Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. július 13.
Sorsfordító utazás, felemelő sorok Catherine Ryan Hyde tollából

Sorsfordító utazás, felemelő sorok Catherine Ryan Hyde tollából

Könyvajánló

Catherine Ryan Hyde Vigyél magaddal című regénye egy igazán reményt adó történet olyan értékes üzenettel, amely velünk marad a könyv becsukása után is. Visszaállítja bennünk az emberiségbe vetett hitünket az árnyaltan kidolgozott karakterek segítségével – akik közül egyik sem sejti, hogy mennyire megváltoztatja őket az utazás, és a közöttük kialakuló kötelék. Vajon milyen új sorsot írnak majd együtt?

August Shroeder, a tanításba belefásult középiskolai tanár egy kortyot sem iszik azóta, hogy tizenkilenc éves fia meghalt autóbalesetben. A gyászoló apa eredetileg a fiával közösen indul volna útnak a Yellowstone Nemzeti Parkba, hiszen a mesés utazást még közösen tervezték el. A kirándulás azóta szomorú fordulatot vett: ugyanis immár nem a csodás környezet élvezete, hanem az elvesztett gyermek hamvainak szétszórása a cél. A szívszorítónak ígérkező utazással végül mégsem marad egyedül a férfi – két utasa is lesz, méghozzá két magára hagyott kisfiú, akiknek nincs hova menniük a nyáron.

A 12 éves Seth és a 7 éves Henry egy váratlan esemény következtében csapódnak a férfihoz, hogy elkerüljék a nevelőintézetet. A felépülő alkoholista August, a felnőtt szerepbe kényszerített Seth és az édes, de rendkívül csendes Henry életre szóló köteléket kötnek egymással, nem sejtve, mennyire gyógyító ez a kapcsolódás mindannyiuk számára.

„A bestsellerszerző Catherine Ryan Hyde könyve mélyen beleás az emberi kapcsolatokba – legyen szó családról vagy idegenekről… Nagy belső mélységet ad a szereplőinek, a könyv terjedelme pedig időt ad az olvasóknak, hogy megízleljék ezt az emlékezetes, megindító utazást.” – Publishers Weekly

Vigyél magaddal

Vigyél magaddal

Catherine Ryan Hyde
Alexandra Kiadó (A)
August Shroeder, a tanításba belefásult középiskolai tanár egy kortyot sem iszik azóta, hogy tizenkilenc éves fia meghalt autóbalesetben. August idén nyáron is lakókocsis utazásra indul két váratlan utasával. Ám egyikük sem sejti, hogy mennyire megváltoztatja őket az utazás és a közöttük kialakuló kötelék, és milyen új sorsot írnak majd együtt.

Hyde olvasóinak és rajongóinak ez a regény sem okoz csalódást, hiszen a tőle már megszokott szeretet és melegség erős részeit képezik a történetnek. A sorokat olvasva a történetmesélés egyszerűsége – kerüli a giccses, érzelgős frázisok halmozását – és a megrendítő sorsok ábrázolása teszi igazán vonzóvá ezt az alkotást.

Kinek is ajánljuk a könyvet? Azoknak, akik maguk is vágynak egy reményteli, lelki feltöltődéssel járó utazásra, de nem rettennek meg azoktól a kihívásoktól és mélységektől, amelyeket a karakterek szívfacsaró sorsai rejtenek.