenestül kommersz dal a legtöbb esetben megmarad a funkcionalitás szintjén, nem is tűz ki többet. Ezzel szemben a művészet számomra az, ami az életet úgy tudja ábrázolni, tükrözni, hogy aki szemléli, azonosulást éljen át, valamiképp felismerje az általa is átélt valóságot. Valamit a lényegből ragad meg, amit a tudományos, a publicisztikai vagy a hétköznapi nyelv nem tud. A funkcionális nyelv csak a felszínt kapargatja, ami a szívét-lelket megmozgatja, azt nem érinti.” (részlet az interjúból)

A beszélgetést teljes egészében a Könyvesblog oldalán olvashatjátok.

Haladó magyar
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Haladó magyar

Dalversek

Pajor Tamás
Európa Könyvkiadó, 2019.
Pajor Tamás sokáig a rock & roll és a sebesség megszállottja volt, majd a nyolcvanas évek végétől a hit megszállottjaként lett igazán ismert. E kötetben magamagáról is precíz öndefiníciót ad: haladó magyar, aki továbbhalad a krisztusi úton, költőként, prédikátorként, dalszerzőként, magyarként és zsidóként is.