Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
július 24.
Történetek a szivárvány összes színében! A július hónap színe: a sárga

Történetek a szivárvány összes színében! A július hónap színe: a sárga

Könyvajánló

Könyvkiadónk számára különleges év a 2024, hiszen útjára indítottuk legújabb cikksorozatunkat, melyben előtérbe helyezzük a színek kavalkádját, és ennek megfelelően állítunk össze minden hónapban egy könyvlistát. A kiadványainkat szín szerint válogatjuk, melyben igyekszünk figyelmet fordítani a színek jótékony hatásaira, hogy az olvasás élménye jobban átjárja az ember szívét és lelkét.

A színek energiáját régóta használják a gyógyászatban, ugyanis különböző hatással rendelkeznek az emberi egészségre és lélekre. A színterápia változatos módszerei közé tartozik például a természet színeinek tanulmányozása vagy az elemek árnyalatainak megfigyelése. Idézzük fel magunkban, hogy milyen erőteljesen hatnak ránk a felkelő nap vörösen izzó sugaraiban rejlő ígéretek, vagy a márciusi cseresznyefa-virágzás szirmai között megbúvó érzelmek, a kagylóhéj gyöngyházszerűségének varázslata vagy az égbolt kékjének végtelensége.

A július hónap színe a sárga, amely a napfonatcsakra színe (köldökcsakra), a tested erőközpontja. A citromsárga szín a Nappal és egyértelműen a tűz elemével hozható kapcsolatba; a fény, a belső erő és a természettel való tökéletes szimbiózis színe. A sárga élénkségével, melegségével hatékony a depresszió ellen, jó hatással van az idegrendszerre. Serkenti az agytevékenységet, stimulálja a logikus gondolkodást. Fokozza az étvágyat, és gyorsítja, javítja az emésztést. Optimizmust sugároz, erősíti a bizalmat.

Júniushoz hasonlóan ebben a hónapban is több kiemelt kiadványt gyűjtöttünk össze, melyek ezúttal a sárga árnyalataiban pompáznak, és a kíváncsi olvasókra várnak. Tarts velünk a következő hónapban is, hogy megtudd, melyik szín képviseli majd az augusztusi hónapot!

Háy János: Mamikám

A regényben megszólaló cigány lány nap mint nap pletykákkal, rágalmakkal és ítéletekkel küzd. Egy olyan faluban, ahol a cigánytól nem fogadnak el semmit, még az általa sütött kenyeret is alig. S bár a történet elbeszélője nem ártatlan, hiszen lopásba keveredett (emiatt két évet tölt intézetben), mégis igyekszik megfelelni a falu közösségének, igyekszik feltűnésmentes, normális életet élni. Ebben nyújt neki nagy segítséget a Mamika, akit a saját anyjánál is jobban szeret, akire felnéz, és aki igazodási pontot jelent az életében.

Mamikám
Akciós termékek

Mamikám

Háy János
Európa Könyvkiadó, 2021.08.26.
A minden szempontból különleges regény azok hangját juttatja el hozzánk, akikről ugyan beszél a sajtó, ám a valódi szereplőket igazából soha nem képes megszólaltatni. Ők csupán illusztrációként, a már eldöntött „üzenet” megszemélyesítőjeként bukkannak fel előttünk.

Jessica Pan: Bocs, hogy késtem, igazából nem is akartam eljönni

„Tisztázzunk valamit: nem hiszem, hogy bárki is – introvertált, extrovertált vagy bármi más – gyógykezelésre szorulna. Volt azonban egy olyan időszak, amikor boldogtalan introvertáltként éltem, és kíváncsi voltam, vajon hogyan változna meg az életem, ha egy évet eddig számomra ismeretlennek és ijesztőnek tűnő dolgok kipróbálására szánnék. Ez a könyv ezekről a próbálkozásokról szól. Jó szórakozást a rémes történeteimhez!”
A Bocs, hogy késtem, igazából nem is akartam eljönni című könyv Jess az extrovertáltak világában töltött, vicces és fájdalmas évét követi nyomon, és hasznos lehet minden introvertált ember számára.

Bocs, hogy késtem, igazából nem is akartam eljönni
Akciós termékek

Bocs, hogy késtem, igazából nem is akartam eljönni

Egy introvertált rémes és tanulságos éve az extrovertáltak világában

Jessica Pan
Pioneer Books, 2023.05.25.
"Tisztázzunk valamit: nem hiszem, hogy bárki is - introvertált, extrovertált vagy bármi más - gyógykezelésre szorulna. Volt azonban egy olyan időszak, amikor boldogtalan introvertáltként éltem, és kíváncsi voltam, vajon hogyan változna meg az életem, ha egy évet eddig számomra ismeretlennek és ijesztőnek tűnő dolgok kipróbálására szánnék.

Mandy Archer – Gabi Murphy: Történetek egyéveseknek

Fogócska, bújócska, pancsolás, vidám móka az állatkertben – milyen sok kaland vár a legkisebbekre! A Történetek egyéveseknek a korosztály igényeinek és fejlődésének megfelelően kialakított gyűjtemény, amely bájos rajzaival és szereplőivel a mindennapi meseolvasás legkedvesebb könyve lesz.

Történetek egyéveseknek
Akciós termékek

Történetek egyéveseknek

Mandy Archer, Gabi Murphy
Alexandra Kiadó (A), 2021.10.15.
Fogócska, bújócska, pancsolás, vidám móka az állatkertben - milyen sok kaland vár a legkisebbekre! A Történetek egyéveseknek a korosztály igényeinek és fejlődésének megfelelően kialakított gyűjtemény, amely bájos rajzaival és szereplőivel a mindennapi meseolvasás legkedvesebb könyve lesz.

Emmy Abrahamson: Hogyan szeressünk bele egy férfiba, aki bokorban lakik

Julia, aki Svédországból költözött Bécsbe, tele van remek regényötletekkel – kár, hogy ezeket mások már megírták előtte. A 29 éves lány így angolórákat tart, majd otthoni magányában sorozatokat pörget a Netflixen, és az igaziról álmodozik. Egy nap aztán feltűnő – és meglehetősen szagos – személy bukkan fel eseménytelen életében: egy hajléktalan telepedik mellé a padra. Miután beszédbe elegyednek, kiderül, hogy a férfi szakadt külseje ellenére jóvágású, ráadásul remek beszélgetőpartner. Az első találkozást újabbak követik, és úgy tűnik, Julia rálelt arra a szerelmi sztorira, amit egész életében meg szeretett volna írni – ám a főszereplő ő maga, és könnyen lehet, hogy a történet végét másvalaki írja meg…

Csodálatos, önéletrajzi ihletésű szerelmi történet arról, hogy merjünk a szívünk szavára hallgatni, és ne engedjük, hogy az elvárások és a konvenciók határozzák meg az életünket.

Hogyan szeressünk bele egy férfiba, aki bokorban lakik
Akciós termékek

Hogyan szeressünk bele egy férfiba, aki bokorban lakik

A szerelem néha bűzlik. Vagy csak egy zuhanyra van szüksége?

Emmy Abrahamson
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.04.18.
Julia, aki Svédországból költözött Bécsbe, tele van remek regényötletekkel - kár, hogy ezeket mások már megírták előtte. A 29 éves lány így angolórákat tart, majd otthoni magányában sorozatokat pörget a Netflixen, és az igaziról álmodozik. Egy nap aztán feltűnő - és meglehetősen szagos - személy bukkan fel eseménytelen életében: egy hajléktalan telepedik mellé a padra.

Kassai Viktor – Somogyi Zsolt: Kassai

Ez a könyv Kassai Viktor életének négy és fél évtizedét mutatja be a főszereplő szemszögéből, az emlékezetes kudarcokat és eltitkolt sztorikat sem kikerülve. Így látta a pálya közepéről ő, aki az aktív játékvezetést befejezve sportvezetőként indult el egy új úton. Az úton, amely Tatabányától Pekingen, Durbanon, Londonon, Madridon és a világ legnagyobb stadionjain át Moszkváig vezetett. A Kassai olvasmányos, őszinte vallomás a magyar labdarúgás elmúlt két évtizedének egyik, ha nem a legsikeresebb alakjától.

Kassai
Akciós termékek

Kassai

A tatabányai lakóteleptől a BL döntőig

Kassai Viktor, Somogyi Zsolt
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.25.
Egy futballbíró legfontosabb dolga: észrevétlennek maradni! Ha ez alapján értékelne karriert a sportág, alighanem Kassai Viktor bukott volna a legnagyobbat a magyar játékvezetők közül…

Adrian Kulp: Várandósak vagyunk!

A Várandósak vagyunk! – Kezdő apukák terhességi kézikönyvében a háromgyermekes (és a negyedik is úton van már) „megélhetési apuka” megosztja nehéz úton elsajátított tudását, és megmutatja, hogyan lehetünk aktív szerepet vállaló, támogató partnerek a várandósság alatt. Adrian gyakorlatias tanácsai révén a legkevésbé felkészült férfi is tettre készen és teljes készültségben várhatja a nagy napot. Adatok heti bontásban a baba fejlődéséről és a kismama állapotáról, hogy pontosan megfelelhessünk partnerünk szükségleteinek.

Várandósak vagyunk!
Akciós termékek

Várandósak vagyunk!

Kezdő apukák terhességi kézikönyve

Adrian Kulp
Alexandra Kiadó (A), 2021.10.01.
"Bár semmi sem képes felkészíteni egy férfit az apaságra, ez a könyv igencsak közel jár hozzá. A Várandósak vagyunk! részben kézikönyv, részben lelkifröccs, és Adrian a leginkább rettegő leendő apukáknak is vigaszt és létfontosságú tanácsokat nyújt."

Tracy Wolff: Hadakozás

Tracy Wolffnak, mint a The New York Times és a USA Today bestsellerírójának, sikerült maradandót alkotnia a fantasy világában kiemelkedő figyelemnek örvendő vámpírregénysorozatával. A harmadik rész csatáiból senki sem jött ki sértetlenül, és a szereplőkben is megváltozott valami. Flint az egész világot ellenségének érzi, Jaxon teljesen kifordult magából, és Hudson távolságtartása sem megszokott. A legnagyobb meglepetést mégis Macy viselkedése okozza. Grace-nek újra és újra le kell győznie félelmeit, ha meg szeretné tudni, ki az igazi szörnyeteg közöttük. A helyzet egyre jobban közelít a háborúhoz, amihez összetartó hadseregre van szükség. Egy egész hadsereget összekovácsolni, a saját családi hátterét felderíteni és önmagát is egyben tartani: Grace-nek nincs egyszerű feladata!

Hadakozás

Hadakozás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.11.10.
Sóvárgás
"Ez egyáltalán nem az ő hibája. Ha viszont most megölöm, miközben tehetetlenül hever előttem a földön, az igenis az én hibám lesz. Ezzel a bűnnel pedig nem fogok tudni együtt élni."
A Katmere tanárait és diákjait elrabolták, közeleg a háború.