Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2023. március 6.
Tavaszindító könyvajánló kiadóvezetőnktől

Tavaszindító könyvajánló kiadóvezetőnktől

Könyvajánló

Kedves Olvasóink!

Az előző hónapban nagy változásokat ígértem, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy most – és mostantól mindig – az új hírlevelünkben, a Heti könyvjelzőben osztjuk majd meg a hónapköszöntőmet.

Tudjuk, hogy nem mindenki szeret sokszor, sokféle hírlevelet kapni. Épp ezért mostantól a Heti könyvjelzőben minden hétfőn összefoglaljuk nektek a legfontosabb megjelenéseket és előrendelhető újdonságokat, bemutatjuk a hét legfrissebb híreit, valamint azokat a programokat, amelyeket nem érdemes kihagynotok!

Emellett persze nem feledkezünk meg azokról sem, akik – akárcsak eddig – az akcióinkra és a mindig változatos ajánlatainkra kíváncsiak: számukra péntekenként továbbra is érkezik a normál, akciós hírlevelünk. Ha szeretnétek, megkaphatjátok Heti könyvjelzőnket hétfőnként, és szokásos, akciós hírlevelünket is péntekenként – de ha úgy döntötök, mostantól azt a lehetőséget is választhatjátok, hogy csak az egyiket küldjük el!

Bevallom, kicsit bajban voltam a hónapköszöntőm megfogalmazásakor, mert bár rengeteg projekten dolgozunk most is (mint mindig), ezek közül sokat még nem árulhatok el nektek… Aztán rájöttem, hogy az ehhez hasonló „csendes” hónapoknak is megvan az előnye: semmi sem tereli el a figyelmet a könyvekről. Én épp most is, amikor ezeket a sorokat olvassátok, azon igyekszem, hogy a jövőben is elhozzuk a legjobb címeket a magyar olvasóknak: március 9-ig ugyanis a Bolognai Gyerekkönyvvásáron vagyok! Sokszor említettem már, hogy milyen érdekes részei a külföldi könyvvásárok a munkámnak: imádok találkozni a szerzőinkkel, partnereinkkel – és még jobban szeretem azt a részét, amikor a kezembe veszek egy külföldi könyvet, és elképzelem, hogyan fog majd mutatni a magyar könyvesboltokban és az olvasóink polcán. Csak remélni tudom, hogy most is olyan címekkel térek majd haza, amelyek sokatok számára, akár a legkisebb olvasóinknak is kedvesek lesznek.

És ha már könyvvásárokról mesélek, nem tudom nem megemlíteni, milyen büszkeséggel tölt el az, hogy ebben a hónapban két olyan városba is ellátogatunk a szépséghibás- és akcióskönyv-vásárunkkal, ahol már korábban jártunk: március 18-án Szegedre, és március 26-án Pécsre. Öröm látni, hogy visszavártok bennünket, és jó érzés, hogy azoknak is lehetőséget tudunk biztosítani a kedvezményes könyvvásárlásra, akik tavaly valamilyen okból nem tudtak ellátogatni hozzánk ezekben a városokban. Ráadásul az egynapos kitelepüléseink olyan népszerűnek bizonyulnak, hogy már a Facebookon is egy egyre növekvő közösség kezd kialakulni körülöttük!

Az Alexandra könyvvásárok VIP zárt Facebook-csoportot azért hoztuk létre, hogy gyorsan és hatékonyan tudjunk értesíteni benneteket a legközelebbi könyvvásárokról, felmérjük, melyik települést szeretnétek a következő események helyszínéül, és exkluzív lehetőségeket (például nyereményjátékot, a vásárt megelőző könyvfoglalást) tudjunk biztostani azoknak, akik nem szeretnének lemaradni az akciós könyvekről. Menjetek biztosra, csatlakozzatok hozzánk ti is, és értesüljetek mindenről első kézből!

Nem is szaporítom tovább a szót – azt ígértem, a könyvekre fektetem a hangsúlyt ebben a köszöntőmben. Lássuk hát, milyen újdonságok érkeznek a hónapban és milyen érdekességek váltak nemrég előrendelhetővé!

Azt hiszem, nem titok, hogy a szívemhez nagyon közel áll Lucy Score romantikus komédiája – és úgy látom, ezzel nem vagyok egyedül! A hatalmas nemzetközi siker után (már egészen lenyűgöző módon 20 hete van a The New York Times bestsellerlistáján) az Amin sosem leszünk túl egyértelműen felpezsdítette a hazai olvasókat is. Hogy mire számíthat az, aki belekezd? Egy rendkívül szerethető és humoros szökött menyasszonyra; egy mogorva, de iszonyú szexi szakállas pasira; annyi kisvárosi bonyodalomra, amennyit csak el tudtok képzelni, és persze sok – NAGYON sok – forró jelenetre. Azoknak, akik pedig már „befalták” a könyvet, megnyugtatásképp mondom: természetesen a folytatás, az Amerikában frissen megjelent Things We Hide From the Light is érkezni fog a Pioneer Books gondozásában!

Amin sosem leszünk túl

Amin sosem leszünk túl

Ez a rosszfiú aztán nem fog belezúgni a jó kislányba!

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.02.21.
Knockemout
Knox örömmel játssza a rosszfiú szerepét, az életét pedig épp úgy szereti, mint a kávéját: magában. Egyedül basset houndját, Waylont tűri meg maga mellett. Knox ki nem állhatja a drámát, még akkor sem, ha az egy szökevény menyasszony formájában kopogtat az ajtaján.

Ha szereted az angol humort és a kisvárosi romantikát, akkor nagy valószínűséggel ismered Nicola May Cockleberry Bay-sorozatát is. Az új életet kezdő Rosa Larkint és izgága törpetacskóját, Virslit nem lehetett nem megszeretni az Apró bolt az öböl partján című első részben, most pedig tovább kísérhetjük az útjukon őket, ugyanis márciusban érkezik a Találkozzunk az öböl partján! Rosának most legnagyobb ellenfelével, saját magával kell szembenéznie, hogy megmentse nehezen felépített életét, és közben az orrukat mindenbe beleütő helyiekkel és egy rejtélyes tűzesettel is meg kell küzdenie.

Apró bolt az öböl partján

Apró bolt az öböl partján

Nicola May
Pioneer Books, 2022.06.30.
Cockleberry Bay
Rosa Larkinnak nem igazán jön be a londoni élet: épp kirúgták, és nincs más társa az életben, mint Virsli, az izgága törpetacskó, és főbérlője, a nemtörődöm Josh. Nem csoda hát, hogy a huszonöt éves lány azonnal megragadja az alkalmat, amikor derült égből villámcsapásként megörököl egy kis sarki boltot az angol tengerparton.
Találkozzunk az öböl partján

Találkozzunk az öböl partján

Nicola May
Pioneer Books, 2023.03.31.
Cockleberry Bay
Friss házasként és egy jól menő boltocska, illetve Virsli, a tacsi tulajdonosaként Rosa Smith nem is kívánhatna többet. Ám az élet természetesen nem ennyire egyszerű. Férje, Josh folyton Londonban van, és a féltékenységével és magányával küzdő Rosa visszatér régi rossz szokásaihoz. Egy részeg éjszaka után arra sem emlékszik, hogy megcsalta-e a férjét vagy sem, és Josh végleg Londonba költözik.

Kedvenc fantasysorozataink is folytatódnak: hamarosan érkezik a Sóvárgás harmadik, és az Izara-sorozat befejező része! A Vívódásban Tracy Wolff – ha lehet – még nagyobb sebességre kapcsol: vérfagyasztó romantika, egy rég eltűnt ereklye, paranormális lények hada, egy közelgő koronázás – és egy lány, akinek mindezzel meg kellene birkóznia. Ki mozgathatja a szálakat a háttérben? A lánynak és társainak nehéz döntéseket kell meghoznia… és nem biztos, hogy mindenki túléli ezek következményeit.

Vívódás

Vívódás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.03.23.
Sóvárgás
Grace az összeomlás szélén áll. Egyetlen vágya, hogy nyugodtan befejezhesse a középiskolát, erre azonban szinte semmi esélye sincs, mivel a paranormális világ fele rá vadászik.

Az Izara különös világában szintén egy fiatal lányt követhetünk végig a felnőtté válás sokszor rögös, olykor örömöt, máskor pedig fájdalmat rejtő útján. Titkos társaságok, természetfeletti lények és egy tiltott szerelem… Végső soron erről szól ez a sorozat: az emberi lélek varázsáról, arról a hatalmas erőről, amely az érzelmeinkben bújik meg, s amelyből élet és halál is fakadhat. A befejező részben pedig lélegzetelállító véget ér Ari és Lucian története: ha kell, az egész világ lángolhat a szerelemért!

Izara - Felperzselt föld (4.)

Izara - Felperzselt föld (4.)

Julia Dippel
Carta TEEN Kiadó, 2023.03.22.
Izara
Ha kell, az egész világ lángoljon a szerelemért. Ari és Lucian története lélegzetelállító véget ér a Felperzselt földben!

Ha a természetfeletti történetek helyett a valóságot megragadó könyveket szeretitek, Janelle Brown Bájos kis hazugságok című thrillerét ajánlom. Két szélhámos, egy betörő és egy divatinfluenszer – vajon melyikük az igazi csaló? Nina és ír származású barátja, Lachlan milliárdoscsemetéket rabolnak ki Los Angelesben. Vanessa fiatal és dúsgazdag örökösnő, aki nyomot akar hagyni a világban. Szerelmi háromszög, leleplezés, bosszú – a kérdés már csak az, ki nyeri végül ezt az életre-halálra szóló játszmát, amelyben senki és semmi nem az, aminek látszik.

Bájos kis hazugságok

Bájos kis hazugságok

Két szélhámos, egy betörő és egy divatinfluenszer - melyikük az igazi csaló?

Janelle Brown
Alexandra Kiadó (A), 2023.03.13.
A csonka családban, szegénységben felnőtt Nina művészettörténetet tanul, és az az álma, hogy egyszer végre "normális" élete legyen. Amikor az álma darabokra hullik, Nina rövid úton a bűn világában találja magát: ír származású barátjával, Lachlannel milliárdoscsemetéket rabolnak ki Los Angelesben.

A történelmi témájú regények rajongóinak Yoann Iacono politológus nagy sikerű első regényét ajánlom, amely az Európa Könyvkiadó gondozásában vált nemrég előrendelhetővé. Nedzsikó, a csodagyerekből Párizsban felnőtté érett japán hegedűvirtuóz a német–japán szövetségtől a japán–amerikai megbékélésig mindennek a szimbóluma lesz. Szimbólumként kapja egy Auschwitzban megölt művész hegedűjét, szimbólumként játszik Hitler születésnapján, aztán a japán császár előtt, háborús bűnösöknek a börtönben és a japán–amerikai békeszerződés gálaestjén. A hegedű azonban nem akar felejteni. A Goebbels hegedűje a szembenézés elől bujdosók finom lélekrajza, egy igazán különleges regény, amelyben a történelem nagy alakjai is megjelennek.

Goebbels hegedűje

Goebbels hegedűje

Yoann Iacono
Európa Könyvkiadó, 2023.04.30.
Győztes is, vesztes is felejteni akar, csak a hegedű nem akar felejteni. Emlékezik egy Auschwitzban megölt zsidó zenészre, Lazare Braunra, kifosztott gazdájára, s nem engedelmeskedik a hegedűművész leánynak, aki a története nélkül akarja a mesterhegedűt. De a hegedű a története nélkül nem létezik, nem adja magát, a hangját.

Hasonlóan különleges olvasmány Steve Sem-Sandberg W. című nemzetközi szépirodalmi bestsellere is, amely Georg Büchner Woyzeck című klasszikus drámája és az azt megihlető valós gyilkosság nyomán íródott. Lenyűgöző, lírai-érzéki nyelvezetű lélektani regény, mely a hol Woyczeknek, hol Woyetznek, hol Wutzignak nevezett balsorsú férfi életét követi nyomon a rendőri kihallgatások nyomvonalán, a gyerekkortól, az inas- és vándoréveken át, Európa országútjain és hadszínterein, a teljes talaj- és személyiségvesztésig. A W. végtelenül tragikus és könyörtelen látlelet a háborúk borzalmáról, a társadalmi kiszolgáltatottságról, az emberi lélek sebezhetőségéről – aktualitása sajnos nem megkérdőjelezhető.

W.

W.

Steve Sem-Sandberg
Európa Könyvkiadó
Lipcse, 1821 nyara. Johann Christian Woyzeck, alkalmi munkás és egykori zsoldos katona, meggyilkolja Johanna Christiana Woostot, egy seborvos özvegyét. Az elkövetőt a korban újdonságnak számító, tudományos alapokon nyugvó kihallgatásoknak vetik alá, hogy kiderüljön, véletlenül, ösztönszerűen vagy előre megfontolt szándékkal követte-e el tettét, s milyen motivációi voltak.

Persze a sportimádókról sem feledkezünk meg! Hamarosan érkezik Valentino Rossi, minden idők legsikeresebb és legnépszerűbb motorversenyzőjének életrajza! A mindig szélesen mosolygó Rossi valóságos ikon, az elmúlt két évtized során mindent megtapasztalt: ellenfelek és barátok halála, példátlan sikerek, súlyos sérülések, mesébe illő meggazdagodás, a két keréken valaha vívott legnagyobb párbaj, legádázabb ellenfeleivel való küzdelmek a pályán és azon kívül is. A legendás versenyző karrierjét közvetlen közelről nyomon követő neves szakújságíró, Stuart Barker könyve átfogó képet nyújt az olasz szupersztár kivételes pályafutásáról.

Rossi - Széles mosoly két keréken

Rossi - Széles mosoly két keréken

A minimotótól a királykategóriáig - Valentino Rossi teljes életrajza

Stuart Barker
Alexandra Kiadó (A), 2023.03.16.
Valentino Rossi valóságos ikon: ő minden idők legsikeresebb és legnépszerűbb motorversenyzője. Stuart Barker könyve eloszlatja a pályákat belengő benzingőzt, és átfogó képet nyújt a mindig szélesen mosolygó, világkedvenccé vált olasz szupersztár kivételes pályafutásáról.

Ha rendszeresen olvassátok a hónapköszöntőimet, tudhatjátok, hogy a lelki kiegyensúlyozottság nagyon fontos számomra, és szeretném, ha ezt minél többen megtapasztalhatnák az életben. Épp ezért kifejezetten keresem azokat a könyveket, amelyek nem a megszokott módon próbálnak a spiritualitás útjára terelni: akárcsak a David Bowie útja a bölcsességhez. Bowie ugyanis nemcsak rendkívül tehetséges zenész és valódi popkulturális ikon, hanem elmélyült gondolkodó is volt, aki a buddhizmusból kiindulva számos filozófus és gondolati iskola ideáiból ötvözte figyelemre méltó bölcsességét. Ez a könyv tíz nagy hatású leckében mutatja meg, hogyan birkózhatunk meg a nehézségekkel és veszteségekkel, hogyan érthetjük meg önmagunkat és küldetésünket az életben, és lehetünk úrrá érzelmeink felett – épp úgy, ahogy Bowie is tette.

David Bowie útja a bölcsességhez

David Bowie útja a bölcsességhez

Tíz tanulságos lecke Bowie életéből a sajátod megkönnyítésére

Mark Edwards
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.03.16.
David Bowie nemcsak rendkívül tehetséges zenész, hanem elmélyült gondolkodó is volt, aki a buddhizmusból kiindulva számos filozófus és gondolati iskola ideáiból ötvözte figyelemre méltó bölcsességét.

Végül – de nem utolsósorban csak emlékeztetésképp írom: már nem sokat kell várni Valérie Perrin első regénye, A vasárnap koldusai megjelenéséig sem! Sokszor elmondtam már, de nem győzöm kihangsúlyozni a fontosságát: használjátok bátran az „Érdekel” gombot előkészületben lévő újdonságainknál, és rendeljétek elő azokat a könyveket, amelyek felkeltik az érdeklődéseteket – így tudjuk számotokra a leggyorsabban, a legjobb áron eljuttatni őket! Ráadásul a megjelenésig az előrendelésedet sem kell kifizetned, így bármikor vissza is mondhatod, ha meggondolnád magadat. De ha nem gondolod meg – és általában szerencsére ez a helyzet –, akkor az országban elsőként vehetsz kézbe valamit, ami könnyen lehet, hogy a következő kedvenc könyved lesz!

A vasárnap koldusai

A vasárnap koldusai

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2023.05.11.
A kivételes elbeszélői képességgel rendelkező Valérie Perrin első regényében finoman fonja össze a két fő történetszálat, így az önmagukban is poétikus történetek egymást erősítve teszik sokáig emlékezetessé a könyvet.

Az előrendelések mellett pedig egy másik fontos menüpontunkra szeretném még felhívni a figyelmeteket: összegyűjtöttük nektek utolsó darabos könyveinket is, hogy rögtön lássátok, ha valamiből már csak néhány darabot tudunk nektek biztosítani. Sajnos tévhit, hogy minden könyvből tudunk utánnyomást, új kiadást készíteni – erre sok esetben rajtunk kívül álló okok miatt nincs lehetősége a könyvkiadóknak. Így, ha valami felkeltette az érdeklődéseteket, és már csak pár darab elérhető belőle, érdemes lecsapni rá!

Kívánom mindannyiunk számára, hogy a tavasz minden szempontból jó megújulást és új lehetőségeket hozzon! És addig is, amíg megérkezik a jó idő, burkolóddzatok be egy puha takaróba egy jó könyvvel!

Szeretettel:

Matyi Alexandra