Nincs engedélyezve a javascript.
A kislány és a cigaretta
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
1 900 helyett
1 425 Ft
-25 %
A cigaretta gyűlölete és gyermekekbe vetett hit köti össze a regény szereplőit. Kivéve a főhőst, aki kilóg a sorból. Mikor pedig titokban rágyújtana, egy kislány rányit, és máris azt veszi észre, hogy pedofíliával gyanúsítják. Hisz ebben a világban egy gyerek nem hazudik. Vajon ki tud mászni hősünk a bajból?
Leírás a könyvről

A regény színhelye egy meghatározhatatlan város, amely mintha az Egyesült Államokból és Európából lenne összegyúrva. A legkülönfélébb nevű és származású emberek járnak-kelnek benne, akiket a közös fizetőeszközön kívül két nagy eszme tart össze: a dohányzás gyűlölete és a gyermekek felsőbbrendűségébe vetett hit.

Főhősének sajnos nincs szerencséje, ugyanis dohányzik, és nem szereti a gyerekeket. Kilóg a sorból, s ez egyik napról a másikra a társadalom perifériájára száműzi a jól szituált önkormányzati tanácsadót. Egy nap ugyanis, ahogy eléggé el nem ítélhető módon a munkahelyi WC-be zárkózna, hogy rágyújtson, egy kislány rányitja az ajtót. Néhány napon belül előzetes letartóztatásban találja magát pedofília vádjával. Kétségbeesett védekezése nem sokat használ, mindenki azzal torkolja le, hogy egy gyerek állítása nem vonható kétségbe, hiszen a gyerekek sohasem hazudnak.

Egyik bizarr fordulat a másikat követi, Duteurtre azonban higgadt komolysággal, logikus következetességgel és továbbra is kérlelhetetlen éleslátással viszi végig elképesztő ötleteit. E miatt aztán sikerül is valóban borzongatóvá varázsolnia ezt a nem is annyira utópisztikus társadalmat, amely a gyermeki gügyögést választja filozófiául.

Adatok
Raktári kód:
186132
ISBN:
9630781344
EAN:
9789630781343
Eredeti megnevezés:
La petite et la cigarette
Megjelenés:
2006.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
176
Méret [mm]:
125 x 183 x 12
Tömeg [g]:
220
Hozzászólások