Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. október 6.
Világhírű írók az őszi Margó Fesztiválon

Világhírű írók az őszi Margó Fesztiválon

A könyves világ hírei

Nem marad el, csak átalakul az ősz legnagyobb könyves eseménye. A Margó Irodalmi Fesztivált 2020. október 15–18. között szigorú biztonsági előírások mellett rendezik meg a Várkert Bazárban. A szokásosan vásárral egybekötött fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy ha a vásárt nem is, de a programokat mindenképpen megtartják, a négy nap alatt közel 60 eseménnyel várják az érdeklődőket.

„A járvány megváltoztatta az életünket, de az olvasás segít megérteni, hogyan lehet együttélni az új helyzettel. A kultúra elsősorban szabadságot jelent számunkra, ezért a járványügyi óvintézkedéseket komolyan véve idén biztonságos Margót szervezünk, hogy mindenki találkozhasson kedvenc íróival” – mondta Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár igazgatója.

A rendezvényen mutatja be legújabb könyvét többek között Barabási Albert-László, Háy János, Jászberényi Sándor, Karafiáth Orsolya, Kerékgyártó István, Kiss Tibor Noé, Bérczes László, Nyáry Krisztián, Pető Péter, Rubik Ernő, Tisza Kata és Závada Pál. A Margón rendhagyó irodalmi-zenei műsorával fellép Pátkai Rozina, valamint Bereményi Géza és Járai Márk.

Mivel tavasszal háromszázezren tekintették meg az online Margó programjait, ezért a szervezők az őszi eseményre is terveznek internetes közvetítéseket. A fesztiválon online vesz részt a finn Sofi Oksanen, akinek Tisztogatás című regényét 38 nyelvre fordították le, A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című világsikert jegyző svéd Jonas Jonasson, a skandináv krimiszerző Stefan Ahnhem és a tajvani Wu Mung-yi, aki friss regényét, Az ellopott biciklit mutatja be.

A rendezvényen hatodik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat.

A szervezők a járványügyi szabályokat figyelembe véve, a nézők és a közreműködők biztonságát szem előtt tartva regisztrációt vezetnek be, a látogatószámot csökkentik, a maszkviselés kötelező lesz az épületen belül, és a további intézkedésekről folyamatosan tájékoztatnak a felületeiken.