Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2020. szeptember 27.
Sorozat készült David Nicholls: Mi című regényéből

Sorozat készült David Nicholls: Mi című regényéből

Megfilmesítés

David Nicholls az Egy nap című regényével vált ismertté, melyben a két főszereplő életének egy napját, július 15-ét Szent Swithin napját mutatja be húsz éven át, fejezetről fejezetre más-más évben. A regényből nagy sikerű film is készült, mely meghozta a szerző számára is a világhírnevet.

Magyarul tavaly jelent meg Mi című legújabb regénye, mely eredeti nyelven 2014-ben látott napvilágot, és azóta a BBC egy négyrészes minisorozatot készített belőle Tom Hollander főszereplésével.

A történet ott kezdődik, hogy Douglast, a magát semmitmondónak leíró ötvenes tudós egy hajnalon azzal ébreszti a felesége, hogy szeretné őt elhagyni, mert halálra rémiszti a gondolat, hogy főiskolás korba lépő fiuk kirepülte után kettesben maradnak. Az időzítés rosszabb nem is lehetne. Connie, hogy fia művészi törekvéseit bátorítsa, egy hónapos európai körutat tervezett a nyárra, ezzel lehetőséget adva a családnak, hogy a világ leghíresebb műremekeit együtt nézhessék meg. Erről az útról minden problémája ellenére képtelen lemondani. Douglas titokban meg van győződve arról, hogy az út új mérföldkő lesz a házasságukban, felmelegíthetik Connie-val a románcot, és talán még Albie-val is sikerül szeretetteljesebb kapcsolatba kerülnie.

Douglas odisszeája, ami Amszterdam utcáin, Párizs híres múzeumain és Velence kávéházain keresztül Barcelona tengerpartjáig vezet, életre kelti Európát, miközben ő maga is kénytelen kőkemény felismerésekkel szembenézni. Vajon férjként ez az utolsó nyara, vagy sikerül a házasságát, és talán az életét is megmentenie?

Mi

Mi

David Nicholls
Európa Könyvkiadó, 2019.11.30.
Douglas Petersen szelíd visszafogottsága olyan humorérzéket takar, amivel mindenki nagy meglepetésére úgy elvarázsolja a gyönyörű Connie-t, hogy sikerül egy második randevúra is elcsábítania, majd a házasságra is rávennie. Majdnem harminc évvel azután, hogy kapcsolatuk Londonban szárba szökkent, többé-kevésbé boldogan élnek egy külvárosban, morcos nagykamasz fiukkal, Albie-val.