Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
május 7.
Rosalyn a mestertolvajok életét éli, egy nap azonban olyan helyzetben találja magát, ahonnan még ő sem lát kiutat

Rosalyn a mestertolvajok életét éli, egy nap azonban olyan helyzetben találja magát, ahonnan még ő sem lát kiutat

Előrendelhető újdonság

Kayvion Lewis legújabb regénye, a Tolvajok játszmája előrendelhető! A könyv mindent tartalmaz, amit a cím alapján ígérhet: pörgős, tele van fordulatokkal és váratlan árulásokkal. Ha szeretted Az éhezők viadalát, mindenképp olvasd el a Tolvajok játszmáját is!

A főszereplő, Rosalyn Quest mindössze tizenhét évesen a mestertolvajok életét éli, így számára nem jelent kihívást, ha fel kell törnie egy zárat, be kell jutnia valahová, vagy éppen ki kell szabadulnia valahonnan. Egy nap azonban olyan helyzetbe kerül, amelyből még ő sem találja a kiutat: édesanyját elrabolják, és az élete forog kockán.

Kétségbeesésében Rosalyn benevez a Tolvajok játszmájára, egy nemzetközi tolvajversenyre, ahol még a gyilkosság sem tabu, és ahol a fődíj egy kívánság – ezzel pedig megmenthetné édesanyja életét. A lánynak nemcsak egy régi ellenfelével kell megküzdenie a verseny során, de egy nagyon vonzó fiú is csapja neki a szelet. Ilyen vetélytársak mellett pedig a verseny még nagyobb kihívást jelent, mint azt Rosalyn gondolta volna – alaposan át kell gondolnia, hogy kiben bízhat.

„Visszatartott lélegzettel olvastam a könyvet! Annyira izgalmas és pörgős volt, nem gondoltam, hogy egy ültő helyemben elolvasom.” (Goodreads, olvasói vélemény)

A könyv filmjogait már azelőtt megvette a Lionsgate, hogy a könyv a polcokra került volna: nem csoda, hiszen Kayvion Lewis valóban egy szórakoztató, filmre kész, gyors tempójú akciótörténetet írt. Van egy misztikusabb, rejtélyesebb aspektusa, emellett pedig kellő izgalmat nyújt a nagy jutalommal kecsegtető verseny és a rablások. Az írónő kifejezetten sokszínű, különböző kultúrákból származó karaktereket teremt, akiket hamar megkedvel az olvasó. Rosalyn karaktere igazi fenegyerekként tárul szemünk elé: eltökélt, bátor, leleményes és makacs. A lány a verseny közben sok dolgot megtanul, amit a tolvajlás során korábban nem volt alkalma elsajátítani: a verseny közben megismerjük a sebezhető oldalát, és megtanul bízni új barátaiban.

A díjnyertes Kayvion Lewis tudja, mi kell a fiataloknak: korábbi ifjúsági könyvtárosként 16 éves kora óta foglalkozik ifjúsági és gyermekirodalommal. Amikor éppen nem ír, szabadulószobába jár, vagy éppen kungfuzni tanul a hegyekben.

Thieves" Gambit - Tolvajok játszmája
Toplista

Thieves' Gambit - Tolvajok játszmája

Lewis Kayvion
Cartaphilus Könyvkiadó
Thieves's Gambit
Rosalyn Quest édesanyja szárnyai alatt mindössze tizenhét évesen már a mestertolvajok életét éli. Nem ismer lehetetlent, ha valahova be kell jutnia, vagy éppenséggel ki kell szabadulnia. Egy nap azonban olyan helyzetben találja magát, ahonnan még ő sem talál kiutat, a tét pedig az anyja élete.