Nincs engedélyezve a javascript.
A szexuális élet nem magánügy
Olvastam
Kedvenc könyvem

A szexuális élet nem magánügy

Szexualitás a Harmadik Birodalomban

Fordító:
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 600 helyett
2 520 Ft
30 %
Akció:
1 könyv vásárlása esetén 30% kedvezmény, 2 könyv esetén 40% kedvezmény, 3 vagy több kötet vásárlása esetén 50% kedvezmény!
"A szexuális élet nem magánügy", hirdette Hitler. A németek intimszférájában is diktálni akart a "homo germanicus" szaporítása céljából. A hatalomátvétel után a rezsim megannyi intézkedést hozott a kívánt cél érdekében"
Leírás a könyvről

"A szexuális élet nem magánügy", hirdette Hitler. A németek intimszférájában is diktálni akart a "homo germanicus" szaporítása céljából. Ezeréves birodalom vágyálma lebegett előtte, szép, ép, dolgos, a nemzetiszocialista erkölcs díszére váló árja németek hazája. A hatalomátvétel után a rezsim megannyi intézkedést hozott a kívánt cél érdekében: szorgalmazták a korai házasságot, betiltották az óvszer használatát, halálbüntetéssel fenyegették meg a magzatelhajtó árja nőket. Az új rend nem győzte ostorozni a "degenerált" Weimari Köztársaságot. A nyárspolgári prüdéria ugyanúgy szálka volt a szemükben, mint a kommunista "feslettség". A zsidókat, cigányokat, a fogyatékkal élőket, a homoszexuálisokat és a rendszert bírálókat "népellenes"-nek, megsemmisítendőnek deklarálták. S úgy tervezték, hogy a "végső győzelem" után bevezetik a többnejűség intézményét.

A rettentő ideált a háború valósága szertefoszlatta: a harsogó propaganda a német nők szülési kedvét nem növelte, csupán eltussolta a rezsim család- és nőpolitikájának kudarcát.

Anna Maria Sigmund a nácizmus női arcának kiváló ismerője: ez a kötete is elfogulatlanul és hitelesen feltárt sötét titkok tárháza.

Adatok
Raktári kód:
711776
ISBN:
9630789998
EAN:
9789630789998
Eredeti megnevezés:
Das Geschlechtsleben bestimmen wir / Sexualität im Dritten Reich
Megjelenés:
2011.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
336
Méret [mm]:
130 x 188 x 24
Tömeg [g]:
430
Hozzászólások