Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2023. május 17.
Tavaszi romantikára vágysz? Íme pár ötlet, hogy mit olvass!

Tavaszi romantikára vágysz? Íme pár ötlet, hogy mit olvass!

Könyvajánló

A tavasz beköszöntével, majd később a nyárral igazi romantikus időszak veszi kezdetét. A természet feléled, új energiák szabadulnak fel. Szívesebben töltjük az időnket a természetben, ami különösen jó hatással van a lelkünkre. Ilyenkor talán még több igényünk van a számunkra kedves személyekkel való közös időtöltésre. A feltöltődéshez, azonban ideális társ lehet egy jó könyv is, amely jókedvre derít. Az alábbiakban hat, már megjelent és előrendelhető romantikus regényt ajánlunk, amelyek hozzásegítenek a lelki energiaraktárak feltöltéséhez.

Az első kötet Lucy Score-tól az Amin sosem leszünk túl. A történet főszereplője Naomi, aki miután az oltárnál hagyta a vőlegényét, Knockemoutba megy az ikertestvéréhez, aki a segítségét kéri. Ám hamar rá kell döbbennie, hogy a gonosz testvére egy hangyányit sem javult. Virginia mindent eloroz Naomitól, majd ráhagyja a 11 éves lányát, Waylayt. A városban él Knox is, aki felforgatja a főszereplőnk életét, és akivel egymásba szeretnek.

Amin sosem leszünk túl

Amin sosem leszünk túl

Ez a rosszfiú aztán nem fog belezúgni a jó kislányba!

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.02.21.
Knockemout
Knox örömmel játssza a rosszfiú szerepét, az életét pedig épp úgy szereti, mint a kávéját: magában. Egyedül basset houndját, Waylont tűri meg maga mellett. Knox ki nem állhatja a drámát, még akkor sem, ha az egy szökevény menyasszony formájában kopogtat az ajtaján.

„Van az az érzés, amikor szeretsz egy könyvet, amikor nem tudsz másra gondolni, amikor csak olvasni és olvasni akarod, amikor minden pillanatot tökéletesen elképzelsz, amikor MINDEN EGYES érzelmet teljesen átérzel, na pontosan így éreztem olvasás közben.” – Goodreads, olvasói vélemény

A következő könyv Nicola May Cockleberry Bay-sorozatának második kötete, a Találkozzunk az öböl partján, az Apró bolt az öböl partján című korábbi regényének folytatása. A sorozat befejező része, az Ajándék az öböl partján, pedig már előkészületben van.

Rosa és férje friss házasok, akik megörököltek egy jól menő kisboltot. Szinte minden adott a felhőtlen boldogsághoz, ám ez mégsem ilyen egyszerű. Josh, a férj folyton Londonban dolgozik, így Rosa sokszor magányosnak érzi magát. Egy mámoros éjszaka után nem emlékszik, hogy valóban megcsalta-e Josht, vagy sem. Miután Josh végleg Londonba költözik, Rosa elindul a csúszós leejtőn.

Találkozzunk az öböl partján

Találkozzunk az öböl partján

Nicola May
Pioneer Books, 2023.03.31.
Cockleberry Bay
Friss házasként és egy jól menő boltocska, illetve Virsli, a tacsi tulajdonosaként Rosa Smith nem is kívánhatna többet. Ám az élet természetesen nem ennyire egyszerű. Férje, Josh folyton Londonban van, és a féltékenységével és magányával küzdő Rosa visszatér régi rossz szokásaihoz. Egy részeg éjszaka után arra sem emlékszik, hogy megcsalta-e a férjét vagy sem, és Josh végleg Londonba költözik.

„Nagyszerű könyv, alig lehet letenni, azt érzed, hogy a szereplők tényleg a barátaid, és azt kívánod, hogy bárcsak beugorhatnál a kisboltba kutyakekszért, vagy ihatnál egy kávét a kávézóban.” – Goodreads, olvasói vélemény

A lista következő olvasmánya Emmy Abrahamson önéletrajzi ihletésű könyve, a Hogyan szeressünk bele egy férfiba, aki bokorban lakik. Elsőre talán furcsának tűnhet a cím, az meg még inkább, hogy önéletrajzi alapokon nyugszik… Julia Bécsbe költözik, ahol angolt tanít egy nyelviskolában. Miután zátonyra fut a párkapcsolata, a magánélete kész katasztrófává válik, míg egy nap a padon mellé nem ül Ben, a 24 éves kanadai hajléktalan srác. Beszédbe elegyednek, majd természetesen egymásba is szeretnek, akárcsak az írónő és férje.

Hogyan szeressünk bele egy férfiba, aki bokorban lakik

Hogyan szeressünk bele egy férfiba, aki bokorban lakik

A szerelem néha bűzlik. Vagy csak egy zuhanyra van szüksége?

Emmy Abrahamson
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.04.18.
Julia, aki Svédországból költözött Bécsbe, tele van remek regényötletekkel - kár, hogy ezeket mások már megírták előtte. A 29 éves lány így angolórákat tart, majd otthoni magányában sorozatokat pörget a Netflixen, és az igaziról álmodozik. Egy nap aztán feltűnő - és meglehetősen szagos - személy bukkan fel eseménytelen életében: egy hajléktalan telepedik mellé a padra.

„Nem is gondoltam volna, hogy ennyire szeretni fogom ezt a könyvet. Az első oldaltól kezdve magával ragadott.” – Goodreads, olvasói vélemény

Várhatóan május végén fog megjelenni Eve Chase legújabb regénye, A Foxcote kúria lányai. Ez egy varázslatos és hátborzongató családi történet, amelynek fő csapásiránya önmagunk megtalálása. A Harrington család éppen legkisebb tagjának elvesztését gyászolja, amikor találnak egy kisbabát a ház előtt. Évekkel később pedig a főszereplő megpróbálja a széttört család titkait szilánkonként összerakni.

A Foxcote kúria lányai

A Foxcote kúria lányai

Három nemzedék. Két nyár. Egy mindent felforgató titok.

Eve Chase
Alexandra Kiadó (A), 2023.05.18.
Egy eldugott vidéki kúria melletti idilli erdőben újszülött kislányra találnak. A kúriában élő Harrington család befogadja a babát, és a hitetlenkedés hamar örömbe csap át. Éppen saját gyermekük elvesztését gyászolják, és a gyönyörű csecsemő új reményt ad nekik.

„Egy kedves történet az anyák és lányaik közötti erős kapocsról.” – Goodreads, olvasói vélemény

A romantikus regények koronázatlan királynőjének, Jenny Hale-nek is új kötete jelenik meg június elején, A tengerparti ház titka címmel. Nagymamája halála után Melanie teljesen elveszettnek érzi magát. Az idős asszony kérésére az örökségből megvesz egy tengerparti kis házikót abban a városban, ahol rengeteg időt töltöttek együtt, álmokat szövögetve. Ám a ház több titkot rejt, mint azt Melanie elképzelte. A felújítás során románcba bonyolódik az ácsmester Joshsal, akivel együtt fedezik fel Rosemary Bay titkait.

A tengerparti ház titka

A tengerparti ház titka

Jenny Hale
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.06.27.
Imádott nagymamája halála után Melanie Simpson teljesen elveszettnek érzi magát. Éveken keresztül ápolta a rákkal küzdő idős asszonyt, és most fogalma sincs, mihez kezdjen az életével. Ám nagyanyja végrendelete új célt ad neki. Gyerekkora kedvenc helyszínén, Rosemary Bayben, ahol annyi boldog órát töltött a Mamával, áll egy titokzatos ház.

„Nagyszerű olvasmány nyaraláshoz és könyvklubhoz is!” – Goodreads, olvasói vélemény

Az utolsó, júliusban megjelenő romantikus regény pedig Shelia O’Flanagantől a Ház a narancsligetek között. Juno élete már nem is lehetne tökéletesebb, de amikor elveszti a párját egy szörnyű tragédia következtében, mélypontra kerül. Sorra derülnek ki a titkok a férfi életéről, aminek persze Juno is áldozata. A varázslatos Spanyolországba menekül, hogy új erőre kapjon. Segítségére lesz ebben a táj, a színek, a légkör és természetesen a jóképű borász, Pep is.

Ház a narancsligetek között

Ház a narancsligetek között

Kék ég, gyümölccsel teli narancsfák és a tenger - mi más gyógyír kellene a szívnek?

Sheila O'Flanagan
Alexandra Kiadó (A), 2023.06.08.
Juno Ryan úgy érzi, végre révbe ért az élete. Elismert radiográfus, és a dolgok nem is alakulhatnának jobban szerelmével, Braddel. Ám amikor a férfi egy szörnyű katasztrófa áldozata lesz, Juno világa összeomlik. Szerelme elvesztése már önmagában óriási tragédia, ráadásul a fiatal nőnek a hírekből kell megtudnia, hogy Brad egész végig hazudott neki.

„Spanyolország leírása varázslatos. Amúgy is szívesen eltöltöttem volna 3 hónapot a Villa Naranjában, de Pep egy külön bónusz volt.” – Goodreads, olvasói vélemény