Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
március 24.
Te mit tennél, ha a halálod után kapnál még egy utolsó napot?

Te mit tennél, ha a halálod után kapnál még egy utolsó napot?

Előrendelhető újdonság

Astrid Scholte legújabb műve rejtélyekkel, fordulatokkal és érzelmekkel teli disztópia. A Tovatűnő mélység testvéri kapcsolatról, szeretetről és veszteségről szól, miközben boncolgatja a kérdést, hogy milyen messzire megyünk el azokért, akiket igazán szeretünk.

„Megható és egyben gyönyörű történet a gyászról, a családról és az élet megmérettetéseiről egy csodálatosan felépített sci-fi-világban, tele izgalmas fordulatokkal és szívhez szóló karakterekkel.” /Goodreads/

„Kiváló keveréke a fantasy- és krimitörténeteknek, melyeket az utóbbi időben a young adult kategória kínál.” /Entertainment Weekly/

Tovatűnő mélység
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Tovatűnő mélység

Te mit tennél, ha a halálod után kapnál még egy utolsó napot?

Astrid Scholte
Alexandra Kiadó (A), 2023.04.27.
Tempe egyike a romok között kutató búvároknak, ám ő nem ételért és ruháért vadássza az Óvilág kincseit, hanem nővére életét kívánja megvásárolni rajtuk - a Palindromina szigetén lévő kutatóállomáson ugyanis képesek feltámasztani 24 órára a halottakat.
Négy halott királynő
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Négy halott királynő

Astrid Scholte
Alexandra Kiadó (A)
Astrid Scholte kíméletlen tempót diktáló, fordulatokban gazdag Young Adult regénye mesterien ötvözi a krimi, a fantasy és a sci-fi elemeit, és nem hiányzik belőle a kaland és a szerelem sem.

A tizenhét éves Tempe a víz világába született. Amikor a Nagy Hullámok ötszáz évvel ezelőtt elpusztították bolygóját, népének meg kellett tanulnia a vízen élve túlélni, de a lenti városok romjai még mindig hívogatóak. Tempe naponta merül, egy letűnt korszak maradványai között kutatva, értékeket keresve. Nem élelmet vagy ruhát akar venni, hanem halott húga életét szeretné megvásárolni. A Palindromina szigetén található kutatóintézet ugyanis egy bizonyos összegért huszonnégy órára feléleszti a halottakat, mielőtt visszavezetné őket a halálba. Tempe nem szívből jövő viszontlátásra vágyik; válaszokat akar. Elysea szörnyű titkot őrizve halt meg, Tempe-ben ezért olthatatlan düh tombol. Szeretett nővére volt a felelős a szüleik haláláért, és Tempe tudni akarja, hogy miért.

Ám miután feléledt, Elyseának más tervei vannak. A szabadságát akarja, és egy utolsó pillantást vetni arra az életre, amelyet elloptak tőle. Rábeszéli Tempe-et, hogy szöktesse ki őt az intézetből; veszélyes útra indulnak, hogy kiderítsék az igazságot szüleik halálával kapcsolatban, és helyrehozzák megszakadt kapcsolatukat. Ám minden lépésüknél üldözőbe veszik őket Palindromina alkalmazottai, akik kétségbeesetten próbálják megtalálni őket, mielőtt Elysea ideje lejárna – és mielőtt kiderülne a felélesztési folyamat titka és a visszaállított élet valódi ára.

„Scholte bonyolult világépítése kiemelkedik a posztapokaliptikus regények szokásos sorából, különös hangsúlyt fektetve a túlfogyasztás és az öko-apokalipszis által átitatott világ hatásaira. A könyv mély kérdéseket tesz fel a személyes áldozatokról és az érzelmi lezárásról.”
/The Bulletin of the Center for Children's Books/

Az írónő második regénye, a Tovatűnő mélység 2020. március 3-án jelent meg az Allen & Unwin és a Penguin Random House gondozásában.
A szerző elmondása szerint az első szikra, amely inspirációt adott a könyv megírásához, még 2015-ben, a Négy halott királynő papírra vetése előtt jött, amikor a New York-i Real Housewives of NYC egyik epizódjában egy háziasszony vágya az volt, hogy bárcsak még egy napot tölthetne néhai férjével. Innen indult el a gondolatmenet.

Mi lenne, ha lehetőségünk lenne egy napot együtt tölteni egy elhunyt szerettünkkel?