Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
szeptember 11.
Történetek a szivárvány összes színében!

Történetek a szivárvány összes színében!

Könyvajánló

Könyvkiadónk számára különleges év a 2024, hiszen útjára indítottuk legújabb cikksorozatunkat, melyben előtérbe helyezzük a színek kavalkádját, és ennek megfelelően állítunk össze minden hónapban egy könyvlistát. A kiadványainkat szín szerint válogatjuk, melyben igyekszünk figyelmet fordítani a színek jótékony hatásaira, hogy az olvasás élménye jobban átjárja az ember szívét és lelkét.

A színek energiáját régóta használják a gyógyászatban, ugyanis különböző hatással rendelkeznek az emberi egészségre és lélekre. A színterápia változatos módszerei közé tartozik például a természet színeinek tanulmányozása, illetve az elemek árnyalatainak megfigyelése. Idézzük fel magunkban, hogy milyen erőteljesen hatnak ránk a felkelő nap vörösen izzó sugaraiban rejlő ígéretek, vagy a márciusi cseresznyefa-virágzás szirmai között megbúvó érzelmek, a kagylóhéj gyöngyházszerűségének varázslata vagy az égbolt kékjének végtelensége.

A szeptemberi hónap színe a bordó, amit a barna és a vörös keverésével kapunk. Ez egy nagyon összetett árnyalat, mivel a piros a szellem erejét, a barna pedig filozófiai vonásokat ad tulajdonosának. Elsősorban az életerő, elegancia, gazdagság, kifinomultság, értékesség, vezető szerep, valamint érettség szimbóluma. Ha előkelőnek akarunk mutatkozni, vagy akár a szobát szeretnénk a “hatalommal” felruházni, akkor ezzel a színnel elérhetjük célunkat. Az augusztusi hónaphoz hasonlóan most is több kiemelt kiadványt gyűjtöttünk össze, melyek ezúttal a bordó árnyalataiban pompáznak, és várnak az elolvasásra. Ha szeretnéd megtudni, melyik szín kap szerepet a következő hónapban, akkor tarts velünk.

A világsikerű szerző, Stephen King egyik leghíresebb horror történetében, A ragyogás-ban Jack Torrance egy szállodában vállal munkát. De már az gyanússá válik, hogy a hotel nem éppen szokványos helyen van, hanem a Sziklás-hegység magaslatán, ami a világtól szinte teljesen el van szigetelve. Jack feleségével és fiával együtt költözik a szállodába, ahol egy idő után egyre furcsább jelenségekre lesznek figyelmesek… A szerző ezen kötete olyan világsikert aratott, miképpen 1977 óta stabilan megállta a helyét az igen változékony könyvpiacon.

A ragyogás

A ragyogás

Stephen King
Európa Könyvkiadó
"- Minden nagy szállodának vannak botrányai - mondta. - Ahogy kísértet is van minden nagy szállodában. Hogy miért? A fenébe is, az emberek jönnek-mennek. Megesik, hogy valamelyik a szobájában dobja fel a talpát, a szíve, vagy gutaütés, vagy valami ilyesmi. A szálloda babonás hely. Nincs tizenharmadik emelet, nincs tizenhármas szoba, nincs tükör az ajtón, amin az ember bemegy, meg hasonlók."

 Nicola May Apró bolt az öböl partján kötetének folytatásában, a Találkozzunk az öböl partján-ban Rosa Smith, a helyi kávézó tulajdonosa, rátalált élete szerelmére, Josh-ra, akivel immár boldog házasságban élnek. Azonban ez a felhőtlen vidámság nem tart sokáig: hitvesének, Josh-nak ugyanis egyre többször kell Londonba utaznia, ezzel magára hagyva feleségét. Rosa-t a magányosan töltött időszakok féltékenységre és rossz szokásokra sarkallják, ami odaáig vezet, hogy Josh véglegesen Londonba költözik. Vajon Rosa képes lesz megmenteni a kapcsolatát és megküzdeni a saját démonaival?

Találkozzunk az öböl partján

Találkozzunk az öböl partján

Nicola May
Pioneer Books, 2023.03.31.
Cockleberry Bay
Friss házasként és egy jól menő boltocska, illetve Virsli, a tacsi tulajdonosaként Rosa Smith nem is kívánhatna többet. Ám az élet természetesen nem ennyire egyszerű. Férje, Josh folyton Londonban van, és a féltékenységével és magányával küzdő Rosa visszatér régi rossz szokásaihoz. Egy részeg éjszaka után arra sem emlékszik, hogy megcsalta-e a férjét vagy sem, és Josh végleg Londonba költözik.

A tizenhét éves Fable-nek nem adatott meg egy teljesen átlagos tinilány élet: egy hajótörés végett tengeri kotróként dolgozik a távoli Jeval szigeten, miközben a túlélésért kell megküzdenie a helyi tolvajokkal is. Egy nap végül sikerül összegyűjtenie annyi pénzt, hogy ki tudjon hajózni, ám ezzel koránt sincs túl az igazi nehézségeken, amikkel a hajón fog szembenézni. Ha izgalmakkal teli túlélésről szóló tengeri kalandra vágysz, akkor Adrienne Young Fable című kötete lesz a tökéletes választás.

Fable

Fable

Ékkő a tolvajok között

Adrienne Young
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.04.13.
A 17 éves Fable-nek egyetlen vágya van: kijutni Jeval szigetéről, ahol egy hajótörést követően az apja négy évvel korábban magára hagyta. Ám a valódi nehézségek csak akkor kezdődnek, amikor végül sikerül elhajóznia. Fable hamar rádöbben, hogy a szeszélyes tengernél csak saját társai veszélyesebbek, és számot kell vetnie: mit és kit áldoz fel a túlélésért?

A többszörös díjnyertes szerző, Elif Shafak kötetei közül most egy keleti-nyugati történetet hozunk el nektek, ami a Becsület címet viseli. A cselekmény az Eufrátesz folyónál játszódik egy kurd faluban, ahol mindenkinek jár a tisztelet, aki férfi. Emiatt menekül el újdonsült török férjével az egyik ikerlány először Isztambulba, végül pedig Londonba, ahol azt remélik, elmenekülhetnek a fojtogató hagyományok elől.

Becsület

Becsület

Elif Shafak
Európa Könyvkiadó, 2022.08.24.
Elif Shafak keleti–nyugati története a fenséges Eufrátesz folyónál kezdődik és végződik, ahol egy kurd faluban élt két ikerlány. Arrafelé „a becsület nem csak jelző volt, névként is használták. Az ember adhatta a Becsület nevet a gyermekének, feltéve, hogy fia született. A becsület és a tisztelet a férfiak tulajdonsága volt.

Az Elfújta a szél-nek már a kiadása is kockázatos volt, hiszen akkoriban az írója szinte a semmiből bukkant fel. David O. Selznick pedig a fejébe vette, hogy a terjedelmes történetet megjelenítse a filmvásznon, ami akkoriban őrültségnek számított, mégis sikerült egy három és fél órás filmet forgatnia belőle. Francois-Guillaume Lorrain szerző Scarlett regényének segítségével betekinthetünk a kulisszák mögé, ahol nem minden olyan pompás, mint ahogy a kamerákon keresztül tűnik… 

Scarlett

Scarlett

Ármány, szerelem, filmes bravúrok és botrányok az Elfújta a szél forgatásán

Francois-Guillaume Lorrain
Európa Könyvkiadó, 2024.04.19.
Fordította: Kácsor Zsolt

1986-ot írunk, amikor Molnár Csilla, az akkori szépségkirálynő öngyilkos lett, aminek híre ment az egész országban. Halálát sokan feldolgozták, így készült a témával kapcsolatban több könyv, film, valamint dal. Ennek ellenére ebben a kötetben nem Csilla haláláról ír volt szeretője, Futács Károly, hanem egész életét beszéli el.  

Záróra a Gyöngyhalászban

Záróra a Gyöngyhalászban

(E-könyv)
Futács Károly
Alexandra Kiadó (A), 2024.
„Először egyikünk sem arra gondolt, hogy egymásba fogunk szeretni. Mindkettőnknek millió lehetősége lehetett volna, hogy csak egy kaland legyen belőle."
Molnár Csilla, az első magyar szépségkirálynő öngyilkossága 1986 nyarán az egész országot megrendítette. Halálát riportok és könyvek sora dolgozta fel, film készült róla, tragédiája óriási sikerű dalt ihletett.

A mára már országszerte ismert Háy János műveit rengetegen szeretik és olvassák egyaránt, és ez nincs másképp Szerelmes, istenes, okosos verses kötetével sem, ami az Európa Kiadó gondozásában jelent meg a tavalyi évben. Ebben a művében rendhagyó módon a régi, magyar irodalom verseit alkotja újra a XV. századtól Csokonaiig, amikkel szerinte érdemes lenne többet foglalkozni annál, mint amennyi szerepet kap az iskolai oktatásokban.

Szerelmes, istenes, okosos

Szerelmes, istenes, okosos

Háy-kódex

Háy János
Európa Könyvkiadó, 2023.05.01.
Végre egy olyan kötet, amiben rendes versek vannak. Végre! Végre olyan versek, amiket meg lehet érteni. Végre! Végre olyan könyv, amiben benne van a mindenség, én és te. Végre! Végre olyan versek, mint régen, amiket mégsem írhattak volna meg régen. Végre olyan végre, ami tényleg végre. Végre!

Ha nem tudjuk, mit olvassunk fel gyermekünknek esténként, vagy esetleg megunta az eddig hallott történeteket, akkor az Alexandra Kiadó 100 mese sorozatának egyik része, a 100 mese Mátyás királyról tökéletes választás lehet. A szórakoztató, ugyanakkor tanulságos történetek a fabulákhoz hasonlóan mindig konklúzióval végződnek, ezáltal nem csak időtöltés gyanánt szolgálhat mesemondáskor a kicsiknek, hanem tanulhatnak is belőle. Mindezen felül a könyvben található regéket színes illusztrációk gazdagítják, amik még jobban lekötik az apró “olvasóközönséget”.

 

100 mese Mátyás királyról

100 mese Mátyás királyról

Alexandra Kiadó (A)
100 mese
Ki ne hallott volna a világ legigazságosabb uralkodójáról, a furfangos Mátyás királyról? Mátyásról, aki óvja a szegényeket és elesetteket, móresre tanítja a dölyfös hatalmaskodókat, és jót nevet, ha valaki még az ő csavaros eszén is képes túljárni?