Nincs engedélyezve a javascript.
A skorpióisten
Olvastam
Kedvenc könyvem

A skorpióisten

Három kisregény

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 500 helyett
1 875 Ft
-25 %
A címadó A skorpióisten a fáraók kora előtti Egyiptomban játszódik, és egy fiúról, a halála küszöbén álló isten-uralkodó vaksággal sújtott fiáról szól, aki nem akar apja örökébe lépni. A Klonk klonk egy még ősibb, matriarchális afrikai társadalmat ábrázol. A rendkívüli követben egy korát meghaladó találmányokkal megjelenő görög felforgatja Róma életét.
Leírás a könyvről

A Nobel-díjas angol író életművét bemutató sorozatunk új kötete három kisregényt tartalmaz, amelyek először jelennek meg magyarul.

A címadó A skorpióisten a fáraók kora előtti Egyiptomban játszódik, és egy fiúról, a halála küszöbén álló isten-uralkodó vaksággal sújtott fiáról szól, aki nem akar apja örökébe lépni, szembeszáll a hagyományokkal, és egyre csak a Nílus-völgyön túli, ismeretlen világról beszámoló hihetetlen, ám igaz történetekre vágyakozik, melyeket az uralkodó kegyence mesél neki. A Klonk klonk egy még ősibb, matriarchális afrikai társadalmat ábrázol, s egy nyomorék ifjú megpróbáltatásain és az őt kínzók fölött aratott meglepő győzelmén keresztül a férfiasság szokatlan értelmezését adja. A rendkívüli követ helyszíne az ókori Róma, ahol egy korát messze meghaladó találmányokkal - nyomtatás, gőzgép, robbanóanyagok - megjelenő görög felforgatja a császári udvar életét.

Az emberi gyarlóság elnézően szatirikus ábrázolása, a humoros és filozofikus szemléletmód ötvözése, az eleven múltidézés és a jellegzetes goldingi irónia élvezetes olvasmánnyá teszik a kötetet.

Adatok
Raktári kód:
145896
ISBN:
9630787994
EAN:
9789630787994
Eredeti megnevezés:
The Scorpion God / Three Short Novels
Megjelenés:
2009.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
208
Méret [mm]:
129 x 205 x 15
Tömeg [g]:
300
Hozzászólások