Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
február 6.
Rózsaszín ködbe burkolózunk!

Rózsaszín ködbe burkolózunk!

Könyvajánló

Hamarosan újból itt van a minden évben várva várt Valentin-nap, a szerelmesek ünnepe; a nap, amikor az egész világ a rózsaszín és piros minden létező árnyalatát magára ölti. Az üzletek is már megteltek szépen csomagolt bonbonokkal, virágcsokrokkal, szívecskés plüssmackókkal. Most mi is kedveskedünk olvasóinknak az ünnep alkalmából. Összegyűjtöttünk néhány igazán romantikus és izgalmas regényt, amelyek lebilincselőek, és tökéletesek, hogy átérezzük az ünnep igazi varázsát.

Heléne Holmström: Palackba zárt múlt

Egy régi palack bor, magával ragadó francia hangulat és egy nyomozás, amely nemcsak titkokat, de rengeteg szenvedélyt is tartogat mind a könyv két főszereplője, mind az olvasók számára. Heléne Holmström sikerkönyve hamar megteremti az emberben a Valentin-napi hangulatot. A történet főhősei Bente Hammar borszakértő és Didrik Holgersson történész, akik egy palackozott bor rejtélyes múltjának feltárása során találnak egymásra. Mindketten a saját csatájukat vívják, Bente a tévés karrierjét szeretné újraéleszteni, Didrik pedig egy magánéleti válságból keresi a kiutat. Nyomozásuk szálai egészen a második világháborúig nyúlnak vissza, és miközben háborús rémtettek és egy tiltott szerelem eseményei bontakoznak ki előttük, a saját problémáikkal is szembenéznek, értékelve, mi az, ami igazán fontos számukra.

Palackba zárt múlt

Palackba zárt múlt

Heléne Holmström
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.11.02.
Az egykor menő tévés borszakértőnek számító Bente Hammar médiakarrierjének egy kínos eset vetett véget. Most egy középszerű étterem pincérnőjeként dolgozik, de a borok iránti szenvedélye változatlan, és amikor egy párizsi barátja egy régi palack bor kapcsán kéri a segítségét, örömmel kap az alkalmon.

Emily Blaine: Az álmok könyvesboltja

Sarah egy kis falusi könyvesbolt tulajdonosa, amelyet még nagyanyjától örökölt. Az üzlet azonban a csőd szélén áll, és Sarah-nak csak egyetlen lehetősége maradt: elfogadni egy ismerőse ajánlatát, ami ugyan megmentené a boltot, de a lány kénytelen lenne kiszakadni az ódon történetek és regényhősök tarkította komfortzónájából. Maxime Maréchal népszerű színész, aki a való életben is pont ugyanolyan rosszfiú, mint a filmvásznon. A közmunkára ítélt, bajkeverő színészt kellene befogadnia Sarah-nak, de vajon képes megtalálni a közös hangot a férfival, akinek egyetlen célja a száműzetés túlélése? Szenvedélyes történet két teljesen különböző emberről, Emily Blaine tollából. Kellemes kikapcsolódás mindazok számára, akik valami romantikusat olvasnának.

Az álmok könyvesboltja

Az álmok könyvesboltja

Emily Blaine
Alexandra Kiadó (A), 2021.08.23.
A nagyanyja kis falusi könyvesboltját megöröklő Sarah híresen nem tud ellenállni a kísértésnek: minden egyes használt könyvet megvásárol, ami csak a keze ügyébe kerül. Nem csoda, hogy omladozó üzlete a csőd szélén áll.

Lucy Score: Amit sosem fedünk fel

Lucy Score híres Knockemout-sorozatának második kötete. Szerelmi történet egy kapcsolatról, amely vágyakkal és titkokkal teli, amelynek természetesen happy end a vége. Nash városkájának megbízható és jóképű rendőrfőnöke, azonban amióta egy lövöldözés okozta sérüléseiből lábadozik, nem önmaga: rémálmok és pánikrohamok gyötrik, az élete teljesen szürkévé vált. Lángot egyedül újdonsült szomszédja, a gyönyörű Lina tud benne gyújtani. Azonban hiába a kölcsönös vonzalom, a lány sem az, akinek mutatja magát, és Nash előtt is inkább elrejtené sebezhető énjét, amely démonaival küzd. Mindketten tudják, hogy nem lenne szabad közelebb kerülniük egymáshoz, de a vágynak nehezen lehet nemet mondani. Hogy van-e jövője a kapcsolatuknak, kiderül ebből a könyvből, melyben nincs hiány humorból, izgalmakból és némi erotikából. Érdemes lehet elolvasni a trilógia korábbi kötetét is, amely tágabb képet fest a cselekmények előzményéről. Akiket pedig magával ragadott Knockemout bája, azoknak jó hír: a sorozat utolsó része hamarosan magyar fordításban is megjelenik.

Amit sosem fedünk fel

Amit sosem fedünk fel

A jófiúk mindig a jólányokat választják… Vagy mégsem?

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.09.22.
Knockemout
A Morgan fivérek közül mindig is Nasht tartották a jó fiúnak: ő a megbízható rendőrfőnök, mindenkire kedvesen mosolyog, és ott segít, ahol tud. Azonban Nash épp egy lövöldözésben szerzett sérüléséből lábadozik, és az eset óta pánikrohamok és rémálmok kínozzák. Nem önmaga többé, de képtelen segítséget kérni a szeretteitől.

Laura Imai Messina: Amit a szélre bízunk

Szívbe markoló történet két emberről, akiket egy keserves tragédia hoz közelebb egymáshoz. Terjeng egy legenda egy régi telefonfülkéről, ahol újból hallhatjuk elhunyt szeretteink hangját, és beszélhetünk velük. Jui és Takesi fülébe is eljut a szóbeszéd. Mindketten elvesztett szeretteiket gyászolják, Jui a lányát, Takesi pedig a feleségét, akiket a cunami ragadott magával, több száz másik emberrel együtt. Zarándoklatok indulnak a titokzatos telefonfülkéhez. A zarándokok csoportjához Jui is csatlakozik, és itt ismerkedik meg Takesivel. Sok mindenben osztoznak, például a fájdalomban, amely mindkettőjüket elnémította. Laura Imai regénye világsikert aratott. A könyv fájdalmas témát dolgoz fel, mégis érzéki és elbűvölő. Egyaránt szól a gyászról és a túlélésről, valamint a szeretetről. Az olvasását követően szem nem marad szárazon.

Amit a szélre bízunk

Amit a szélre bízunk

Laura Imai Messina
Alexandra Kiadó (A), 2021.09.03.
Jui világa véget ért 2011. március 11-én. Ekkor ragadta el a cunami lányát és édesanyját, ekkor lépett a gyász az élete helyére. Jui nincs egyedül: a szökőár rengeteg ember életét követelte Japánban, és számtalan családot nyomorított meg örökre.

Julie Johnson: Többé nem beszélünk

Julie Johnson regénye pont olyan klisés, mint a többi, mégis rajongók ezreit tette függővé történetével két legjobb barátról, akiknek kapcsolata igazi érzelmi hullámvasút. Jo és Archer legjobb barátok már csecsemőkoruk óta. Mindent megosztanak egymással, a kötelékük megtörhetetlen. Mégis minden meginogni látszik, amikor Jo, közel a tizennyolcadik születésnapjukhoz, rádöbben, hogy sokkal többet érez Archer iránt, mint barátságot: szerelmes legjobb barátjába. A lány vívódni kezd önmagával, megvallaná az érzéseit, de tudja, hogy azok örökre megváltoztatnák a kapcsolatát Archerrel, ő viszont nem akarja elveszíteni a legjobb barátját, aki mellette volt jóban-rosszban gyerekkoruk óta. Azonban mégis történik valami, ami az egész kapcsolatukat megváltoztathatja…

A könyv nem finomkodik a részletekkel, és tökéletesen leírja, hogyan birkóznak meg komplikált érzéseikkel a fiatalok, akik már fél lábbal kint állnak a nagybetűs életben.

Többé nem beszélünk

Többé nem beszélünk

Julie Johnson
Pioneer Books
Sosem fogom elfelejteni, ahogy arra a lányra néztél. - Hogyan? - Mintha ő volna a fény a legsötétebb alagút végén.
Jo és Archer a legjobb barátok, amióta csak az eszüket tudják. Szövetségesei, támaszai, cinkosai egymásnak, de a tizennyolcadik születésnapjuk nyarán valami megváltozik. A lány ráébred kötődése valódi mivoltára: Archer élete szerelme.

Hazel Gaynor: A lány a Savoyból

A lány a Savoyból egyenesen az 1900-as évek elejéig, pontosabban az első világháború korába kalauzol bennünket vissza; egyenesen Angliába, ahol egy cselédlány nagy álmokat dédelget, de ezeknek az álmoknak áruk van. Főszereplőnk Dolly Lane, akinek mindene az álmodozás. Sanyarú sorsa jobbá tételében bízva elindul, hogy szerencsét próbáljon. A londoni Savoyban szerez szobalányi állást, amely a város egyik legjobb szállodája. Dolly azonban többre vágyik: egy csillogó életre, amelyről eddig csak álmodozott. Egy hirdetés azonban mindent megváltoztat, és a lány hirtelen választás elé kerül, amely az egész életét felforgathatja. Mégis, képes lenne mindent eldobni magától az álmai kedvéért?

Hazel Gaynor kifinomult pontossággal eleveníti meg előttünk a kor báját, és ír egy nagy álmokat dédelgető szegény lány sorsáról.

A lány a Savoyból

A lány a Savoyból

Hazel Gaynor
Alexandra Kiadó (A)
Van, hogy az élet gyapjúharisnyát ad csak az embernek. Van, hogy földig érő Chanelt…
Dolly Lane igazi álmodozó; a kizsigerelt cselédlány minden vágya, hogy egy londoni színpadon táncolhasson, ám életét kettétöri a Nagy Háború. Egykori katonaszerelme után maradt emlékei, eltitkolt szégyene és fájdalmas veszteségei arra ösztökélik, hogy szerencsét próbáljon egy jobb élet reményében.