Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
január 30.
Történetek a szivárvány összes színében! A januári hónap színe: a kék

Történetek a szivárvány összes színében! A januári hónap színe: a kék

Könyvajánló

Könyvkiadónk számára különleges év a 2024, hiszen útjára indítjuk legújabb cikksorozatunkat, melyben előtérbe helyezzük a színek kavalkádját, és ennek megfelelően állítunk össze minden hónapban egy könyvlistát. A kiadványainkat szín szerint válogatjuk, melyben igyekszünk figyelmet fordítani a színek jótékony hatásaira, hogy az olvasás élménye jobban átjárja az ember szívét és lelkét.

A januári hónap sokunk számára különleges az évet indító várakozások és újévi fogadalmak következtében, így egy ugyancsak egyedi színt választottunk erre az időszakra, mégpedig a kéket. A színek energiáját régóta használják a gyógyászatban, hiszen különböző hatással rendelkeznek az emberi egészségre és lélekre. A színterápia változatos módszerei közé tartozik például a természet színeinek tanulmányozása, az elemek árnyalatainak megfigyelése. Idézzük fel magunkban, hogy milyen – talán szavakkal leírhatatlan – érzéseket kelt bennünk a naplemente ezernyi tónusának látványa vagy a tenger meghökkentő kékje, az erdő mélyzöldje vagy egy pipacsmező erőteljessége.

A kék szín az égbolt és a tenger színe, számtalan árnyalatban köszön vissza, miközben a megfoghatatlanságot, a hitet, a transzcendenciát, a tisztaságot és a végtelenséget szimbolizálja. Az intellektus, az elmélkedés és a megnyugvás expresszivitását fejezheti ki, ennélfogva a képzelet és a szürrealitás világához kapcsolódhat. Relaxációs gyakorlatok során előszeretettel alkalmazzák e színt, ugyanis lecsillapítja a kavargó gondolatokat és a feszült idegeket, miközben harmonikusabb egyensúlyt teremt. Megannyi hasonlóság rejlik a színek és a könyvek világa között. Gyógyítanak és menedéket nyújtanak a szürkeség elől; hatásaikkal körbe veszik és beburkolják az embert, miközben a befogadásuk maradandó élményt szolgáltat az ember számára.

 

A kék színű kiadványok között minden olvasó megtalálja a kedvelt stílusát, ugyanis van közöttük idegborzoló krimi, lángoló szerelem, izgalmas fantasy, könnyed szórakozás, valódi történelem és szépen megírt bölcselkedés. Ahogyan a kék szín, ezek a könyvek is más és más jelentést hordoznak magukban, miközben tudat alatti hatásuk formálja az olvasó érzelmi és lelkiállapotát.

Éléonore Devillepoix: Hyperborea titkai – Az erdő lánya

„Szerettem az első részt, a folytatásért pedig egyenesen odavagyok! Hyperborea világa költői és magával ragadó, a politikai rendszer kidolgozottsága lenyűgöző, a történet eposzi, a szereplők pedig összetettek és nagyon szerethetőek. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a mesterművet!”   (Goodreads, olvasói vélemény)

A Hyperborea titkai második kötetének izgalmas cselekményszála tovább repít bennünket egy olyan világba, ahol a mágia uralkodik, és a hierarchia meghatározó szerepet tölt be a politikában. Ebben a részben tovább folytatódnak a szó- és tettbeli csatározások a várost uralók és a hatalom elszenvedői közt, melynek folyamatában kulcsszerepet tölt be a mágus fiú, Lastyanax és a harcoslány, Arka, akik együtt küzdenek a megszállt Hyperborea városának felszabadításáért. A kötet beinvitál minket az amazonok erdejébe, ahol Arka félelmetes titkokkal néz szembe, miközben belegabalyodik a hazugságok és cselszövések hálójába.

Ilaria Tuti: Virág nő a pokol felett

„Tipikusan az a könyv, amit egy ültő helyedben elolvasnál, de közben arra vágysz, hogy sose érjen véget. Imádtam a szereplőket, Teresa Battaglia pedig az új kedvencem lett. Várom a folytatást!”     

(Amazon, olvasói vélemény)

A vérfagyasztóan izgalmas krimi az olasz Alpok helyszínén játszódik, ahol Teresa Battaglia felügyelő egy kegyetlen gyilkosság nyomába ered, hogy fényt derítsen a tettesre és a falu mélyen eltemetett titkaira. A nyomozást számos tényező nehezíti: az idős nyomozónő fokozódó betegsége, a patriarchális rendszer viszontagságai, a falusi közösség titokzatossága és egy zöldfülű nyomozó, Massimo Marini. A hátráltatás ellenére Teresa kitartóan keresi a választ a brutalitásra, mely ártatlan gyerekek halálát okozva festi vörösre az Alpok fagyos kékjét.

Libby Page: Strand

„A Strand egy olyan regény, amely mélyre menően ír a közösségek erejéről, a barátságról és a mentális egészségről. Imádtam az összes karaktert.” 

(Amazon, olvasói vélemény)

Egy páratlan barátság története veszi kezdetét a brixtoni strand medencéjében, ahogy a depresszióval küzdő fiatal újságíró, Kate és az életvidám, idős hölgy, Rosemary beszélgetésbe kezdenek. Sorsuk egymásba fonódását, melyre úgy látszik, mindkettőjüknek szüksége volt, beárnyékolja a strand lebontására irányuló törekvés. Ugyanis a lakópark üzemeltetőjét csupán az üzlet vezérli, ezért teniszpályát akar létesíteni azon a helyen, amely oly különleges és fontos sok polgár számára.

Lucy Score: Amin sosem leszünk túl

„A könyv-másnaposság egy létező dolog, ennyi érzelem után… összetört szívek és bátorság, nevetés és győzelem – ez a könyv teljesen letaglózott.”

(Bex Book Revieux)

Naomi élete tótágast áll miután elszökik saját esküvőjéről. Kilátástalan helyzetét tovább fokozza, hogy gonosz ikertestvére szinte kifosztja a vagyonából, és ráhagy egy gyermeket. Naominak egy ismeretlen kisvárosban, Knockemoutban kell megbirkóznia mindezzel. Itt találkozik először Knoxszal, akivel meglehetősen ellenszenvesen indul a viszonyuk, miután a férfi tévesen a rosszlelkű ikertestvérének hiszi a lányt. Bár még maguknak sem vallanák be, az ellenségeskedés mögött egy sokkal intenzívebb érzelem kezd formát ölteni a kapcsolatukban.

Victoria Mas: Őrült nők bálja

„Victoria Mas debütáló regénye átélhetővé teszi a hatalom nélküli nők kiszolgáltatottságát, és izgalmas korrajzot fest egy olyan időszakról, amikor a kialakulóban lévő pszichológia és neurológia párhuzamosan létezett a spiritualizmussal.”

(Booklist)

A 19. században a párizsi Salpêtrière kórház a kilátástalanság, a tehetetlenség és az ellehetetlenítés megtestesítője. Falai között őrültnek és betegnek titulált nők raboskodnak, akiket a hipnózis erejével próbálnak jobb belátásra bírni, vagy vélt betegségeikből kigyógyítani. Minden évnek egy bizonyos napján, az Őrült nők báljának nevezett estén szép ruhákba bújnak, hogy közszemlére tegyék magukat a francia elit közönsége előtt. Ebben a kórházban bukkan fel Eugénie, ahol a szigorú Geneviève főnővér is dolgozik, ám találkozásuk váratlan fordulatokat eredményez, mely változást indukál az intézetben. Vajon ez a változás megnyugvást vagy újabb kegyetlenséget ígér?

Háy János: Dzsigerdilen

„A műben mindig az én története éled fel. Az én története pedig a mindig aktuális történet: ami most éppen velem van.”

(Háy János)

Háy János Dzsigerdilen című prózaművében egy török hódoltságbeli szerelmi boldogtalanságot mesél el, amelynek egy vitéz esik érzelmi áldozatául. A vitéz hosszú keresés után végre elnyeri szerelmét, ám a halál ismét elválasztja tőle a lányt. A szív az eszményi szerelem és a gyermeki tisztaság szimbólumaként tűnik fel, amely a szeretet és az élet forrásából egy halálos erővé alakul át.