Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
augusztus 28.
Történetek a szivárvány összes színében!

Történetek a szivárvány összes színében!

Könyvajánló

Könyvkiadónk számára különleges év a 2024, hiszen útjára indítottuk legújabb cikksorozatunkat, melyben előtérbe helyezzük a színek kavalkádját, és ennek megfelelően állítunk össze minden hónapban egy könyvlistát. A kiadványainkat szín szerint válogatjuk, melyben igyekszünk figyelmet fordítani a színek jótékony hatásaira, hogy az olvasás élménye jobban átjárja az ember szívét és lelkét. A színek energiáját régóta használják a gyógyászatban, ugyanis különböző hatással rendelkeznek az emberi egészségre és lélekre. A színterápia változatos módszerei közé tartozik például a természet színeinek tanulmányozása, illetve az elemek árnyalatainak megfigyelése. Idézzük fel magunkban, hogy milyen erőteljesen hatnak ránk a felkelő nap vörösen izzó sugaraiban rejlő ígéretek, vagy a márciusi cseresznyefa-virágzás szirmai között megbúvó érzelmek, a kagylóhéj gyöngyházszerűségének varázslata vagy az égbolt kékjének végtelensége.

Az augusztusi hónap színe a lila, ami a fejtetőt, az agyat, a koronát képviseli, ezeken kívül aktiválja az agy kreatív központját, serkenti a koncentrációt, fejleszti a kreativitást és a képzelőerőt. A titkokat, az eleganciát, az átalakulást, az uralmat szimbolizálja, emellett időtlen idők óta a királyok, a legfőbb méltóságok használták elsősorban. A lila egy igazán különleges szín, hiszen egyszerre nyugtat és energetizál, ellazít és megerősít. Az júliusi hónaphoz hasonlóan most is több kiemelt kiadványt gyűjtöttünk össze, melyek ezúttal a lila árnyalataiban pompáznak, és várnak az elolvasásra. Ha szeretnéd megtudni, hogy melyik szín kap szerepet a következő hónapban, akkor tarts velünk.

Leila Slimani Mások országa című kötetének főszereplője, Mathilde egy elzászi faluban él a háború idején, 1944-ben. Az ütközetek miatt a lány úgy érzi, a fennálló élethelyzet megfosztotta őt a fiatalság adta lehetőségektől, mint a szerelemtől, amit csak a romantikus könyveken keresztül tapasztalhatott meg. Ám a szürke hétköznapok véget érnek számára, amikor beleszeret a francia csapat marokkói tisztjébe, Amin Belhadzsba. A felszabadulás után követi férjét a messzi francia protektorátusba, Marokkóba, ahol nem csak az arabok és franciák közti ellentéttel és a rossz termőfölddel kell megküzdenie a fiatal párnak, hanem a nők elnyomásával is…

Mások országa

Mások országa

Leila Slimani
Európa Könyvkiadó, 2024.04.06.
Fordította: Lőrinszky Ildikó

Elif Shafak, A szerelem 40 szabálya könyve nem csupán azért különleges, mert azt követhetjük végig, ahogyan Ella egy könyv rajongójává válik. A negyvenéves, háromgyerekes amerikai háziasszony teljesen maga elé helyezi a családja jólétét, sőt eltűri férje időnkénti félrelépését. Ám az egyik nagylányával folytatott vita ráébreszti arra, hogy valójában egyáltalán nem elégedett mostani életével. A változás kedvéért távmunkát vállal egy kiadónál, ahol egy ismeretlen szerző furcsa, mégis elvarázsoló kötetéről kell értékelést írnia. Miközben egyre jobban belemerül az író által létrehozott világba, elkezd levelezni magával az alkotóval, aki iránt váratlan érzések lobannak fel a kiábrándult nőben. Bele lehet szeretni valakibe az írása alapján?

A szerelem 40 szabálya

A szerelem 40 szabálya

Elif Shafak
Európa Könyvkiadó
Ella negyvenéves, jómódú, a sorsával tökéletesen elégedett amerikai háziasszony, aki férje és három gyermeke kiszolgálásának szenteli életét, és még azt se nagyon bánja, hogy a férje rendszeresen megcsalja. Egy napon a nagylányával folytatott vita után rádöbben, hogy tulajdonképpen boldogtalan, és nagyon hiányzik a szerelem az életéből.

A szerzőnek, Vay Blankának 2015 karácsonya előtt egy olyan döntést kellett meghoznia, amivel magára zúdította előítéletek tömkelegét, valamint feladta eddigi házas, békés életét. Az akkoriban harminchat éves férfi ezzel a választásával teljesen elvetette régi énjét azért, hogy a továbbiakban nőként élhessen. Saját ketrec című kötetében ennek a hosszú útnak a történetét meséli el kendőzetlen őszinteséggel, amiben szóba kerül önmagunk megismerése, elfogadás, politika, jogok, Berlin, valamint az itthon zajló jelenlegi helyzetek. 

Saját ketrec
Őszi könyváradat

Saját ketrec

Vay Blanka
Európa Könyvkiadó, 2021.10.15.
A Saját ketrec őszinte, bátor, kíméletlen és vicces könyv önmagunk megismeréséről, az elfogadásról és az újjászületésről, arról, hogy mind boldogan akarunk élni.

Lucy Score népszerű sorozatának harmadik részében, az Amit magunk mögött hagyunk-ban Lucian Rollins minden figyelmét leköti, hogy bosszút álljon apján, aki foltot ejtett családja becsületén. Ám van egy valaki, aki képes kizökkenteni őt makulátlan, bosszúvágyó életéből: Sloane Walton, a tűzről pattant kisvárosi könyvtáros. Nyílt titok, hogy nem csupán a nő táplál szenvedélyes érzelmeket Lucian iránt, hiszen egyik alkalommal veszekedésük előjátékba fordul át. Hosszú távú terveik és céljaik azonban nem egyeznek, mivel a nő családot szeretne a későbbiekben alapítani, Lucian pedig még kapcsolatot sem akar mert tudja, miszerint egy tönkretett férfiak tönkretett nőket hagynak maguk után. A bosszúra szomjazó férfi képes lesz kordában tartani az érzelmeit?

Amit magunk mögött hagyunk

Amit magunk mögött hagyunk

Ennek a rosszfiúnak nem jár a boldog befejezés

Lucy Score
Pioneer Books, 2024.02.29.
Knockemout
Lucian Rollinsnak két célja van: a bosszú, és hogy eltörölje azt a foltot, amelyet abuzív apja ejtett családja nevén. Élete éppolyan élre vasalt, mint személyre szabott öltönye, nincs benne helye kételynek és felesleges érzelmeknek. Kivéve, ha egy tűzrőlpattant kisvárosi könyvtárosról van szó…

Az Enola Holmes rejtélyes ügyei-sorozat negyedik részében, A rózsaszín papírlegyező esete című kötetben Enola korábbi ügyfele, Lady Cecily kér tőle titokban segítséget London egyik nyilvános mosdójában. A kisasszonyt ugyanis édesapja egy szörnyű házasságba akarja kényszeríteni, amit Enola csak bátja, Sherlock segítségével tudna megakadályozni, ám ebben az esetben a saját szabadságát kell feláldoznia ezért. Vajon sikerül megmentenie a balkezes kisasszonyt a nem kívánt házasságtól?

Enola Holmes - A rózsaszín papírlegyező esete

Enola Holmes - A rózsaszín papírlegyező esete

Nancy Springer
Carta TEEN Kiadó
Enola Holmes rejtélyes ügyei
Enola a lehető legváratlanabb helyen - egy londoni nyilvános mosdóban talál rá legújabb küldetésére. Itt fut össze régi ismerősével, Lady Cecilyvel, akivel kölcsönösen felismerik egymást. A balkezes kisasszony rózsaszín papírlegyezőjével feltűnés nélkül jelzi korábbi megmentőjének, hogy bajban van - apja szörnyű házasságba akarja kényszeríteni.

Ha éppen nem a megszokott, Európában, illetve Amerikában játszódó tinédzserek történetére vagy kíváncsi, akkor Marcel Theorux A phenjani varázsló története lesz a neked való olvasmány, aminek színtere Észak-Korea. Az ott élő főszereplő, Cso Csunszu a szerencsésebb gyermekek közé tartozik, hiszen az ott élők nagy részével ellentétben nem kell aggódnia azon, mit fog enni aznap. Mindezek a békés napok csupán addig tartanak, ameddig szakácsként dolgozó édesapja haza nem állít egy furcsa, idegen nyelvű könyvvel, amit az egyik vendég hagyott a szállodában. A történet során a kiadványt Csunszu beviszi az iskolájába, ahol egyik tanárával látnak hozzá annak tanulmányozásához. Miközben jobban beleássák magukat az elemzésbe, a fiú rájön, hogy valójában nem olyan szerencsés, mint azt gondolta…

A phenjani varázsló

A phenjani varázsló

Észak-Koreából csak a képzelet nyújt kiutat. Ám az álmok könnyen rémálmokká válnak…

Marcel Theorux
Alexandra Kiadó (A), 2023.04.18.
Csunszu önbizalmat, új perspektívát és szerelmet nyer a rejtélyes könyvnek köszönhetően, ám Észak-Koreában a képzelőerő is a párt tulajdona, és a fiúra sokkal nagyobb veszélyek leselkednek, mint a démonok és a halottakat idéző mágusok. Vajon kiszabadulhat Észak-Korea végeláthatatlan kazamatáiból?

A nők többségének bakancslistáján a nagy ő megtalálása és a várva várt esküvő után a következő történés szinte minden esetben a gyermekvállalás. Amikor ez a pont következik, rendszerint elbizonytalanodnak a leendő anyukák, ezért az ilyen helyzetekben nem feltétlen tudják pontosan, mikor és mit lenne érdemes tenni. Ebben segít Heidi Murkoff Készüljünk arra a 9 hónapra! ismeretterjesztője, ami hasznos tanácsokkal lát el az előkészületektől kezdve a fogantatásig, valamint még a leendő apukák számára is tartogat egy-két hasznos tippet.

Készüljünk arra a 9 hónapra!

Készüljünk arra a 9 hónapra!

Heidi Murkoff
Alexandra Kiadó (A), 2020.10.22.
A hőn áhított fogantatás
Babára vágyunk? Ne bízzuk a véletlenre! A Készüljünk arra a 9 hónapra! gyakorlati ötletekkel, empatikus tanácsokkal és jól bevált stratégiákkal segíti mindazokat, akik egészséges várandósságot és kisbabát szeretnének - minél előbb. Hogyan hozzuk a testünket bombasztikus formába a babaváráshoz?