Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2022. április 25.
Szent Iván-éji rémálmok, avagy véget érhet-e a múlt?

Szent Iván-éji rémálmok, avagy véget érhet-e a múlt?

Friss megjelenés

„Mi történik, ha gyerekkorodban a feje tetejére áll az életed, és eltűnik belőle mindenki, akit szeretsz, az eddig készpénznek vett biztonságérzettel egyetemben? Hogyan küzdesz meg az élet kihívásaival, ha senkire nem támaszkodhatsz, és egyedül kell felnőnöd? Mi történik, ha huszonhat évvel később felnőttként még mindig ezzel a traumával birkózol, és legsebezhetőbb állapotodban gyilkossággal gyanúsítanak? Ezen kérdések adják az alapot, amire felépítem a Magas Part sorozatot Fredrik Frödingről és Sofia Hjorténról.” (Lina Areklew)

A Hamu és korom két főhőse közül az egyik Fredrik Fröding, Európa legszörnyűbb hajókatasztrófájának, a M/S Estonia komp 1994-es tragédiájának túlélője, akinek egész további életére árnyékot vet, hogy szüleivel együtt öccsét, Niklast is elvesztette a hajószerencsétlenségben. Felelősnek érzi magát, mert képtelen volt megakadályozni, hogy egy hullám elragadja a fiút a hánykolódó mentőcsónakból, ám a lelke mélyén úgy érzi, testvére mégis túlélte a katasztrófát. Felnőtt életét végigkíséri ez a trauma. Folyamatos, gyógyszeres pszichiátriai kezelésben részesül, kevés sikerrel – bár rendőrtisztnek készül, csak egyszerű adminisztrátorként kap munkát, és időnként „megpillantja” Stockholm forgatagában a testvérét. A történet is egy ilyen találkozással indul. Az utcán meglátja Niklast, amint a híres Ceder szállodalánc tulajdonosával, Adammal tárgyal, majd a férfit követve eltűnik a szállodában. Fredrik Ceder nyomába ered, egészen Ulvö szigetére követi, ahol, a szállodalánc tulajdonosát brutálisan meggyilkolják. A nyomozást éppen Fredrik régen elhagyott szerelme, a sorozat másik fő karaktere, Sofia Hjortén vezeti. A véletlen találkozás szenvedélyes kapcsolatuk új fejezetének nyitánya lesz. A gyanú hamarosan Fredrikre terelődik, csak Sofia hisz az ártatlanságában, ezért kollégái előtt eltitkolja viszonyukat, de a gyilkosságot újabbak követik, gyarapodnak a Frödinget terhelő nyomok és információk. A szálak egy régi gyilkossághoz, és ezáltal Ulvö sötét múltjába vezetnek, és a jó krimi szabályai szerint a nyomozás sokáig tévúton jár, a rejtélyes sorozatgyilkosság tettese a végsőkig homályban marad.

„Hihetetlen örömmel tölt el, hogy végre feltehettem Ulvőt a krimiatlaszra. Ennek a csodás, varázslatos szigetnek magától értődő úti célnak kell lennie egy svédországi körutazáson” – írja a szerző, aki valóban érzékletes leírásokkal teszi emlékezetessé gyerekkorának helyszínét.

A misztikus elemekkel fűszerezett, váratlan fordulatokban gazdag cselekményszövésen túl Lina Areklew igazi erénye az árnyalt jellemábrázolás. A regény a két főszereplő mellett izgalmas karakterek egész sorát vonultatja fel.

„Bámulatos, parázs első regény Lina Areklew tollából… a krimivilágban új közkedvelt sorozat látta meg a napvilágot! Aki egy svéd nyári krimire vágyik izgalmakkal, váratlan végső fordulattal, gyönyörű tájakkal és pont kellő mértékben rokonszenves, de nagyon is emberi főszereplőkkel – megtalálta.” (KULTURVINDEN)

Hamu és korom
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Hamu és korom

Lina Areklew
Európa Könyvkiadó, 2022.04.13.
Fredrik Fröding Európa legszörnyűbb hajókatasztrófájának, a M/S Estonia komp 1994-es tragédiájának túlélője, akinek egész további életére árnyékot vet, hogy szüleivel együtt öccsét, Niklast is elvesztette a hajószerencsétlenségben. Felelősnek érzi magát, mert képtelen volt megakadályozni, hogy egy hullám elragadja a fiút, ám a lelke mélyén úgy érzi, testvére mégis túlélte a katasztrófát.

A tervezett sorozatról

A Hamu és korom egy izgalmas bűnügyi regénysorozat, a Magas Part első kötete, melyben megismerkedhetünk az Estonia komp 1994-es katasztrófáját túlélő Fredrik Frödinggel és Sofia Hjortén rendőrnyomozóval. A gyilkosságokkal és megtévesztéssel tűzdelt, letehetetlen és megkapó történet a gyászról és a traumák feldolgozásáról szól, és egy idilli svéd szigeten, Ulvőn játszódik. A sorozat további köteteiben Fredrik megszállottan keresi az öccsét, Sofia a segítségére van, az ő kevéssé konvencionális családi helyzete jut központi szerephez.

A szerzőről

2020 nyarán új tehetséggel bővült a világsikereket arató skandináv krimiszerzők elitje. Lina Areklew1979-ben született Stockholmban, és a Höga Kusten – Magas Part – nevű partvidéken nőtt fel. Ma részint Stockholmtól északnyugatra él egy házban, részint gyerekkorának helyszínén, egy Örnsköldsvik melletti tanyán. Korábban projektmenedzserként dolgozott a távközlési iparban. Figyelemre méltó karriert hagyott ott, hogy belekezdjen a tízrészesre tervezett Magas Part (Höga Kusten) című sorozat megírásába. Irodalmi tanulmányokat folytatott, és jelenleg szabadúszó szerkesztőként dolgozik.