Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
1 órája
Rémisztő történetek, melyekkel garantált a borzongás

Rémisztő történetek, melyekkel garantált a borzongás

Könyvajánló

A szeptemberrel együtt lassan, de biztosan beköszönt a hűvös, őszi időszak, és sokak kedvenc amerikai ünnepe, a halloween. Ha már kinőttünk a cukorkagyűjtögetésből és a jelmezbe bújásból, akkor ezekre az estékre a legjobb választás egy vérfagyasztó thriller – ezekből gyűjtöttünk pár izgalmas történetet.

A világhírű Stephen Kingnek, a horrorok és thrillerek királyának kötetei ilyenkor elmaradhatatlan olvasmányok. A Csak sötéten szereted különleges könyv, hiszen az író tizenkét novelláját találjuk benne, melyek az élet legsötétebb sztorijait tárják elénk. Ráadásként ebben a gyűjteményben számtalan olyan rövid elbeszéléssel találkozhatunk, amely először lát napvilágot.

Csak sötéten szereted
Toplista

Csak sötéten szereted

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2024.09.30.
Fordította: Dranka Anita, Neset Adrienn, Pék Zoltán, Wertheimer Gábor, Palkó Katalin

Eva García Sáenz de Urturi szeptember tizenötödikén megjelent regénye, az Akvitánia a tizenkettedik században játszódik, a francia királyok korában. A tizenhárom éves Akvitániai Eleonóra édesapját – aki a trónt örökölte volna – meggyilkolta a jelenleg hatalmon lévő VI. (Kövér) Lajos. Mindezért a lány házasságot köt a másik örökössel, VII. Lajossal, hogy tönkretegye a Capet-házat. Ám időközben egyre több uralkodó halálozik el, így már közel sem biztos a valódi tettes kiléte…

Akvitánia

Akvitánia

Eva García Sáenz de Urturi
Európa Könyvkiadó, 2024.09.15.
Fordította: Mester Yvonne

A Reese Witherspoon könyvklubjában is bemutatott Rosszkor, rossz helyen című regény egy olyan anyuka élethelyzetét mutatja be, aki egyik este háza ablakából látja, ahogy saját fia leszúr egy ismeretlent. A szülő kétségekkel gyötörve hajtja álomra a fejét, ám másnap a gyilkosság előtti reggelre, és nem az azt követőre ébred: így van esélye utánajárni fia indítékának, valamint az áldozat kilétének. Vajon egymaga meg tudja változtatni a jövőt?

Rosszkor, rossz helyen
Moobius október karácsony

Rosszkor, rossz helyen

Gillian McAllister
Alexandra Kiadó (A), 2023.10.26.
Későre jár, a fiadat várod. Megpillantod: épp beszélget valakivel. Aztán nem hiszel a szemednek: szórakoztató és életvidám tini fiad váratlanul leszúrja az idegent. Nem tudod, kit döfött le. Nem tudod, miért történt. Csak annyival vagy tisztában, hogy fiadat gyilkossággal vádolják. Jövője már az előtt véget ért, hogy elkezdődhetett volna.

A Pioneer Books kiadásában napvilágot látott kötetei után, a Szemtől szemben és az Értük bármit szerzője, Jack Jordan legutóbb egy thrillerrel rukkolt elő: egy orvosként dolgozó édesanya szemén keresztül ismerhetjük meg annak történetét. Két választása van, miközben betolják hozzá a műtőbe a férfit: vagy orvosként cselekszik és meggyógyítja, vagy anyaként áll helyt, és megöli annak érdekében, hogy újra láthassa a fiát…

Ne árts
Moobius október karácsony

Ne árts

A legjobb sebészből lesz a legjobb gyilkos

Jack Jordan
Pioneer Books, 2023.09.12.
Életek sokaságát mentettem már meg. Rám bíznád a sajátodat?
A férfi előttem fekszik az asztalon. Orvosként az a dolgom, hogy megmentsem. Anyaként az, hogy megöljem. Talán azt hiszed, szörnyeteg vagyok. De valójában nincs választásom. Észrevétlenül gyilkolnom kell. Vagy soha többé nem látom a fiamat.

Végezetül, de nem utolsósorban, ha a borzongás helyett inkább a rejtély és nyomozás világára vágyunk, akkor sem maradunk olvasnivaló nélkül. Erre az alkalomra olyan skandináv krimiket ajánlunk, mint Sara Blædel és Mads Peder Nordbo közös alkotása, a Feloldva – amelyben a Tommerup nevű kisvárosból tűnik el egy tanár rejtélyes módon –; David Lagercrantztól a Memoria – amelyben Claire Lidman, a halott feleség váratlanul felbukkan egy fényképen –, valamint Jonas Moströmtől A negyedik férfi és A dominógyilkosságok, amelyek segítségével szintén izgalmas kalandokba vethetjük bele magunkat.

Feloldva

Feloldva

Sara Blaedel, Mads Peder Nordbo
Alexandra Kiadó (A), 2024.03.21.
Vízből jöttél Vízzé leszel Vízből támadsz életre újból
A dániai Tommerup apró városában semmi rendhagyó sem történik - egészen addig a gyönyörű nyári napig, amikor eltűnik egy tanárnő. Bár a rendőrség először csak legyint az ügyre, minden egyes nap újabb ember tűnik el; az egyedüli nyomok az áldozatok házában talált rejtélyes Korán-idézetek.
Memoria

Memoria

A KGB és Putyin nem bírt vele. Mire mehet egy tapasztalatlan rendőrnő és egy gyógyszerfüggő nyomolvasó?

David Lagercrantz
Alexandra Kiadó (A), 2021.12.06.
Rekke & Vargas
Claire Lidman tizennégy éve meghalt egy közlekedési balesetben, de Samuel, a férje, nem tudja elfogadni a halálát. Így aztán amikor egy nyaralási fényképen felfedez egy nőt, aki feltűnően hasonlít Claire-re, Hans Rekkéhez és Micaela Vargashoz fordul, hogy nyomozzák ki az igazságot.
A negyedik férfi
Moobius október karácsony

A negyedik férfi

Elméletben tökéletesen ismeri a gyilkosok elméjét. De mi van akkor, ha szemlélőből szemtanú lesz?

Jonas Moström
Alexandra Kiadó (A), 2023.10.24.
Nathalie Svensson
A sikeres pszichiáter, bűnügyi profilalkotó, mintafeleség és kétgyermekes családanya, Nathalie Svensson úgy dönt, kilép a házasságából, elválik, és élni kezdi a saját életét. Szórakozni jár, futó kalandokba bonyolódik, és végre ismét szabadnak érzi magát. Az egyik éjszakája azonban rémálomba fordul, amikor a szeme láttára gyilkolják meg alkalmi ismerősét, a híres stockholmi színészt.