Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2019. augusztus 9.
Talán mégsem minisorozat lesz az Éles tárgyak?

Talán mégsem minisorozat lesz az Éles tárgyak?

2018 egyik sikersorozatának tekinthető az HBO Gillian Flynn Éles tárgyak című kötetét feldolgozó minisorozata, amiért az Adora Crellint alakító Patricia Clarkson elnyerte a legjobb női melllékszereplőnek járó Golden Globe-díjat. A feldolgozás további két Golden Globe-jelölést és öt másik neves televíziós díjat is bezsebelt.

A sorozat producere, Marti Noxon nyilatkozott a márciusi The South by Southwest® (SXSW®) konferencián a sikerről, és arról, milyen fontos szerepet játszik a történetben, hogy a főszereplő, Camille (Amy Adams) a szülővárosában történt gyerekgyilkosságok ügyének megoldásán túl a saját életében jelen levő problémákkal is szembesüljön. Ugyanakkor hozzátette, a minisorozat nem feltétlenül mondja el Camille életének teljes történetét.

„Talán lesz folytatás, és megismerhetünk többet is – nyilatkozta Noxon. – Gilliannel vannak ötleteink.”

Noxon a folytatással kapcsolatos kérdésekre azt válaszolta, ő és a sorozat alapjául szolgáló könyv írója, Gillian Flynn alapvetően többévados projektben gondolkodtak, az HBO azonban nyitottabb volt egy minisorozatra. Bár egyelőre az ötletelésen túl nincs fejlemény a második évad ügyében, nem az Éles tárgyak lenne az egyetlen példa arra, amikor egy látszólag lezárt sorozat folytatást kap – gondoljunk csak a szintén a kiadónk gondozásában megjelent Hatalmas kishazugságok című könyvből készült sorozatra, melynek június 9-én debütál a második évada.

Úgy gondoljuk tehát, hogy a sorozat – és a könyv – rajongói reménykedhetnek Camille történetének folytatásában.

Éles tárgyak

Éles tárgyak

Újszerű antikvár könyv
Gillian Flynn
Alexandra Kiadó (A), 2016.
A Holtodiglan szerzőjének első regényében a fiatal újságírót Camille-t visszaküldik fojtogató szülővárosába, hogy az ott történt gyerekgyilkosságokról tudósítson. A nyomozás és a hazatérés azonban felkavaróbb, mint gondolná. Ha Camille túl akarja élni, nem tehet mást, mint hogy egyszer és mindenkorra összerakja múltja kirakós játékának darabjait.